Проголосувало: 68
Мене забанили не тому, що я фігню написав, а тому, що ви всі є затятими лінуксистами!!!
Хай я і не є крутий адмін, але все ж щось знаю!!! Може дарма я тут написав, адже тільки назва форуму про щось говорить !!!
Я не говорю з повітря, я констатую факт!!!
Лінукс в мене стояв на Ext2/3 до тижня!!! Виключили світло і по Лінуксі!!!FreeBSD ж працював стабільно, як ніяка інша система!!!
Хтось там був правий, що коли руки криві, то нічого добре працювати не буде!!! Але я намагався довести наступне: коли крутий адмін заадмінить Фрю і Лінукс, то в Фрі набагато більші можливості і працюватиме стабільніше!!!
Далі: fsck в Фрі завдяки файловій системі UFS відновляє класно, багато і деже швидко + фс має оптимізацію впорядкування даних, тобто фрагментування тут наднизьке, що забезпечує швидкість і більшу стійкість HDD!!!
Я чомусь дуже впевнений, що ніхто тут не має досвідо роботи і з Пінгвіном і з Демоном, тому хвалите тільки Пінгвіна!!!Ще хтось приколювався, що UFS класне тим, що на нього не можна поставити Лінукс, до чого тут це, я взагалі не зрозумів, то виглядає, так як би Лінукс ставити на NTFS !?!
Holly, Holly warHolyWe are fighting,figthing a Holy WarHoly War
Про NTFS: має достатньо велику перевагу перед більшістю (може навіть перед усіма) ФС що є у Unix-like системах - містить у собі ACL. Для UFS1/2, Ext2/3, ReiserFS та інших це можливо, але не є стандартною функцією.
Я не говорю з повітря, я констатую факт!!! Лінукс в мене стояв на Ext2/3 до тижня!!! Виключили світло і по Лінуксі!!!
Хтось там казав, що NTFS класна, так от щоб Ви знали, що всі Малософтівські фс були започатковані і розроблені 20 і більше років тому!!! Коли ще про мережі в голос не говорили!!! Про те, що вона непогана для хати, то без сумніву та й Фат така нічого!!!
Cthulhu: щось я недозрозумі що означає "вши^Wлузер" !!!
Стосовно того, чого більше - не буду сперечатись. Не перевіряв.Ситуація була наступна: для нормальної роботи клієнтських сайтів користувач www має мати доступ на r-x до користувацьких домівок. Для цього потрібно обрати один з наступних варіантів:а. Робити групою користувачів www, тоді кожен може читати вміст будь-якої теки іншого користувача.б. Додавати www в кожну групу що створюється (через веб-інтерфейс з частково закритим кодом).в. Задіяти ACL.Досвіду (реального а не "домашнього") в мене трохи менше року. Тому сперечатись з Вами не можу - різні вагові.Переписувати апач - не має часу та можливості.
Вдома я ACL не користуюсь - зайве коли лише 3 користувачі. А коли їх кілька тисяч?
Це якраз та ситуація, про яку я казав - дві сутності наклалися. Ви хочете використовувати один каталог для двох принципово різних цілей - для того що тримати приватні дані користувачів у таємниці й для того, щоб роздавати приватні дані користувачів через веб. Для кожного з цих режимів потрібні свої права доступу (700 та 755 відповідно), які не можна виставити одночасно. Рішення, яке пропоную я, - рознести ці дані у два різних каталоги. Переписувати Апач для цього не потрібно - потрібно лише змінити шаблон по якому він шукає каталог.
А коли їх десятків тисяч? Ви будете руками виставляти ACL для кожного спеціального випадку?
Цитата: Володимир Лісівка від 2006-07-04 13:45:47Це якраз та ситуація, про яку я казав - дві сутності наклалися. Ви хочете використовувати один каталог для двох принципово різних цілей - для того що тримати приватні дані користувачів у таємниці й для того, щоб роздавати приватні дані користувачів через веб. Для кожного з цих режимів потрібні свої права доступу (700 та 755 відповідно), які не можна виставити одночасно. Рішення, яке пропоную я, - рознести ці дані у два різних каталоги. Переписувати Апач для цього не потрібно - потрібно лише змінити шаблон по якому він шукає каталог.Проблема в тому, що це одні й ті самі данні - потрібно тримати в таємніці код php-сценаріїв. Тобто ми МУСИМО використовувати ці каталоги таким чином.Як я вже казав, для адміністрування використовується пропрієтарна система, і в ній не все можна налаштувати.
окрім того, а як тоді користувач для якого робиться chroot буде вливати по ftp вміст свого сайту?