Ви ж самі і написали своїм постом чому Скада це "стара цивілізація", бо
Все роботам не дозволять робити
...я написав, що нове давно забуте старе, все вже є...
віддалено не дозволять дивитись на такій професії, атомні електростанції взагалі до інтернету не підключені, а слідкувати там за датчиками, теж потрібно вміти.
О, ви не знаєте означення слова "робот" ))Чому ви вважаєте, що "робот" це те саме, що "програма керування"? Ніколи не бачили "роботів-аватарів", керування якими здійснює людина (у межах лімітів, що встановлені у роботі та його компонентів).
чому ви не заміняєте вільно новий девайс старим, бо
якщо в принтері чи в машині для прання є двигун, це не означає що це робот, роботи розробляються для декількох задач. все розділили зараз по пунктам, CNC, IoT, ICS ...
ти шо, я ще в 2015 році, ноутбуком HP ARMADA з Windows 98 SE, 16 Mb ram, HDD 1,5 Gb, intel 133 MHz прошивав чіпи від atmeg до EEprom 24cXX, віддав в музей Львівський, в мене більшість це старі ноутбуки та техніка, я сам працював до 2015 року на Pentium III 1 GHz, 512 Gb SDRAM, 32 Mb video card, FreeBSD OS, знаєте, я там на робочий стіл не дивився, працював, прошивав ..., так що за себе скажу, я краще візьму надійну стару техніку, чим нову з не відомо чим.
Чому ви обрали таке вузьке визначення слова "робот"?
Чи знаєте ви такі типи роботів (з моторами всередині)... "принтер", "пральна машинка", "кавоварка", "автомобіль" (частина дій вже давно не механічно передається, а через електричні сигнали до моторів), "літак"?
Я про 50 років ))
це не я писав
я вже писав є різні системи ICS, IoT, CNC ... якщо не розбираєтесь в галузях, це ваші проблеми, людина яка не вчить фізику, все здається магією, так і тут. Якщо крутиться, щось блимає, то робот
ми на кірпічному заводі системи ще радянських часів переробляли на сучасний ми і "механічний ПК" який крутиться з оборотами великими і рахував кірпічі на возику, не викинули ту систему, зробили. А так навіть на ZX spectrum я слухав сучасні хіти, в той час популярний на лабутенах, я хотів писати для нього ПЗ для певних задач, але він не мій, на досвіді скажу, один кавовий апарат працював на чіпові Z80, без "два ядра, два гіга"
Оскільки у вас є досвід використання різних систем, то, мабуть, розумієте чим саме (яким переліком обмежень) старі відрізняються від нових (до теми що "нове", то не лише "старе" але й ще щось).
Вирішили заканселити через терміни? Ваш вибір. Ознака слабкості.
ЦитатаОскільки у вас є досвід використання різних систем, то, мабуть, розумієте чим саме (яким переліком обмежень) старі відрізняються від нових (до теми що "нове", то не лише "старе" але й ще щось). я не винен що програмістам зараз потрібно для простенького плеєра "два ядра, два гіга" і це тільки для плеєра щоб музику слухати, там де можна старе, я беру по можливостям, зможе обробити, значить зможе, де треба потужніше, беру потужніше.
про що говорити з людиною, яка не те що не розбирається в термінах,
а і не працювала хоч оператором станків ЧПУ,
як ми будемо говорити про будування шляху робота, шляхом побудови матриці з координатами ?
А також не знаєте роботів, що не будують шлях (а їздять по рейках чи намальованих лініях на підлозі). Або чим новий автопілот Тесли від старого відрізняється (замість "шляху" перемкнулися на "просторові куби" у 3д, а далі на "мову опису шляху" гнучку до об'єктів прив'язки без точних координат.
Так само не розумієте навіщо "програмісти" електрон "у все запихують"
О, заканселили інженерів-розробників ЧПУ які ... не "оператори станків" ))
А ви ще й не знаєте означення "матриці"
щодо віку, закон прийняли, поки саму процедуру як це буде робитись, ще ніхто не знає
мені роботу в тесла пропонували, але я був уже в зсу ))і то будують не роботів що їздять по рейкам, а автоматичну лінію, де все можуть виконувати не роботи, а датчики, які подавали б сигнал про подію
то не програмісти, програмісти самі говорять, нашо то прожорливе творіння потрібне, його жує бізнес, мовляв, зроби на цьому фреймворку і це як раз на html+css, так що не хочуть зараз утримувати окремо розробника для iOS, окремо для андроїду, тому все хочуть впихнути в браузер
немає такого
Є оператор-програміст верстатів чпу, а галузь яка навчає в навчальних закладах, це вже в машинобудуванні навчальна програма, а професію можна назвати як хоч, cnc manager
я не завчив здав забув, а і застосовую знання для того щоб легше було, поки всі шукають таблицю з кутами по косинусу, то я генерую його в своєму маленькому скрипті, хто працював за станком знає. ми наприклад користувались як робили станки linuxCNC, так тут на сайті про неї ні разу згадки не було, видно хто де працює
Не взяли б бо "датчики" не виконують роботу )Але у них мета програмно-перетворюваний завод.
Навіть не маєте гадки навіщо мп3 плеєру 2Гб пам'яті )) А це ж елементарні речі! Бо зациклені на "лише своєму" ... а от який розмір всіх шрифтів для всіх мов для Юнікод? Так щоб той плеєр показав автора музики та назву твору будь кому у світі його рідною мовою-символами? А малюнки обгортки всіма форматами? А відео-кліп до музики (частина плеєрів показує кліпи, бо то ... "музика").
Вам лише когось "поганим" назвати замість запитати "а яка була задача"?
А ви навіть не знаєте що таке чпу Чи може "керування", а не "управління"? )) чпк?От 3д-принтер по вашому це чпк? Чи "щось зовсім інше"? ))
А навіщо була окрема лінуксЦНЦ коли в репозіторії дофіга пакетів для ЦНЦ? Ріал-тайм конфігурацію робили? Без зависань та несподіваних затиків?А "матриця" то дещо більше ніж "для станків".