Проголосувало: 68
Під FAT є два чи три дистрибутива, точно не пам*ятаю
PS.Клята XFS регулярно забиває нулями файли на нашому формуі після збою живлення.
У мене під / ReiserFS, дуже надійна(вже пів року не падає) і швидка
А надійність для серверів вже значення не має? Ext3 - найнадійніша з усіх існуючих файлових систем.
Я краще доставлю кілька зайвих Gb пам'яті під файловий кеш ніж буду бавитися з відновленням системи з резервної копії.
ReiserFS/XFS я б використовував для даних, які нічого не варті (журнали напр.)
чи які легко відновити (кеш Squid-а, фали в /usr).
PS. Клята XFS регулярно забиває нулями файли на нашому формуі після збою живлення.
Цитата: Володимир Лісівка від 2006-04-18 12:34:16А надійність для серверів вже значення не має? Ext3 - найнадійніша з усіх існуючих файлових систем.Володю, ну ти отак вже й усі й перепробував?
Люди, які власноруч виколупували з різних -- кажуть, що overall ext2 для критичних даних краще. Для мене краще може бути reiserfs-3.6, бо принаймні є два знайомі колишні розробники reiser3/4. Надійність -- дуже непросте питання.
Цитата: Володимир Лісівка від 2006-04-18 12:34:16Я краще доставлю кілька зайвих Gb пам'яті під файловий кеш ніж буду бавитися з відновленням системи з резервної копії.Одразу видко програмера :-) Знайди помилку у твердженні: "я краще поставлю RAID, ніж буду робити backup". Файловий кеш навіть у декілька гігабайт не рятує на ext3 від жахливого навантаження системи при конкурентному запису :-(keywords: delayed allocation
Цитата: Володимир Лісівка від 2006-04-18 12:34:16PS. Клята XFS регулярно забиває нулями файли на нашому формуі після збою живлення.Це клята політика, коли на майданчику "випадково" падала напруга на багато годин півтори роки тому. А я, дурний адмін тазику, ні бекапів не робив (не пам'ятаю, що там з місцем було, але з ліньками все було добре), ні більш дерев'яну ФС на /www не тримав.(скривджено) До речі, це "регулярно" було щось три рази та досить давно :-( А позавчора знов балакав про те, щоб нам дали або невикористаний мотузок від UPS, або маякнули мережею.
Хоча XFS дійсно не пристосована до таких умов (та, можливо, до пісюкового заліза, починаючи з жорстких дисків та контролерів), fly під ext3 би просто вмер. Він й так жив тому, що AMD, XFS, elvtune, bdflush та дякувати Богові.
Попри всі суперечки найкращою є файлова система UFS(FFS) - файлова система, яка не використовується під Лінуксом і я не розумію, чому він її не бачить,....
напевне тому, що Лінукс ніколи не був класним сервером і не буде!!! А зараз взагалі Лінукс - це альтернатива Віндовса разом з Білом Геєм!Реальний сервак це FreeBSD та судячи по літературі Sun Solaris, які і використовують вищезгадану фс!В мене коли ще був звичайний ПК, то пінгвін падав кожен тиждень і Reiser не допомагав!!!А Фря стояла півроку, поки я ПК не продав!
Holy,Holy WarHolyWe are fighting,figthing a Holy WarHoly War
Попри всі суперечки найкращою є файлова система UFS
UFS(FFS) - файлова система, яка не використовується під Лінуксом
Реальний сервак це FreeBSD та судячи по літературі Sun Solaris
В мене коли ще був звичайний ПК, то пінгвін падав кожен тиждень і Reiser не допомагав!!!
Попри всі суперечки найкращою є файлова система UFS(FFS) - файлова система, яка не використовується під Лінуксом і я не розумію, чому він її не бачить,.... напевне тому, що Лінукс ніколи не був класним сервером і не буде!!! А зараз взагалі Лінукс - це альтернатива Віндовса разом з Білом Геєм!Реальний сервак це FreeBSD та судячи по літературі Sun Solaris, які і використовують вищезгадану фс!В мене коли ще був звичайний ПК, то пінгвін падав кожен тиждень і Reiser не допомагав!!!А Фря стояла півроку, поки я ПК не продав!
Попри всі суперечки найкращою є файлова система UFS(FFS)
Запорукою надійності ФС є UPS і витертий під три чрти /dev/fd0 з fstab Якось в мене мало не накрилась вся система через погану дискету (підмонтовану) - після кнопки резет (система геть перестала слухатись : перестала реагувати на клавіатуру) ext3 вже здавалось, що геть злетіла, але fsck її врятував