Дослідження показують, щоб зараз більшість мов програмування показують себе добре на проєктах довжиною від 4 до 8 місяців, а от пізніше починаються проблеми, які є різними для різних типів мов. Тому для маленьких проєктів мова майже не має значення. А от на великих проєктах, Раст демонструє чіткий відрив від конкурентів.
ЦитатаЦитатаМої враження складаються з того з чим стикаюсь на практиці (а раст промошен - дивлюсь і просто приймаю до уваги)З того маємо:uutils(coreutils-rs) since 2013 (якщо вірити томуж гугл) і досі повністю не переписали, а після того як додали в убунту - про віконця з backtrace вже згадував раніше.Не переписали повністю тому що авторів коду влаштовує наявний код, вони не на зарплаті.Busybox теж не переписав coreutils повністю.
ЦитатаМої враження складаються з того з чим стикаюсь на практиці (а раст промошен - дивлюсь і просто приймаю до уваги)З того маємо:uutils(coreutils-rs) since 2013 (якщо вірити томуж гугл) і досі повністю не переписали, а після того як додали в убунту - про віконця з backtrace вже згадував раніше.Не переписали повністю тому що авторів коду влаштовує наявний код, вони не на зарплаті.
Мої враження складаються з того з чим стикаюсь на практиці (а раст промошен - дивлюсь і просто приймаю до уваги)З того маємо:uutils(coreutils-rs) since 2013 (якщо вірити томуж гугл) і досі повністю не переписали, а після того як додали в убунту - про віконця з backtrace вже згадував раніше.
Помилки є і будуть, coreutils теж не за один день написали і без помилок
Цитатаfirefox - mozilla де створили раст, так досі особливо і не продвинулись з раст-переписуванням браузера.Переписують firefox в проєкті servo,
firefox - mozilla де створили раст, так досі особливо і не продвинулись з раст-переписуванням браузера.
По статистиці для Вогнелиса, наведеній вище, код на Расті вже займає 1/3 від коду на Сі та Сі++.
ЦитатаЩе можна було додати кейс з orphaned (після міграціїї на раст) bcachefs-tools в дебіан при появі maintenance-проблем, але це так на додаток поза тим що використовую.У Федорі, десятки покинутих пакетів викидують щомісяця. Деякі з них теж написані на Расті. Розробники нікому нічого не винні.
Ще можна було додати кейс з orphaned (після міграціїї на раст) bcachefs-tools в дебіан при появі maintenance-проблем, але це так на додаток поза тим що використовую.
Цитатаada назараз цікавить ще менш ніж джаваМене теж, але DoD використовує Аду саме тому, що працювати на ній в два рази легше чим на Сі.
ada назараз цікавить ще менш ніж джава
Від того ще в процесі створення програми, частина косяків просто відсіюється і якщо аналайзер не свариться - з вірогідністю 99% програма збереться будь де і не впаде на продакшні через логічні помилки типу ...
На мою думку, ця мова як то кажуть юзер-френдлі: вона не дає робити помилки початківцям
Rust (зокрема його цілістна екосистема довкола інтегрованого пакетного менеджера cargo і його фіксованих релізів) дозволяє контролювати процес розробки мабуть краще за будь яку іншу відому з мого досвіду мову
... Але програма буде завжди робочою - це фокус і мета Rust. Я просто в захваті
Для мене C/C++
Головне тут те, що я даю вам 100% гарантію, що це працюватиме в рамках поточної ревізії Git
Виглядає як склеїні частини з різних чогось
для тих хто з ними працює це дві достатньо різні мови у використанні
А тут нп умовному мейнтейнеру ще прийдеться боротися як то з "поточною ревізією git" все то підтримувати.
Одним словом значну частину з того що було надано як "у захваті від" можно розглядати як раст антирекламу)
Відсутність стандартизації тут гарантовано 100% недолік, тобто порівняємо нп з сі - булоб щось на зразок код відповідно стандарту c99.А тут нп умовному мейнтейнеру ще прийдеться боротися як то з "поточною ревізією git" все то підтримувати.
ЦитатаВідсутність стандартизації тут гарантовано 100% недолік, тобто порівняємо нп з сі - булоб щось на зразок код відповідно стандарту c99.А тут нп умовному мейнтейнеру ще прийдеться боротися як то з "поточною ревізією git" все то підтримувати.Чекайте но, якої саме стандартизації не вистачає в Rust? До кожної програми і її залежностей вказується версія компілятора 2021, 2024 і тд.
cargo ... як і в будь якому пакетному менеджері, якого з коробки в C ... немає
Мені, як людині, яка вивчала C і C++, код на rust виглядає некрасиво, незрозуміло і дуже дивно.
Люди, які пропагують раст такі фанатичні, і чомусь нагадують мені фанатиків системГ і ленарта поцтерінга.
Якщо буде раст від GNU, можна буде на нього подивитися.
версія програми немає ніякого відношення до стандарту мови (с99 був як приклад) чи його відсутності (у випадку раст)
з сі повезло що не пішли свого часу в пакетний хаос отриманого з вбудованими пакетними менеджерами, тобто по шляху perl python node rust etc.
важко не погодитись, мені сішний синтаксис набагато легше, растівський більше нагадує японські ієрогліфи, ще й написані зправа на ліво (там типи вказуються після сутностей і тд).
через яких половина опенсорсу не використовується в комерс проєктах
Люди, які пропагують раст такі фанатичні, і чомусь нагадують мені фанатиків системГ і ленарта поцтерінга. Вони хочуть зламати все, що будувалося десятиліттями, та збільшити хаос і так в хаотичному світі GNU/Linux. Пхають свій пакетний менеджер cargo всюди. Навіщо мені в Дебіані ще один пакетний менеджер? В мене вже є dpkg і apt, і вони чудово працюють.