Автор Гілка: вказати вік і лінукс та інші ОС  (Прочитано 2209 раз)

Відсутній res2500

• Новачок
  • *
  • дописів: 28
чому багатьом не подобається ця фіча ?
наскільки я знаю, це прийняли в декількох штатах США і Бразилії, а вік вказати і підтвердити ще потрібно, як це організовано, я не знаю, але поки фіча встановлена як опція ? ну в MidnightBSD можна і не вмикати "aged_enable" в /etc/rc.conf

Відсутній ps

• Кореспондент
  • дописів: 209
    • Мої дописи на DevZone
Re: вказати вік і лінукс та інші ОС
« Відповідей #1 : 2026-04-08 00:02:31 »
Проблема не в фічі а в тому як вона буде використовуватись. Наочний приклад - у що перетворився Веб, де 90% трафіку телеметрично-рекламний.

По сабжу є форк systemd але я не знаю, наскільки серйозні наміри ініціаторів його супроводжувати.
Так чи інакше, відбувається черговий напіврозпад спільноти Linux, з фрагментацією замість об'єднання. Як завжди, опозиція лишиться в меншості, а більшість те проковтне заради "комфорту", сприяючи своєю згодою подальшій окупації свобод. Бо сьогодні підтвердження віку, а завтра - .. вже сьогодні без того клятого додатка в смартфоні нічого не зробиш.

Відсутній BeSiDa

• Графоман
  • дописів: 399
« Відповідей #2 : 2026-04-08 14:03:51 »
чому багатьом не подобається ця фіча ?
наскільки я знаю, це прийняли в декількох штатах США і Бразилії, а вік вказати і підтвердити ще потрібно, як це організовано, я не знаю, але поки фіча встановлена як опція ? ну в MidnightBSD можна і не вмикати "aged_enable" в /etc/rc.conf
Бо ви обманули :) Нічого такого в штатах та Бразилії не приймали! Саме ваш обман не подобається, а не прийняті закони, бо вони зовсім про інше. Ніхто в законах не вимагає вводити вік!!! Закон тільки про те що саме діти (а не всі!) при доступі до магазинів застосунків (також безкоштовних застосунків і лише застосунків!!! а не "інструментів" (як от компілятор С) тобто тих, які не є "інтерфейсом до контенту з обмеженнями" (ігор, фільмів, відео та ін)) були замуровані за грати :) з розділенням по чітким коміркам (без вказання дати народження та віку!!! лише вказанням "комірки" діапазону!!! і ніякого штрафу якщо дитину 15 років ви замуруєте у комірку "до 6 років" !!!). А інакше ... штаф.
Тобто коли є факт користування дорослою людиною, то ніякого штрафу немає! Тому ви всі вруни :)))
І ніякого додавання "перевірок" непотрібно для дорослих.
А також для технічних логінів (наприклад, для ввв сервера чи прінтер сервера) також не потрібно! А ви вирішили знищити всі технічні логіни і зробити вигляд що існують тільки "людяні логіни" і "лише одно-людяні" (заборонено користуватися декільком людям).

Але... як то зробити технічно...  тому й обрубують руку замість рукавичок :))) Як завжди. І цим займаєтеся ви, а не закон що прийнятий.

Відсутній BeSiDa

• Графоман
« Відповідей #3 : 2026-04-08 14:13:18 »
Проблема не в фічі а в тому як вона буде використовуватись.
Тупий :) не існує ніякої "фічі" :)))

Так чи інакше, відбувається черговий напіврозпад спільноти Linux, з фрагментацією замість об'єднання.
Тупо застосовувати слово "об'єднання" і (тим більше) "спільнота" до аморфного не визначеного слова що нічого не означає :)))

Як завжди, опозиція лишиться в меншості, а більшість те проковтне заради "комфорту", сприяючи своєю згодою подальшій окупації свобод.
Навпаки, вже створили нове. Та сама "меншість" (як завжди). І це нове ... "тепер кожна людина особисто сама по собі буде своїм особистим вендором своєї особистої ОС для самої себе" (зі своєю назвою та своїм репозитарієм).
... не залежно від того "на базі чого" воно буде створено і чи сильно буде відрізнятися ... але офіційний вендор ОС буде вказаний інший... (а отже саме він і буде відповідати у разі перевірки відповідно до закону) ...

Відсутній res2500

• Новачок
  • *
« Відповідей #4 : 2026-04-08 14:20:24 »
BeSiDa
Цитата
Бо ви обманули :) Нічого такого в штатах та Бразилії не приймали! Саме ваш обман не подобається,
я не обманюю, я читаю, що в деяких штатах США (не у всіх ) і Бразилії прийняли закон, якщо в людей проблеми з перекладом, то так, я збрехав.
Цитата
І ніякого додавання "перевірок" непотрібно для дорослих.
так там де ввели цю фічу, люди і скаржаться, що ставиш ос, вказуєш вік і ще потрібно підтвердити що вам $enter_age, а це не зроблено онлайн як пишуть, а треба йти типу як в нас "ЦНАП". Писав не я, журналістам дякую, за фантастичний переклад, сенсацію зробили ні з чого.
 Як виявилось мова йде про регулювання дитячого доступу до цифрового контенту, а не про інсталяцію Linux чи інших систем.

Відсутній BeSiDa

• Графоман
« Відповідей #5 : 2026-04-08 14:51:31 »
я не обманюю, я читаю, що в деяких штатах США (не у всіх ) і Бразилії прийняли закон, якщо в людей проблеми з перекладом, то так, я збрехав.

Або копіюєте цитату безпосередньо з закону (саме ту частину, де йдеться по момент штрафу) або ... так збрехали (не важливо чи самі, чи повелися на ***ку пропаганду :))) (невідомо чию) ).
(мовою оригіналу)

так там де ввели цю фічу, люди і скаржаться, що ставиш ос, вказуєш вік і ще потрібно підтвердити що вам $enter_age, а це не зроблено онлайн як пишуть, а треба йти типу як в нас "ЦНАП".
Знову збрехали.
Можливо сплутали з Британією, яка хоче щоб акаути в Стім створені більше 20 років тому мали офіційне (стороннє) підтвердження що то не дитина :)))) Бо ... вони тільки самих себе вважають "джерелом офіційного".

Писав не я, журналістам дякую, за фантастичний переклад, сенсацію зробили ні з чого.
А ви не людина чи що? :)) Це особисто ваш обов'язок фільтрувати (на скільки навчилися та можете).

Як виявилось мова йде про регулювання дитячого доступу до цифрового контенту, а не про інсталяцію Linux чи інших систем.
Контент ... у соцмережі,
соцмережа ... через застосунок,
застосунок ... через магазин,
магазин ... через ОС (Андроїд, іос, мс, мак... про інших пофіг думати),
а ОС ... крайня!
:)

Перерозподіл того, хто буде винуватим.

Якщо дитина сама створить свою ОС (змінить назву ОС, наприклад) і батьки застукають її за переглядом порнухи та викличуть поліцію, то штраф буде виплачувати не соцмережа, не виробник відео плеєра, не репозиторій з софтом, а ... той хто створив та поширив ОС... тобто ... сама дитина й сплатит! За те що не додала в свою ОС захист від самої себе!!! :)))))
Елементарно!
:)))

Відсутній res2500

• Новачок
  • *
« Відповідей #6 : 2026-04-08 16:34:30 »
BeSiDa
толку так і нічого не зробили, це те саме коли заходиш на сайт і тебе питають чи є тобі більше 18 років

Відсутній BeSiDa

• Графоман
« Відповідей #7 : 2026-04-09 12:47:38 »
Запустили нову еру цивілізації.
Все більше і більше людей буде подорожувати світом.
(тепер таких мільйони, а будуть майже всі)
Нові технології та знання як жити без опалення та посеред поля
з роботою, навчанням, спілкуванням та іншим віддалено
(керувати роботами, що оброблюють поля та будують,
проводять дослідження, лікують, ремонтують, доставляють речі
та людей у будь які координати, втілюють розподілене виробництво та інше).
Вибірково підключатися до зв'язку, коли є потреба.
Збиратися фізично за темою з цікавими людьми заради коротких яскравих спогадів у будь якій частині планети (або за нею? :) ).

І вся та тема із запитами віку втратить сенс... бо лише фіксовані у просторі люди втратять свободу через такий запит (то їх вибір). А от що ОС чи магазин буде робити з людьми що подорожують? :)))

Відсутній BeSiDa

• Графоман
« Відповідей #8 : 2026-04-10 05:21:28 »
Кажуть, що в Україні буде не вистачати робітників фізичних професій
(навіть вже не вистачає). Віддалене керування роботами (і "онлайн" тип керування і "стратегічний" тип де клікати на наступну "мету" яку робот зробить сам) дає можливість додати людей зі всього світу навіть без переселення їх до країни (і українців з закордону, і всіх через онлайн відкриття юр.особи як це вже можливо). І вже буде потреби в покараннях, як способі обмежити дії робітника (щоб не зламав щось чи не дивився у якісь приміщення та ін), а замість того софтом обмежити діапазон дій робота та поток відео з камер. Навіть "не з'явився на роботу" вже не є проблемою, бо може бути декілька людей "у черзі" які миттєво візьмуть на себе роботу людини що не з'явилася чи від'єдналася (люди "в черзі" зможуть весь час дивитися що робить робітник і ніби "керувати" але їх дії не вплинуть на робота, а тільки з'явиться порівняння на скільки точно вони те зробили відносно того хто керував). І все це може бути збережене. І навчання, і відбір нових людей.
Декого з людей не хочуть брати на роботу через раптову зміну емоційного стану, але з віддаленим режимом роботи (коли можна вимкнути зв'язок при різкому русі) то вже не проблема.
От ви можете розробити (або організувати розробку) софту для такого і виграєте :)
Такого щоб працював і через браузер, і окремим застосунком під Лінукс. Щоб керування і мишкою чи трекпадом, і гейм контролером, і додаванням окремих спеціалізованих контролерів (руль, педалі, джойстіки та всякі інші з великим діапазоном рухів, а отже більшою точністю керування). Наприклад мікро работи з платами та детальками можуть бути зроблені великими рухами котролерів перетвореними в мікро рухи робота та збільшення камери.
А для збереження трафіка не передавати у відео стіни приміщення кожні 1/60 секунди та маскувати те, що не треба передавати будь кому. Чи замінити зображення схематичним для деяких видів робот.
Також значно знизяться потреби в "безпеці праці" (коли в приміщенні лише роботи, то немає потреби в навчанні щодо безпеки та можна працювати з речовинами. що небезпечні для людей). Тобто навіть люди, що не дуже віддалені (на 100 метрів від приміщення) можуть робити дії "віддалено".
Новий світ :)
І технології та люди які вже це вміють є.

Відсутній res2500

• Новачок
  • *
« Відповідей #9 : 2026-04-10 13:10:11 »
SCADA вже придумали давно

Відсутній BeSiDa

• Графоман
« Відповідей #10 : 2026-04-10 13:29:30 »
SCADA вже придумали давно
Отак от просто зізналися що протупили :)))
Тобто ви викрили власний рівень деталізації сприйняття інформації.
Так само "айфон придумали 50 років тому" і що з того? :))) То був тоді зовсім не "айфон" (хоч для декого такі "деталі" не мають значення :))) ).

Замість того могли б сказати що ще років з 10 тому в Україні створили проект віддаленого керування іграшковими машинками в макеті міста (або роверами на "Марсі") через браузер. І ті люди знають як працювати з навантаженнями від багатьох користувачів, та що робити з перепонами від радіо керування декількома машинками (роботами) одночасно у стислому просторі. А також зіткнулися (і знають що робити) з користувачами що змогли навіть при всіх обмеженнях тих машинок по діям винайти спосіб як перевернути її дном догори :)))
А от Скада потребує тільки "рабів які бояться покарання", бо інакше ... "все зламається". То не інструмент свободи, що потребує страху для функціювання :)

А от новий інструмент може бути зроблений у двох варіантах... 1) свободи (коли не тільки серверна частина, але й клієнтська робить окремий запис всіх дій та результатів дій задля того щоб людина вільно змогла їх використати як сама захоче (наприклад, показати свої здібності іншим (і також іншим роботодавцям) чи ті самі дії використати для створення свого будь чого (своє поле обробити чи механізм створити))), чи 2) рабства (коли все лишається тільки роботодавцю).

Відсутній res2500

• Новачок
  • *
« Відповідей #11 : 2026-04-10 13:59:09 »
Цитата
Отак от просто зізналися що протупили :)))
SCADA це те саме що в нас АСУ ТП, це як в тому приколі, помниш ми в дитинстві бігали по дахам гаражів ? - так, - а зараз це паркуром називають.
 скажу зразу про тих роботів ніхто робити не буде, в нас були зробили так, лінії з замовленнями як конвеєр їдуть, фіксують яка накладна під'їхала і що туди завантажити, працівник не бігав по складу, а мав свій сектор по стелажам.
 дуже часто ця система тормозить і все одно що там лінукс, перевірено

Відсутній BeSiDa

• Графоман
« Відповідей #12 : 2026-04-10 15:30:42 »
SCADA це те саме що в нас АСУ ТП, це як в тому приколі, помниш ми в дитинстві бігали по дахам гаражів ? - так, - а зараз це паркуром називають.
Ви вдруге підтвердили що протупили :) Так само з рівнем деталізації, бо "бігати по гаражам" і "паркур" здається однаковим коли ви знищуєте 90% деталей, а без того то зовсім різне (от як, наприклад, детальніше то "бігати по вертикальним стінам" :))) (хоч і дуже короткий проміжок часу)).
Тому "по гаражах" я вмію, а от "паркур" ... ні :)
(дивно... але "паркур" то менший рівень "страху в середині" ніж у "по гаражах")

скажу зразу про тих роботів ніхто робити не буде, в нас були зробили так, лінії з замовленнями як конвеєр їдуть, фіксують яка накладна під'їхала і що туди завантажити, працівник не бігав по складу, а мав свій сектор по стелажам.
 дуже часто ця система тормозить і все одно що там лінукс, перевірено
Дивно... їх уже давно зробили :)))
А "тормозить" у новій цивілізації більше не є аргументом, бо то ... "страх".
У країні свободи не важливо скільки часу займе дія. Бо ... не існує страху від "залишитися без ...". І завжди є "щось інше", бо кожен знає свій "мінімально можливий ліміт" (замість "максимум" рівня "комфорт", от як, наприклад, "мінімальна можлива для виживання температура приміщення без опалення").

З'явилося багато людей "без страху".
Для них не існує "роботи", бо вся що є прив'язана до "страху" і до неї не беруть тих, хто "без страху". Вірна відповідь на запитання "ким ви себе бачите через 5 років?" то "мій головний страх то не досягти ...", а без визначення вашого "страху" жоден ЄйчАр вас не прийме (бо їх "страх" то "взяти не того", а не "відфудболити працьовитого" (ніхто не перевіряє кого саме ЄйчАр фідфудболив :))) тому компанія з ЄйчАр-ом автоматично перетворюється з часом на ... страховисько :))) )).
А "роботи для боягузів" домінують через закони, бо ... "боягузів" зрозуміло як змусити сплатити податки (без "страху" покарання).
Тому люди країни самі розділяться на тих хто "боїться" і тих хто сам за себе платить податки скільки захоче (що буде більше чи значно більше ніж у боягузів, бо вмістить в себе "донати" спрямовані на обрані ними проекти). Вільним буде "не вигідно" бути, бо "вигода" буде у розвитку країни, а не в кишені :)))  (саме ним обраний напрямок розвитку деталізовано по кожному "донату")
І для вільних людей буде окремий вільний бізнес.
А відрізнятися буде тим, що всі документи і всі дії будуть публікуватися одразу онлайн (без окремих "звітів"). І коли такий бізнес збанкрутує, то одразу буде видно номер закону через який він збанкрутував (наприклад, через закон, що дозволяє забрати у робітників 90% часу на перевірки).
Та й взагалі всі закони (окрім, мабуть, конституції) засновані на "страху" (покаранні), бо створені людьми з міркувань "про всяк випадок". От як той закон що хоче "захист дітей", а "про всяк випадок" призводить до запитів віку :))) Бо ... "захистити" і "довести що захистив" то дві протилежні мети :)))
Але те вже зовсім інша тема :)))

А з чим саме ви особисто стикнулися на лінії роботів? Невже не реалізували "інший варіант" замість "тормозити"? :) Бо саме така є помилка розробки зазвичай.

Відсутній res2500

• Новачок
  • *
« Відповідей #13 : 2026-04-11 00:15:38 »
Роботизація складу та складські роботи
пишуть що Амазон роботизував вже давно склад і там прають? але я там не працював і не знаю/
BeSiDa
Цитата
Ви вдруге підтвердили що протупили
ні. мені просто менеджерські замазані фрази вже набридли особливо, "роботизація складу", я працював на фірмі де робили лазерні і плазмові станки, доводилось мати справу і з автоматизацією, повірте там не все так добре, згадую відео де роботизована система клала в кімнаті кірпічі для стіни, так були питання "хто буде вирівнювати бетон між кірпічами ?", "як він перейде від однієї стіни до іншої ?" Або "його треба переносити ?", як показали досліди, виграє напівавтоматизована система, де людина працює з технікою, наприклад невеликий робот кран подає піноблок, а майстер вже його вирівнює і підправляє і кладе
от вам робота SCADa інженера
Людина може на складі провести інвентаризацію, розсортувати товар, на даний час роботи багато чого не можуть. Навіть заводи Intertool показували, де інструменти йдуть автоматизовано, але комплектацію виконують люди по кейсам.
« Змінено: 2026-04-12 13:41:14 від Володимир Лісівка »

Відсутній BeSiDa

• Графоман
« Відповідей #14 : 2026-04-12 09:24:32 »
І з чим саме ви сперечалися? :) Я ж написав про "віддалену роботу", а не "повне заміщення дій людини".
Ви ж по ссш підключалися до компа? Це та сама "часткова автоматизація" бо ви руками вводите команду (просту чи складнішу, чи скрипт з команд), а вона далі "виконується автоматизовано" (лише обмежений перелік дій та ситуацій). А от "обрати команду", "перевірити результат виконання", "скоригувати дії" то вже на вас :)
Межа між "ручною частиною" і "автоматичною" та розмір окремих "автоматичних дій" (команд) буде змінюватися і можуть бути різними для різних людей і задач. Те що стало "зрозуміло" додають до "скрипта". Те що все ще може "спрацювати не так" залишають ручним (бо ще не все "зрозуміло"). З часом все більша частина буде "зрозуміла".
При тому Ілон Маск не тільки "змінює роботів" для випуску автомобілів, але й "змінює автомобілі та компоненту" таким чином щоб ті роботи що вже є (обмежені по діям) могли те зібрати. І частина людини все менша, але ніколи не 0%