Опитування

Як Ви ставитеся до Windows? І чому?

Жити не можу без неї
107 (16.4%)
Пацієнт швидше живий, ніж мертвий
167 (25.5%)
Пацієнт швидше мертвий, ніж живий
119 (18.2%)
Яка гидота ця ваша заливна риба!
197 (30.1%)
А що це?
38 (5.8%)
Хто там?
26 (4%)

Проголосувало: 131

Автор Гілка: Як Ви ставитеся до Windows? І чому?  (Прочитано 31523 раз)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Як Ви ставитеся до Windows? І чому?
« Відповідей #30 : 2006-04-12 09:35:14 »
А під вайном не вийде добитися того самого вигляю і тих самих багів, що й в експлорері. А це важливо, якщо ідеться про веб дизайн.
По-моєму, там всі баги IE+бонус - баги вайна.
Особисто я тримаю wine для чотирьох програм: IE (не знаю, навіщо він мені), Lingvo, Advanced Grapher (не бийте, звик просто) і Civilization I. Хоча без цього всього можна обійтись з лінукс і веб аналогами. А, ще флешки в win-екзешники запхані грати і віруси:)
« Змінено: 2006-04-12 09:36:49 від Cthulhu »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #31 : 2006-04-12 19:09:10 »
"Жити без неї не можу" бо:
  -AutoCad
  -MultiSim
  -XlinX
  -Games
  -Promt
На жаль в Лінуксі цього немає

AutoCAD - Вам потрібен саме він, чи аналог? Аналог є.
MultiSim - не маю, нічого сказати не можу.
XlinX - а з чим його їдять? Гугль каже щось про QNX....
Іграшки - тут проблема лише з захистом накшталт StarForce. Особисто я дуже полюбляю Іл-2 з-під вайну поганаяти.
Promt - Що, спарвді немає?! Дякувати Богу.

anonymous(Guest)

• Гість

svidok(Guest)

• Гість
« Відповідей #33 : 2006-04-14 12:21:00 »
Просто за інерцією - з Досу пересів на Віндовз, там і сиджу, хоч не все влаштовує. Усі програми на віндовзі - є лінукс, проте ніяк не зберуся пересісти. Та й інтернет проз кабель не контачиться.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #34 : 2006-04-14 13:37:58 »
Та й інтернет проз кабель не контачиться.
:o
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Theodor_Voland

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #35 : 2006-04-14 14:37:29 »
  Давно хочу повністю пересісти на Linux, але:
1. Дружина працює у вікнах і їй вивчати щось нове нехочеться (принаймні покищо)
2. Неяк не вдається налагодити принтер.
3. Мало часу, для опанування новим.
4. Відсутність домашнього нету (лише на роботі) трохи вповільнює роботу (дрова, поради, нові пакети...)

А взагалі вікна непогана система за 15 грн. і просто настерпна коли вікна+офіс+кому_що_треба, і все за справжню ціну.
  Щодо ігр - попит створює пропозицію. Якщо ігри під Linux будуть купувати, то іх будуть створювати. Тим паче що в вікнах вони працюють повільніше (принаймні в мене).

Відсутній Genek

• Новачок
  • *
  • дописів: 4
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #36 : 2006-09-28 10:06:59 »
Сказати, шо погано ставлюся до Windows --  це нічого не сказати. Вкрай обридли у свій час всі зайві дії по відживленню небіжчика, про адміністрування мови не було взагалі. Запропонував синові спробувати адміністрування ХР -- через 2 доби скінчилось переінсталяцією. Тепер живу під Slackware 10.2  і маю святий спокій.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #37 : 2006-10-17 14:24:01 »
Не люблю віндовс
1) За отупляння її користувачів - їх майже неможливо перевести під лінукс (хоч кіберфак справився з цієюпроблемою в примусовому порядку: позбувся неліцензійного ПЗ  ;D ) .
2) Працюючи під лінуксом іноді доводиться згадувати про істування віндоманів, які можуть не прочитати твої файли і тому подіне.
3) За просто-таки ідіотську комбінацію "\r\n" в кінці рядків її текстовиків.
4) В її консолі комадна make love нічого путнього не видає.
5) Вважаю себе патріотом, і мене бісить прагнення вінди розмовляти москальською (про багатомовну підтримку на одному дистрі - взагалі для вінди не чув  ;) )
Про всілякі сторонні запускання без відома користувача, віруси, ідіотські повідомлення я взагалі мовчу...
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній ra

• Дописувач
  • **
  • дописів: 56
« Відповідей #38 : 2006-10-23 05:56:13 »
Нє, хлопці. То ви, перепрошую, деколи проганяєте.

В основі MS Windows, дай Бог їм здоров'я, не така вже погана. Хоч би через те, что відповідає вимогам POSIX (поприв'язуйте щелепи, якщо потрібно).

Але тут є інша морока. Мусите працювати в MS Windows, якщо робите якусь там поліграфію, графіку чи інші прибамбаси, що будуть спожиті, головним чином, через комп'ютер.

Певно будете заперечувати — мовляв, є макінтош для дизайну. Не зовсім так воно. Макінтош і Віндовс різняться гаммою. І нічого з цим не поробите, бо операційні системи Apple мають наскрізне (загальносистемне) налаштування кольору, гамми і таке інше. А у Віндовс те саме зроблено у «найзручніший для користувача» спосіб, а не у правильний. Якщо користувач вашого власного продукту користується правильним залізяччям та програмами, то це не проблема. Але нема куди дітися від того, що більшість людей «працює» у MS Windows.

До речі, хто знає, як керувати налаштуванням кольору в лінуксі (точним налаштуванням, а не лише для Х-сервера)? Отож бо й воно.

До цього додайте щонайменше половину користувачів інтернету, які мають «ослика», який, у свою чергу, має дуже прикрі помилки і не відповідає нормативним вимогам.

Ще додайте інтегровану в ядро графіку. До речі, MS ніби збирається її звідти прибрати.

То ви так чи інакше мусите використовувати навіть не віконця, а той клятий софт, який для віконець поробили. Я би сто років не бачив MS Windows, але так є, що мушу.

Не люблю Windows, та що вдієш. Воно дійсно робить з людей ледачих дебілів.

P. S.

Щойно згадав.

Є така гарна книжка одного розумного пана: Windows® Administration at the Command Line for Windows® 2003, Windows® XP, and Windows® 2000. А пан називається John Paul Mueller.

Цей пан Мюллер у своїй книзі розповідає, яким важливим є CLI в операційній системі MS Windows, скільки можна корисного зробити у командному рядку, ака небачена автоматизація очікує на щасливого користувача, тим паче — адміністратора Windows. (Так, для користувачів юнікс-систем це виглядає дуже смішним.)

Раджу пошукати цю книжечку (англійською мовою). Неповторний і наочний посібник з комерційної брехні.
« Змінено: 2006-10-23 06:26:33 від ra »
Debian GNU/Linux (stable), OpenBSD.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #39 : 2006-10-23 12:24:43 »
Нє, хлопці. То ви, перепрошую, деколи проганяєте.

В основі MS Windows, дай Бог їм здоров'я, не така вже погана. Хоч би через те, что відповідає вимогам POSIX (поприв'язуйте щелепи, якщо потрібно).
Шо - усім 15-ти й прямо з коробки, без костилів типу cygwin, чи M$ Services for UNIX? А ви пробували реально використовувати цю підтримку? (Давайте я вгадаю - самі не пробували але читали про це на сайті M$, правда?)

Ви, звичайно, в курсі, що підтримка POSIX реалізована з допомогою також таких утиліт як GNU gcc, GNU gdb, та інших чисто M$-ких продуктів.

Крім того, треба уточнювати версії M$ Windows які підтримують стандарти POSIX, а то наївні користувачі подумають що Win98 чи WinCE також їх підтримують.

PS.
Підніміть щелепу з підлоги.

Цитата
Але тут є інша морока. Мусите працювати в MS Windows, якщо робите якусь там поліграфію, графіку чи інші прибамбаси, що будуть спожиті, головним чином, через комп'ютер.

Я - не мушу. В чому проблема?

Цитата
Певно будете заперечувати — мовляв, є макінтош для дизайну. Не зовсім так воно. Макінтош і Віндовс різняться гаммою. І нічого з цим не поробите, бо операційні системи Apple мають наскрізне (загальносистемне) налаштування кольору, гамми і таке інше. А у Віндовс те саме зроблено у «найзручніший для користувача» спосіб, а не у правильний. Якщо користувач вашого власного продукту користується правильним залізяччям та програмами, то це не проблема. Але нема куди дітися від того, що більшість людей «працює» у MS Windows.
Некалібрована система показує кольори так як їй заманеться. На додачу, дуже багато моніторів мають кнопочку для переключення гами. І ви зовсім забули, що монітори на різних технологіях показують кольори дуже по різному, деколи використовуючи навіть дизерінг для симуляції кольорів, які вони не здатні показати.

Я думаю що у вас щось не в порядку з головою якщо ви вважаєте що використання комп'ютера й дисплея зі збитою  гамою допоможе вам отримати правильний результат на іншому комп'ютері зі зібитою гамою. А от на правильно настроєному комп'ютері ви гарантовано отримаєте неправильний результат.

Цитата
До речі, хто знає, як керувати налаштуванням кольору в лінуксі (точним налаштуванням, а не лише для Х-сервера)? Отож бо й воно.
Для програм, які показують графіку - відкалібрувати X-и.

Для програм, які редагують/сканують графіку - LittleCMS, Argyll CMS, SampleCC.

Цитата
До цього додайте щонайменше половину користувачів інтернету, які мають «ослика», який, у свою чергу, має дуже прикрі помилки і не відповідає нормативним вимогам.
Куди їх додати? Дайте я простежу хід вашої думки - "Windows - це харашо тому що ослик має дуже прикрі помилки і не відповідає нормативним вимогам". Я вас правильно зрозумів?

Цитата
Ще додайте інтегровану в ядро графіку. До речі, MS ніби збирається її звідти прибрати.
Так куди її додати?

Цитата
То ви так чи інакше мусите використовувати навіть не віконця, а той клятий софт, який для віконець поробили.
Дякую звичайно, але я ні на роботі ні в дома не використовую те глюкаве ПЗ. Ви впевнені що я - мушу?

Цитата
Я би сто років не бачив MS Windows, але так є, що мушу.
Це ваші особисті фінансові проблеми.

Цитата
Не люблю Windows, та що вдієш. Воно дійсно робить з людей ледачих дебілів.
Воно видно.

Цитата
P. S.

Щойно згадав.

Є така гарна книжка одного розумного пана: Windows® Administration at the Command Line for Windows® 2003, Windows® XP, and Windows® 2000. А пан називається John Paul Mueller.

Цей пан Мюллер у своїй книзі розповідає, яким важливим є CLI в операційній системі MS Windows, скільки можна корисного зробити у командному рядку, ака небачена автоматизація очікує на щасливого користувача, тим паче — адміністратора Windows. (Так, для користувачів юнікс-систем це виглядає дуже смішним.)

Раджу пошукати цю книжечку (англійською мовою). Неповторний і наочний посібник з комерційної брехні.

І на холеру вона нам?
[Fedora Linux]

zzandy

• Гість
« Відповідей #40 : 2006-10-23 13:04:08 »
Але тут є інша морока. Мусите працювати в MS Windows, якщо робите якусь там поліграфію, графіку чи інші прибамбаси, що будуть спожиті, головним чином, через комп'ютер.

Я - не мушу. В чому проблема?

А чим реально можна робити графіку під лінуксом? Прибічниеи GIMP-а кажуть, що у тих, хто не вміє ним користуватися, руки не з того місця ростуть. Але поклавши руку на серце - хіба GIMP може конкурувати з Photoshop-ом? A інші програми виробництва Adobe хіба мають відповідники?

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #41 : 2006-10-23 19:08:44 »
Кладу руку на серце і кажу: може. Я, правда, в цих інструментах розбираюсь паскудно (взагалі, вершина моїх художні досягнень - чортик ручкою на шпалерах), але є в мене кілька знайомих дизайнерохудожників, які гімп під вінду ганяють у виробничих цілях)))

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #42 : 2006-10-23 20:03:50 »
А чим реально можна робити графіку під лінуксом? Прибічниеи GIMP-а кажуть, що у тих, хто не вміє ним користуватися, руки не з того місця ростуть. Але поклавши руку на серце - хіба GIMP може конкурувати з Photoshop-ом? A інші програми виробництва Adobe хіба мають відповідники?

По співвідношенню функціональність/ціна GIMP зараз попереду, особливо якщо врахувати що досить велика частина (~1/3) фотошопівських плагінів вже працює під GIMP (тобто графічні ядра фотошопа й Ґімпа досить близькі по функціоналу).

При бажанні, в Ґімпі можна оранізувати нормальну роботу. Це рішення ще не автоматизоване й доведеться добряче попрацювати руками але така можливість є.
[Fedora Linux]

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #43 : 2006-10-23 20:37:02 »
Кажуть, розробницька версія гімпа зараз дуже потужна (2.3.12 остання, здається). Мені наразі 2.2.12 з головою вистачає. Іконку там намалювати, скріншотик підтюнити...

zzandy

• Гість
« Відповідей #44 : 2006-10-23 22:50:16 »
При бажанні, в Ґімпі можна організувати нормальну роботу. Це рішення ще не автоматизоване й доведеться добряче попрацювати руками але така можливість є.

Саме те, про що я казав. Якщо тобі не подобається GIMP, то ти сам винуватий. Згоден, що на GIMP-ом роблять класну графіку, я бачив в інеті. Як вони таке роблять - для мене загадка. Мені особисто (і я думаю що я тут не одинокий), не хочеться займатися організацією нормальної роботи, мені хочеться займатися цією нормальною роботою.

А якщо відкинути ::) питання про ціну, то GIMP незручний і недоукомплектований порівняно з Photoshop-ом. Наприклад організація меню і панелей і можливості роботи із шарами відповідно.

Кажуть, розробницька версія гімпа зараз дуже потужна (2.3.12 остання, здається).

Можливо ядро у GIMP-а і дуже суперське. Але зручна програма і програма з потужним ядром - це не одне й те-саме.

Взагалі я думаю, що програма рівня Photoshop-a під Linux, це одна з двох необхідних умов за яких Linux зможе підкорити світ. Друга, це широка підтримка апаратури (Wi-Fi, USB, Bluetooth, принтери, відео-прискорення, звук) без бубнів. Цікаво, яка з цих умов буде задоволена першою?