Автор Гілка: Як вимкнути віджет буферу копіювання в KDE  (Прочитано 108 раз)

Відсутній ps

• Дописувач
  • **
  • дописів: 89
Fedora 43, система українською а мануали англійською - не можу знайти як грохнути цей віджет. Ставив історію 1 як пишуть але воно все одно показує, лазив по меню, заходив в контекстні налаштування. Вже сердитий.

На GNOME подібними речами не користуюсь принципово, потрібна допомога KDE-шників бо я в цьому середовищі нуб.

UPD. нарешті знайшов: треба клікнути правою не на сам віджет а стрілку правіше (бо це група віджетів в одному батьківському) і там десь в кучі налаштувань знайти цей "Буфер обміну" але тепер ось таке повідомлення бачу:

Цитата
Не рекомендуємо вимикати буфер обміну даними, оскільки це призведе до втрати даних, коли ви закриєте вікно програми, з якої їх було скопійовано.

Замість цього, варто налаштувати вимикання журналу буфера обміну або наказати програмі запам'ятовувати лише один запис одночасно.
- невже системний буфер причеплений до якогось там віджета? я думав це klipper, але ні.
- чому в не менш ненависному мені гномі нічого не зникає і при тому не пише чутливі дані буферу кудись у файл...
« Змінено: 2026-01-11 00:26:05 від ps »

Відсутній BeSiDa

• Кореспондент
  • дописів: 188
- невже системний буфер причеплений до якогось там віджета? я думав це klipper, але ні.
- чому в не менш ненависному мені гномі нічого не зникає і при тому не пише чутливі дані буферу кудись у файл...
Тому що ви не знаєте що таке "буфер" технічно :)))
А точніше, що ніякого "системного буфера" та взагалі "буфера" не існує :))) Вас наї... створили видимість у яку ви повірили :)
Можете почитати деталі в мануалах ХТерму, Х-ів та бібліотек гтк та ку-т.