Автор Гілка: termusic: музичний плеєр командного рядка з трьома бекендами  (Прочитано 1841 раз)

Відсутній ps

• Графоман
  • дописів: 261
    • Мої дописи на DevZone

termusic (terminal music) - це музичний плеєр на Rust, який я віднайшов для себе, перебираючи різні програми для вирішення проблеми з затримками відтворення в Rhythmbox. Несподівано, він виявився досить зручним і я повністю перейшов на нього зі своєю колекцією на 15к композицій.

З приємного: termusic містить гнучкі налаштування, включно з тюнінгом буфера (в .toml) і пропонує три різні бекенди на вибір:

• Symphonia(rusty)
  • GStreamer
  • MPV

https://github.com/tramhao/termusic - репозиторій проєкту

* оскільки в моїй бібліотеці зберігаються також однойменні файли торентів з файлами .!qB, реалізував окремий патч #730, який фільтрує дерево навігації виключно по аудіо-файлам

P.S. зі схожих проєктів, можу відмітити NoctaVox - простіший інтерфейс, немає подкастів, зате є еквалайзер; поки не користуюсь бо в ньому є деякі глюки з іконками в шрифтах а також глючить трей відтворення в GNOME.
« Змінено: 2026-07-09 13:06:19 від ps »

Відсутній Tamer4

• Новачок
  • *
  • дописів: 26
А я зупинився на musikcube, який як на мене трохи зручніший і до того ж перекладений українською мовою.

Відсутній ps

• Графоман
    • Мої дописи на DevZone
> musikcube

а закладки чи рейтинг в ньому є? і чи в міє він розбивати FLAC з .cue

я ще трохи посижу в termusic, тільки вивчив хоткеї.. та не вистачає вищезгаданих фіч

Відсутній Tamer4

• Новачок
  • *
Рейтинг є, грайлисти та черга є, закладок як обране нема, але ж можна свій грайлист створити як закладку. Розбивати флак по даним cue він не вміє, але то багато плеєрів з цим проблеми мають. Іноді плеєри наче читають та розбивають по cue але перемикатись не можуть вперед/назад, тільки якщо явно вибрати трек. Тож я один раз взяв додаток flacon і розбив всі альбомні flac по даним cue на файли треків - займає буквально декілька секунд, але потім я вже не залежу від примхливих плеєрів і всі треки чудово зчитуються будь яким плеєром.

Відсутній ps

• Графоман
    • Мої дописи на DevZone
Цитата
закладок як обране нема, але ж можна свій грайлист створити як закладку
а й дійсно, щось я деградував і до цього не допетрав

Цитата
Розбивати флак по даним cue він не вміє, але то багато плеєрів з цим проблеми мають
ну це паршиво.. дуже не вистачає фічі, бо моя колекція по трішки витісняє MP3 а нарізка FLAC - це вже пост-обробка з оцифровок (тобто зайвий крок а звідти шанс релізеру напартачити)
на Rhythmbox я користувався CUE Plugin (здається цей https://github.com/rocketek/CUEPlugin) та він відкриває окреме вікно і відриває як ви кажете "грайлист" від середовища / трею GNOME

Коротше, всі сабжі актуальні й в musikcube але дякую за пораду, я тільки вриваюсь в TUI

Відсутній Tamer4

• Новачок
  • *
Цитата
ну це паршиво.. дуже не вистачає фічі, бо моя колекція по трішки витісняє MP3 а нарізка FLAC - це вже пост-обробка з оцифровок (тобто зайвий крок а звідти шанс релізеру напартачити)
Так flacon не декодує, він нарізає по таймкоду цілий файл на шматочки ніяк не змінюючи якість. У мене теж багато оцифровок з вінілу яких вже мабуть ніде не знайти. Це просто зручніше використовувати.
Цитата
Коротше, всі сабжі актуальні й в musikcube але дякую за пораду, я тільки вриваюсь в TUI
а якщо для gnome - то я користуюсь lollypop та tributary (схожий по функціоналу на старий добрий gmusicbrowser) на gtk4.

Відсутній ps

• Графоман
    • Мої дописи на DevZone
о tributary недавно клацав, марно сподіваючись перескочити з GTK3 RB на його сучасну імплементацію GTK4/Adwaita - згодом закинув бо винюхав у ньому черговий нейрослоп

взагалі, в мене є кандидат https://github.com/fooyin/fooyin - ставив по рекомендації та щось не осилив банально організувати "воркспейс".
багато хто хвалить цей плеєр за функціональність, та що він собою являє поки не скажу, десь лежить скомпілений, todo
« Змінено: 2026-07-11 00:14:55 від ps »

Відсутній BeSiDa

• Письменник
  • дописів: 509
А такими речами як мплеєр вже ніхто не користується? (він вміє посилання кує:// (з вибором треку з файлу) та плейлисти (з такими посиланнями)).
Коли тільки звук, то графічне вікно не відкриває. Але керування кнопками працює.
Може замість плейлиста використати стдін (ввід тексту з консолі чи іншої програми яку напишете).
Малюнки теж показує та конвертує.

Тобто замість інтерфейсу у вас є всі команди шела (греп та інші) :)

Відсутній ps

• Графоман
    • Мої дописи на DevZone
Вкотре пробував mpd - не заходить його надмірна серверність. Він з коробки дивиться в /var/lib, переносив в юзерспейс, звідти якісь свої заскоки повилазили.
Коротше задовбало і ото сижу на termusic - якесь в мене особисте прокляття з mpd :)

UPD. ой, ви про mpv - теж не зайшов: для відео gui/vlc "для дурня" а для аудіо не камільфо

Танцюристу...
« Змінено: 2026-07-11 10:48:25 від ps »

Відсутній BeSiDa

• Письменник
  • дописів: 509
а для аудіо не камільфо
Чому? Він же "медіа", а не "відео" плеєр :)
Він навіть не малює графічну візуалізацію та гістограми динамічні (як от вінамп, наприклад). Тобто він більше "лише для звуку без відео" та "в консолі без графічних вікон" ніж інші типу "аудіо плеєри" :)