sendme send -v --magic-ipv6-addr [ВАШ_YGG]:ПОРТ \ --relay http://[202:68d0:f0d5:b88d:1d1a:555e:2f6b:3148]:3340 /path/to/file
...свою приватну вікі, яка буде зберігатися вдома, але до якої я зможу мати доступ з будь-якої точки, наприклад з мобільного телефону? Та і доступ до свого приватного ШІ, коли я в дорозі, теж було б непогано мати без геморою з настройками і прокиданням портів через подвійний NAT.
This adds a port to the router's forwarding table. The mapping will be automatically refreshed...These signals may be emitted multiple times if there are multiple routers present.... the protocol "UDP" or "TCP" ...The local ip on the internal device...Removes all mappings and prevents other from being formed...
Піднімаєте ірц сервер (навіть тут на лоу) та маєте собі релей текстового трафіку (і вікі, і все інше).
До того ж через нього зможете знати іп (як адмін) і порти для прокидання натів.
Ви перевіряли який в вас мобільний іп? Може він взагалі глобальний іп6?
А ви знайомі зі стандартами УПнП та ІГД (в УПнП)?
Приклад:Код: [Вибрати]sendme send -v --magic-ipv6-addr [ВАШ_YGG]:ПОРТ \ --relay http://[202:68d0:f0d5:b88d:1d1a:555e:2f6b:3148]:3340 /path/to/fileотриманий хеш вказується у відповідному `sendme receive`порт відкривати не потрібноСетап: systemd, конфіги
500Внутрішня помилка сервераВерсія Forgejo: 15.0.0-165-1fa1b083+gitea-1.22.0
Я не хочу знати. Я хочу щоб компʼютер працював для мене, а не я — для компʼютера.
Для цього потрібно щоб сервер мав білу ip-адресу і запис в DNS, а це зараз не дороге але й не безплатне задоволення. Крім того, такий сервер може бути вразливий. Спілкування напряму між двома приватними адресами захищеними ключами значно менш геморойне. Це як різниця між telnet по паролю і ssh по ключу.
Якщо подвійний NAT або провайдерський NAT або UPnP заборонений, то UPnP вже не допоможе.
Так це бажання протилежне до безпеки. Це ви захотіли телнет без шифрування "щоб від працював для вас, а не ви для нього" ))
То ви не зрозуміли що ваші адреси перестали бути приватними ))(хоч вони й до того не були захищеними, навіть коли вам таке здавалося, читайте рфц про адреси за натами)До того ж ключі це не магічне слово яке вас чомусь повинно захистити.
Безпека і зручність часто протилежні, але зручна безпека краща за незручну, бо незручна безпека створює втому, а втома призводить до пофігізму («Я робив це вже 3 тисячі раз, а мене ще й досі не взламали! Навіщо я себе мучу?!»).
Якщо мені треба зʼєднатися зі своїм ноутбуком зі свого телефону через незахищену мережу, то ssh + аутентифікація і авторизація по ключах + сильно урізаний по можливостях VPN — на порядки зменшують імовірність підхопити якусь заразу.
Для максимальної безпеки, потрібно відключати пристрої від мереж звʼязку та живлення, але це значно зменшує їхню корисність та окупність, тому ефективніше їх взагалі не купувати.
Tickets contain IP addresses: When you create a ticket, it embeds the IP addresses you’re currently reachable at. Sharing a ticket means sharing your IP address with whoever receives it. This is intentional - it enables direct connections without a central server.
Крім зручної та незручної є ще "роблю без думок". От ви скільки тисяч разів закрили та відкрили замок на дверях? (за життя)
Цитата: Володимир Лісівка від 2026-06-17 19:26:43Якщо мені треба зʼєднатися зі своїм ноутбуком зі свого телефону через незахищену мережу, то ssh + аутентифікація і авторизація по ключах + сильно урізаний по можливостях VPN — на порядки зменшують імовірність підхопити якусь заразу.От тільки-но почали про види атак і види захисту і знов сповзли до беззмістовного "зменшують" чи "збільшують" (які не виміряти часом, як от наприклад рекомендований час у хвилинах між змінами ключа ссш у рфц по ссш в2).
От на скільки частіше треба міняти ключ через те що ви самі обрали варіант з Мен-Ін-Зе-Мідле бай дезайн? (ссш не дуже розрахований на постійну атаку такого виду, особливо заміри часу між пакетами з натисканням клавіш).
Цитата: Володимир Лісівка від 2026-06-17 19:26:43Для максимальної безпеки, потрібно відключати пристрої від мереж звʼязку та живлення, але це значно зменшує їхню корисність та окупність, тому ефективніше їх взагалі не купувати. От... звели до абсурду "зменшує" порівняли з "повним нуль" ))Де логіка?
Але головно то підміна "ІД в застосунку" на "аналог ІП". Це різні рівні.