Ще додам тоді що зручного використовую (нп в ptyxis) - підтримка сесій - тобто нп щоб всі таби знову відкрилися з тими current dirs в них які були до закриття терміналу.
Але а) я все ще сподіваюся що в mc можна буде дивитися картинки по F3,
б) мені немає про що постити на головній сторінці — всі побігли клепати щось для/з ШІ, а я зараз більше цікавлюся новинами про Раст (і ШІ).
Чогось радикально нового, щоб зацікавило хоча б мене, у світі значно поменшало останнім часом.
Ні, тема "розвитку терміналів" та "нового в терміналах"
Хоч хвилясті лінії підкреслення є в інших, але окрема зміна кольору є в Кітті, наприклад
Текстові редактори можуть помилки в тексті підсвітити так само як в х11 та тулкітах.
Ви про що?
ЦитатаЩе додам тоді що зручного використовую (нп в ptyxis) - підтримка сесій - тобто нп щоб всі таби знову відкрилися з тими current dirs в них які були до закриття терміналу.Яким чином то до терміналів?
Це погляд ...з середини компа
та чуттєвого (з очей користувача)
Цитатане дружній до інших мов... В лінукс кренелі з цим зтикаютьсяНе так як Пійтон...
не дружній до інших мов... В лінукс кренелі з цим зтикаються
ЦитатаНі, тема "розвитку терміналів" та "нового в терміналах""хвилясті лінії" як прорив в розвитку терміналів)
щоб поміняти колір тексту треба якийсь спеціальний прога-термінал?) розпишіть що саме унікального
Поза кернел - як побачили дружність пайтона чи js до інших мов - які нп пайтон bindings з стандартизованим api заюзати в інших мовах?
що до кількості, то плагіни на Пайтоні ... крутіші
графіка та "послідовні комбінації клавіш" (як у вім, по черзі натискають декілька) крутіші
Плутанина "інтерпретатору" з мовами що "компілюються"
Використовують ліб-пайтон та ліб-джс через які вже все інше текстове запускають
Цитата: Володимир Лісівка від 2025-10-17 13:39:36Але а) я все ще сподіваюся що в mc можна буде дивитися картинки по F3, В терміналі Кітті можна, мс вміє сторонню програму запустити.
[Include/image]Open=/usr/libexec/mc/ext.d/image.sh open ALL_FORMATSView=echo; /usr/bin/chafa %f; read
Раст не дружній до інших мов.Складніше поєднувати. Вимагає від інших щось типу "гаварі па русскі" В лінукс кренелі з цим зтикаються. Або "все раст", або костилі.Не так як Пійтон... з сі-тайпс та бібліотеками Сі.
Чому так вам здається?
Які теми цікаві?
От як вам тема про ОС, мову програмування та сприйняття "програми" що розуміють "виконання себе одночасно в різних архітекрутрах" (в смартфонах де дофіга різних проців з принципово різними наборами команд та можливостей).
На расті значно легше писати модулі для пітона, ніж на Сі
Лінус планує повний перехід на раст з часом
Лінус планує повний перехід на раст з часом, хоча костилі напевно залишаться. Колись gcc регулярно дописували для потреб ядра.
ЦитатаНа расті значно легше писати модулі для пітона, ніж на СіЯкщо користуватися тільки молотком, то кожен пайтон буде здаватися цвяхом
ЦитатаЛінус планує повний перехід на раст з часомДе/коли про такі плани виголошував? Більш схоже на кейс персонального wishful thinking когось іншого.
Я чув зворотнє. Тільки про те що молодь частину модулів робить (особливо графіку) для Лінукс і що багато проблем з інтеграцією іншого через перевикористання інфраструктури що є.А от про те що він має надію що хто інший створить зовсім інше ядро не пов'язане жодним чином з Лінукс і воно може бути на Раст, то здається було
Раст простіший, швидший, зручніший.
Мови програмування