Ви ж розумієте що "мережа" і "інтернет" вам лише здаються? ) Їх не існує. Існує лише набір даних у пам'яті, що належить кернелу та набір даних у пам'яті фізичного контролера (рівень обладнання), та ще світло чи магнітне поле в оптиці, чи проводах, чи повітрі.
Це захист від витоків інформації, коли програми починають передавати щось на свій домашній сервер не питаючи власника, а не захист від підʼєднань ззовні. Це потрібно коли не можна на 100% довіряти внутрішньому середовищу.
Взагалі, цікаво як такий софт без рута перехоплює трафік усіх програм, може через логи? Я раніше думав, що для цього потрібно пускати трафік через якесь локальне проксі, або через поксі змінною середовища (на прикладі proxychains). Тут же для мене загадка (читати доки ліньки, код тим паче)
Тут же для мене загадка (читати доки ліньки, код тим паче)
Якщо ви про те, що підключення до мережі Інтернет — це просто послуга, то ну так, я з цим згоден — це умовна річ.
Мережа та Інтернет (мережа мереж) існують навіть коли я сплю, так що вони мені не здаються, вони обʼєктивно існують.Якщо ви про те, що мережа складається з фізичних компонентів, інформації, та взаємодій, то так само і живі істоти складаються з клітин чи органів, якоїсь інформації в них, та взаємодій між ними. Живі істоти існують і можуть дати в морду тим, хто в цьому сумнівається.
Сервіс opensnitchd працює від рута, а графічний клієнт до нього підключається.