Ті генії видалили підтримку Унікоду, бо він їм заважає.
Дуже вірно зробили (початковий стан розвитку), бо ви читали взагалі всі стандарти юнікод разом? То робота на десятки років коли самому то реалізовувати.
І до того ж "винищувати інші кодування" то фіговий підхід (навіть коли комусь то "не зручно"

).
(і це ще коли не викопати що "кодування" то взагалі не "текст", а "програма-послідовність команд для терміналу" (типу як хтмл то "програма для рендереру")).
Мені цікавий цей проєкт в першу чергу як джерело чисто-української термінології: наприклад те, що вони вибрали «дія» («action») для позначення процедур.
Теоретично, можна було б розділити «дії» (які можуть мати побічні ефекти, не можна кешувати чи обчислювати на етапі компіляції) та «функції» (які містять лише обчислення, тому можна кешувати результат обчислень чи обчислювати їх на етапі компіляції).
Проект (будь який) не може стати "джерелом". Їх мета "щоб діти 1-3 класів зрозуміли про що йдеться". Все.
Джерелом може бути тільки "який набір реальних сутностей ви хочете втілити". От "Лого" втілювали "рухи черепахи".
Коли втілювати сутності з "математики", то "дія" там не може існувати. От в Блендері зовсім інші слова, бо там емулюють сутності "3д світу"

Мене трохи здивували що вони вибрали «структура» замість «запис», але напевно вже пройшло багато часу з тих пір, коли структури робилися лише для того, щоб щось читати чи записувати з диску, тобто вони описували формат записів на диску. Я вже давно не бачив такого у прикладах до сучасних мов програмування, крім Сі/Сі++ та Паскаля, тому напевно це вже забулося.
То калька "запозичення" з англійської.
Ви знов змішуєте "використання" (в компі) та "набір сутностей втілення" (математику). Бо тоді не "змінна", а "ргістр процесора" чи "комірка пам'яті".
Що саме з набору сутностей ви хочете втілити? (яку саме з "сов" натягувати на той "глобус"?)