А як за часто мені треба оновлювати мій комп’ютер, щоб він не був "старим"? Маю ноутбук 2008-го року з двоядерним Pentium та 2 ГБ мізків і вважаю, що його має вистачати для роботи з документами та в інтернеті, для цього він сучасний. А якщо купувати новий комп’ютер щоб задовольнити апетити сучасного Лінукса, то чим він кращий за вінду?
А в часи KDE 2 KDE 2 вважався прожерливим і ториозним?
Може ефективністю використання ресурсів? Чи тим що на четвертий рік використання комп'ютера він потребує лише маленького апгрейду, а не нового комп'ютера?.. До речі, лінукс потребує більше оперативки аніж вінда, тож докупіть оперативки, а якщо маєте інтегровану графіку - вимкніть всі ефекти для вікон, гаджети і різні прозорі панельки.. тоді проблем не буде і ікси не заважатимуть..
Цитата: HetmanNet від 2013-01-26 18:08:45Може ефективністю використання ресурсів? Чи тим що на четвертий рік використання комп'ютера він потребує лише маленького апгрейду, а не нового комп'ютера?.. До речі, лінукс потребує більше оперативки аніж вінда, тож докупіть оперативки, а якщо маєте інтегровану графіку - вимкніть всі ефекти для вікон, гаджети і різні прозорі панельки.. тоді проблем не буде і ікси не заважатимуть..Оперативки там уже нікуди докупляти, а прозорі панельки та гаджети якраз не заважають — вони працюють швидко навіть тоді, коли гальмує вогнелис чи ще щось. Власне, в мене їх і не багато, баз тривимірних ефектів.Нещодавно я поставив systemd замість стандартного init — був просто вражений, з якою швидкістю завантажується система на тому-ж залізі. І Fedora на нього вже і перейшла. Тому і сподіваюся, що Wayland привнесе подібну оптимізацію у роботу графічної системи.
Не привнесе.. ну в найближчі років п'ять так точно.. не для того він.. він для нового поління, а не музейних експонатів.. тож змирися що в нас музейне залізо..
Цитата: HetmanNet від 2013-01-26 19:05:27Не привнесе.. ну в найближчі років п'ять так точно.. не для того він.. він для нового поління, а не музейних експонатів.. тож змирися що в нас музейне залізо.. Звідки така впевненість? Через п’ять років у мене, напевне, буде інший ноутбук, але суть в тому, що навіть якщо це буде бюджетний варіант як зараз, не самий свіжий, але сучасна, на той момент, операційна система має швиденько на ньому крутитися з браузером, офісом та мультимедіа. І сподіваюся, що не доведеться підтримати Microsoft встановленням їхнього продукта.
Тож краще готуйся за рік чи два придбати новий ноутбук, але перед придбанням зачекайте вихід стабільного Wayland.
Цитата: HetmanNet від 2013-01-26 22:14:09Тож краще готуйся за рік чи два придбати новий ноутбук, але перед придбанням зачекайте вихід стабільного Wayland. По тему гілки: що мені не дуже подобається у Linux, так те, що при придбанні нового заліза треба заморочити собі голову питанням чи буде воно нормально в ньому працювати. Я цього не зробив із моїм нинішнім ноутбуком і його відеочіпом SiS 671, хоча завдяки східноазійським ґікам можу запускати на ньому Linux. Так ось, я буду купувати новий ноутбук не тоді, коли вийде стабільний Wayland, а коли будуть гроші і потреба.
Ну тоді нічого звинувачувати ікси в жадності до ресурсів, бо це справжнісінький наклеп, винні не вони в тому, що вам хочеться працювати з сучасною графічною оболонкою як всім.. тай Wayland вам не допоможе, бо він орієнтований на майбутнє, а не минуле
Цитата: HetmanNet від 2013-01-27 21:53:36Ну тоді нічого звинувачувати ікси в жадності до ресурсів, бо це справжнісінький наклеп, винні не вони в тому, що вам хочеться працювати з сучасною графічною оболонкою як всім.. тай Wayland вам не допоможе, бо він орієнтований на майбутнє, а не минуле Хіба я просив 3D ігор, перекодування відео "на льоту", моментального опрацювання RAW-фотографій із дзеркалки, врешті, перегляду FullHD відео з величезним бітрейтом? Ні, бо для цього в мене є десктоп з відповідною начинкою (там АТі і без проблем)? Я просив самого простого.