Автор Гілка: Гарний GNOME  (Прочитано 141598 раз)

Відсутній Moses

• Кореспондент
  • дописів: 156
  • Наша рросповідь...
Re: Гарний GNOME
« Відповідей #105 : 2009-06-02 17:53:01 »
Цитата
Питання: навіщо зменшувати розмір скріна, одночасно викладаючи його в png?
Вибачаюсь? дійсно затупив(
Шрифти дійсно жахливі
Звалище значків (папка Теmporary files) штука вельми корисна, як на мою думку - зберігає порядок на робочому столі :)

значки звідси
шпалеру знайшов тут

Порадьте, які краще встановити шрифти і де в системі можна змінювати їх колір

Дякую за посилання.

Ну, у мене немає змоги оцінити жахливість шрифтів через змасштабованість скріна. Скоріш за все, вони не погані, за виключенням тих, якими підписані іконки на робочому столі (на мою скромну думку; подобаються - користуйтесь). Мені подобається Verdana (використовую кегль 12, бо дрібніше виглядає не гарно) і dejavu (чи як там...). Де змінювати колір шрифтів - це залежно від того, яких саме. Наприклад, в головному меню можна змінити лише зміною теми оформлення (або допилюванням теми вручну, якщо умієте), якщо не помиляюсь.

Під словосполученням "звалище значків" я мав на увазі взагалі їх наявність на робочому столі :) Чим ~/Desctop/Temporary files краще ~/Temporary files, наприклад? Користь значка "Комп'ютер" теж сумнівна. До нього можна добратись лише звернувши усі вікна. На багато зручнішою була б кнопка запуску на gnome-panel.

А чому не зареєструєтесь на форумі?

Цитата
Звалище значків на робочому столі дійсно потрібне?

три файли — це звалище значків? я тоді не буду викладати скрін свого робочого десктопу :)
А Вас, таки, хвилює чиясь критика? :) Тут не математика: правильно/не правильно немає. Тож усі зауваження відносні.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #106 : 2009-06-02 23:38:34 »
Цитата
До нього можна добратись лише звернувши усі вікна.
...або перейшовши до нової віртуальної стільниці. Для мене стільниця — це просто відкритий на весь екран наутілус. На ній зручно тримати документи та потрібні каталоги для роботи. Крім того, до документів на стільниці легко дістатися через Places наутілуса або діалогу відкриття файлів інших програм (ОО, наприклад).

Цитата
А Вас, таки, хвилює чиясь критика?
та ні, просто боюся, щоб у вас інфаркту не було. мій ~/Desktop часто виглядає як у інших людей /tmp. Відповіді на питання «навіщо на стільниці стільки хламу» в мене немає, бо я холостяк, і вдома в мене можна побачити такий же розгардіяш (типу непраних шкарпеток, розкиданих по квартирі). Просто ліньки чистити :)
« Змінено: 2009-06-02 23:41:24 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

BenedictSpinoza

• Гість
« Відповідей #107 : 2009-06-04 00:22:09 »
A: !
« Змінено: 2009-06-04 10:58:29 від ISBear »

Відсутній Moses

• Кореспондент
  • Наша рросповідь...
« Відповідей #108 : 2009-06-04 00:33:41 »
Бааа... у хохляндии не только живые хохлы ещё остались, дык ещё и компьютеры есть... Раскажу хлопцам не поверят  :o ;D ;D ;D
Теж мені... Та коли з вашого лора усі українці звалять, то від нього нічого й не лишиться.  ;)

Відсутній repa4ok

• Новачок
  • *
  • дописів: 13
  • ubuntu 8.10
« Відповідей #109 : 2009-06-06 00:16:35 »
Йой... У стисненому джипезі(?) трохи страшнувато :)

З.І. Грався з 9.04: сподобалася швидкостю, пропрієтарних драйверів не знайшлося =\.
З.І. Вирішив все ж спробувати користуватися запропонованими home-директоріями (Музика/Документи/Зображення...) :)
«given enough eyeballs, all bugs are shallow» © Linus's Law

Відсутній Fakel._Enterpuer

• Кореспондент
  • дописів: 164
  • Debian Gnu/Linux
« Відповідей #110 : 2009-06-07 11:42:16 »

З.І. Грався з 9.04: сподобалася швидкостю, пропрієтарних драйверів не знайшлося =\.
З.І. Вирішив все ж спробувати користуватися запропонованими home-директоріями (Музика/Документи/Зображення...) :)
А очі від зеленого емулятора терміналу ще не позеленіли ?
... Здається в убунти дефолтні fonts кращі, ніж ті що на скрінштоті, чи то жпег поїв їх.
LUG irc.id.km.ua

romi

• Гість
« Відповідей #111 : 2009-06-07 13:26:54 »

... Здається в убунти дефолтні fonts кращі, ніж ті що на скрінштоті, чи то жпег поїв їх.
В дебіаноподібних дистрибутивах часто емулятор терміналу зелений. Наприклад в Кнопіксі.

Відсутній repa4ok

• Новачок
  • *
  • дописів: 13
  • ubuntu 8.10
« Відповідей #112 : 2009-06-07 14:58:02 »

Ні, навпаки, від дефолтних кольорів вже втомилися очі.
«given enough eyeballs, all bugs are shallow» © Linus's Law

• Кореспондент
  • Debian Gnu/Linux
« Відповідей #113 : 2009-06-07 16:39:34 »
В дебіаноподібних дистрибутивах часто емулятор терміналу зелений. Наприклад в Кнопіксі.
Та ну, не вірю чи то я відстав від життя, завжди білий Monoscape 9,10 (Knoppix 3.7, Kubuntu 7.04)
Але на lcd я прихильник Consolas, crt - Lucida Console.
Вправду це тільки на своєму десктопі, а десь публічно то краще не використовувати Consolas.
На lcd Lucida Console також добре виглядає, особливо на широкоформатних моніторах де потрібно листати велику кількість коду.
LUG irc.id.km.ua

romi

• Гість
« Відповідей #114 : 2009-06-07 17:02:55 »
Та ну, не вірю чи то я відстав від життя, завжди білий Monoscape 9,10 (Knoppix 3.7, Kubuntu 7.04)
Але на lcd я прихильник Consolas, crt - Lucida Console.
Вправду це тільки на своєму десктопі, а десь публічно то краще не використовувати Consolas.
На lcd Lucida Console також добре виглядає, особливо на широкоформатних моніторах де потрібно листати велику кількість коду.
Звичайна консоль - біла, root'а - зелена. А який смисл використовувати в Knoppix'і звичайну консоль якщо є root-консоль?
« Змінено: 2009-06-07 17:04:10 від romi »

• Кореспондент
  • Debian Gnu/Linux
« Відповідей #115 : 2009-06-07 19:07:35 »
А який смисл використовувати в Knoppix'і звичайну консоль якщо є root-консоль?
Off-topic:
Відповідь очевидна, щоб не використовувати root консоль  ;). Розумієте, більшість повсякденних операцій проводяться від звичайного користувача, або за допомогою користувача в системі з мінімальними правами. Елементарно більшість файлів у моїй системі стойять під root.root (бібліотеки,програми, конф.файли) публічні належать до групи www-data та ftp. Більш спеціалізовані disk,cam,mail,news і тп. але не завжди цього-ж користувача, тобто деякі можуть належати виключно мені або root-у. До чого веду ? Розподіляти права та привілегії в системі потрібно не за віндузятським принципом "усе що є належить мені", а за ідеалом "для кожної задачі по 1 користувачу".
Навіть якщо кнопікс "відновлювальний" це не означає що він служить лише для "user-like" цілей по відновлюванню системи чи супутнім операціям.
LUG irc.id.km.ua

romi

• Гість
« Відповідей #116 : 2009-06-07 19:28:48 »
Я вас зрозумів.
Off-topic:
Мені сьогодні приснилося, що я встановлюю Knoppix на жорсткий диск  :)

• Кореспондент
  • Debian Gnu/Linux
« Відповідей #117 : 2009-06-07 20:48:46 »
Я вас зрозумів.
Off-topic:
Мені сьогодні приснилося, що я встановлюю Knoppix на жорсткий диск  :)
Off-topic:
Взагалі, колись читав документаціїю по потребі, то пам’ятаю що з 3.7 чи то 3.8 - можливо, а от на рахунок репозитаріїв то можна напряму - дебіеновські, так як дестрибутив один з одиниць справжніх "дебіен-сувмісних", а ще це моя перша Gnu/Linux система (з 3.3 у 2006 познайомився)
PS Далі балаканину розводити не потрібно, або у іншу гілку.
LUG irc.id.km.ua

Відсутній Moses

• Кореспондент
  • Наша рросповідь...
« Відповідей #118 : 2009-06-09 10:12:17 »
repa4ok, дефолтненько.

А це, власне, й схоже на дефолтний санс, просто трохи розмазаний жопегом.

Відсутній Moses

• Кореспондент
  • Наша рросповідь...
« Відповідей #119 : 2009-06-13 21:30:19 »
Трохи побавився із темами.
Вийшло отак: