Автор Гілка: Не можу встановити Ubuntu 26.04  (Прочитано 828 раз)

Відсутній mishacatpower

• Новачок
  • *
  • дописів: 7
Re: Не можу встановити Ubuntu 26.04
« Відповідей #15 : 2026-05-02 13:26:28 »
Ця помилка виникає коли ти(або сама система) пробуєш доступитися до ізольованих віртуальних процесів(snap).
Контретно в твоєму випадку вони і відповідають за роботу ubuntu в live тобі їх чіпати не треба і дивно якщо система сама пробує змонтувати віртуальні розділи яка сама і змонтувала :laugh:.
Таку помилку треба ігнорувати, адже це логічно, що вони змонтовані і зайняті.

На скільки я зрозумів проблема в тому що після цих помилок зникає вікно інсталятора.
Пробуй вручну викликати інсталятор sudo ubuntu-desktop-bootstrap --verbose в режимі відстеження процесу.
Якщо і так впаде, в терміналі має писати реальна причина(бо по ідеї це не причина по якій система не має встановлюватись).

Якщо ти радикально налаштований
Можеш спробувати встановити як арч, ручками, беручи все під свій контроль, але попереджаю що трошки треба розбиратися в цьому. Тупо скопіпастити може не спрацювати.
Якщо не впевнений краще не берись.
Посилання як це робили люди -> https://www.youtube.com/watch?v=MguYSubW368

Енівей дай фідбек :)

Відсутній Andre21

• Новачок
  • *
  • дописів: 8
« Відповідей #16 : 2026-05-02 19:42:56 »
Ця помилка виникає коли ти(або сама система) пробуєш доступитися до ізольованих віртуальних процесів(snap).
Контретно в твоєму випадку вони і відповідають за роботу ubuntu в live тобі їх чіпати не треба і дивно якщо система сама пробує змонтувати віртуальні розділи яка сама і змонтувала :laugh:.
Таку помилку треба ігнорувати, адже це логічно, що вони змонтовані і зайняті.

На скільки я зрозумів проблема в тому що після цих помилок зникає вікно інсталятора.
Пробуй вручну викликати інсталятор sudo ubuntu-desktop-bootstrap --verbose в режимі відстеження процесу.
Якщо і так впаде, в терміналі має писати реальна причина(бо по ідеї це не причина по якій система не має встановлюватись).

Якщо ти радикально налаштований
Можеш спробувати встановити як арч, ручками, беручи все під свій контроль, але попереджаю що трошки треба розбиратися в цьому. Тупо скопіпастити може не спрацювати.
Якщо не впевнений краще не берись.
Посилання як це робили люди -> https://www.youtube.com/watch?v=MguYSubW368

Енівей дай фідбек :)
Дякую.Нічого не допомагає,проблема дуже рідкісна, інтернет мовчить та і Optiplex 760 це вже динозавр яких в строю дуже мало а з Ubuntu одиниці!Один чоловік іноземець має також таку проблему і все.Почекаю може з'явитися рішення, а якщо ні, то є ще два варіанти "встановлення" Ubuntu 26.04.Поки Arch мені рано , бракує знань.
« Змінено: 2026-05-02 20:06:17 від Andre21 »

Відсутній mishacatpower

• Новачок
  • *
  • дописів: 7
« Відповідей #17 : 2026-05-02 23:12:54 »
Цитата
Дякую.Нічого не допомагає,проблема дуже рідкісна, інтернет мовчить та і Optiplex 760 це вже динозавр яких в строю дуже мало а з Ubuntu одиниці!Один чоловік іноземець має також таку проблему і все.Почекаю може з'явитися рішення, а якщо ні, то є ще два варіанти "встановлення" Ubuntu 26.04.Поки Arch мені рано , бракує знань.

Не сильно розумію чому саме убунту так хочеш, адже дистрибутив не з найкращою репутацією в linux комьюніті.
На щастя дистрибутивів хватає. І все що можу зробити порадити з свого досвіду.
Linux Mint - на базі ubuntu але з іншим gui(cinnamon) та без snap(через який скоріш за все вилітала помилка). Сам з нього починав і якщо б не stable релізи на ньому так би і залишився.
Арч це любов назавжди, але якщо є бажання колупатися в конфігах. Дуже велика база документації(arch wiki) + репозиторії + користувацькі репозиторії + можливість обрати будь який gui. І не треба ставити чистий арч, просто виріши чи тобі потрібний rolling релізи софту чи stable. Rolling -> Endeavour os, stable -> Manjaro. Це той самий арч, але для людей, який працює з коробки, з інсталяторам і вибором GUI.

В будь якому разі, нехай щастить  ;)

Edit
Manjaro також rolling, але це стабільніше за арч, бо проходить ряд тестувань від розробників.
« Змінено: 2026-05-03 11:13:11 від mishacatpower »