Опитування

Який на вашу думку найкращий серверний лінукс?

SLES / Open Enterprise Server
8 (11.8%)
Mandriva Corporate /Server
4 (5.9%)
RHEL/CentOS
10 (14.7%)
Gentoo
8 (11.8%)
Debian
27 (39.7%)
C.R.U.X.
1 (1.5%)
Slackware
8 (11.8%)
Інші
2 (2.9%)

Проголосувало: 63

Автор Гілка: Серверний лінукс  (Прочитано 24120 раз)

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
  • дописів: 225
  • Графоман LOU третього (четвертого?) пришестя
Re: Серверний лінукс
« Відповідей #30 : 2007-07-17 15:35:56 »
PS: яким... еее... безпорадним новачком треба бути, щоб додати в отой список Slackware чи CRUX й забути Owl чи ALT -- я навіть не знаю.  Мабуть, серверо-років в людини менше за два чи навіть один.
Ви ставите в один ряд Slackware і ALT? Вибачте, та то просто смішно.
Debian GNU/Linux lenny/sid
MontaVista Linux (Motorola ROKR Z6). Міняю на A1200.

Відсутній Sanya

• Дописувач
  • **
  • дописів: 85
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #31 : 2007-07-17 16:30:52 »
PS: яким... еее... безпорадним новачком треба бути, щоб додати в отой список Slackware чи CRUX й забути Owl чи ALT -- я навіть не знаю.  Мабуть, серверо-років в людини менше за два чи навіть один.
Ви ставите в один ряд Slackware і ALT? Вибачте, та то просто смішно.

На скільки я памятаю на форумі є обмеження на кількість варіантів відповідей в опитуваннях

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
« Відповідей #32 : 2007-07-18 00:19:11 »
Звучить трошечки... Кгм... Яким то новачком тре бути щоб якусь фігня типу Slackware додати, а мега-гіганта ALT ні? :o

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
« Відповідей #33 : 2007-07-18 02:12:35 »
Народ... Забийте.
Який некропостер підняв тему???
Roman Suprotkin

Відсутній gray380

• Новачок
  • *
  • дописів: 45
  • Solaris
« Відповідей #34 : 2007-07-18 09:19:43 »
а під SLES поставити LTSP важко? Я наприклад поставив і все дуже гарно працює (8-користувачів) звук і відео працює і флешки монтуються, чим тоді SLES гірший? До того Ubuntu якось на брендові сервера ставити не хочеться (в даному випадку це HP DL380 G5)

Це вже, шановний, релігійне питання. Наприклад, на брендовий SunFire T2000 SLES не встановиш, а от Убунту, будь ласка.
Чи є в цьому сенс при наявності Солярки, то вже інше питання.
We're all gonna be in the same place when we die.
We're all gonna be just dirt in the ground.
(c) Tom Waits

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
Re: *sigh*
« Відповідей #35 : 2007-07-18 09:58:30 »
Мені також є що сказати про LTSP4 оскільки я з цим працюю кожен день і вже маю деякий досвід
Пробачте, це прочитав пізніше.  Втім, тоді й самі могли вже сходити на http://wiki.ltsp.org та пошукати "LTSP5" :)

і якщо ви прочитаєте мої пости вище то побачите що на LTSP5 я не "наїжав" а запитував чим воно краще від LTSP4.2, чіткої відповіді я не отримав :) (може Ви мені поясните, бо наскільки я зрозумів в більщій мірі це просто інтеграція LTSP в дистрибутив Ubuntu/Debian)
Це rewrite from scratch того скриптожаху, що там був, в більш людяному модульному стилі.  Приблизно настільки ж краще за LTSP4, наскільки те було технічно краще за LTSP3 (пам'ятаєте, коли вони не збирали бінарники самі, а понатягували їх з редхатівських пакунків?).  Тобто зараз можна робити ltsp chroot з пакунків дистрибутиву (ltsp-build-client) -- тобто не сподіватися на те, що "це працює в хведорі" та мати можливість залишити там нормальний менеджер пакунків (e.g. apt) й за необхідності додати бібліотеку чи програму (для LocalApps чи там, скажімо, звуковий сервер) немає необхідності робити отим менеджером самому.

В ALT насправді зроблений компромісний варіант між LTSP5 (база) та LTSP4 (змінні носії та використання XDMCP) -- в Ubuntu якось трохи фанатично поставилися до цих питань, загортаючи автентифікацію в ssh та для того роблячи sdm/ldm.  При цьому залишається одна схема роботи, яка не вкриває всіх випадків, які можна зробити на несек'юрному XDMCP.  Ми вирішили це відкотити, а задля криптування/стиснення скоріш дивитися вбік nxproxy та компанії.

В SLES це з'явиться добре якщо за рік -- учора на #ltsp хтось з openSUSE питавсь про ALT, бо це чи не єдиний на сьогодні впакований в RPM LTSP5 :)

---

Щодо роблення висновків -- наприклад, в мене може залишитися "неприємний осад" від чогось, але для того, щоб зромуміти цінність (або пустотність) такої характеристики, треба знати мене та мою кваліфікацію в галузі.  Бачив різні варіанти, й такі враження деяких людей ціную досить високо.

> > З кластерами я просто-напросто не мав справи. В принципі, тут справа лише у ядрі.
> > Можна поставити кластерне ядро, а далі вже само покотиться
>  і що тут сказати....? Що я неправильно роблю висновки?

Тут -- цілком вірно.

Справа, м'яко кажучі, зовсім не "лише у ядрі"... а хтось обчитавсь про openmosix.

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #36 : 2007-07-18 10:04:37 »
Звучить трошечки... Кгм... Яким то новачком тре бути щоб якусь фігня типу Slackware додати, а мега-гіганта ALT ні? :o
Саме так, в серверному контексті.

BTW в країні залишився останній слакварист, якого я поважаю (Hottab) -- другий (Дмитро Глазов) пішов на Debian. (чому поважаю? -- в них дуже давній та тоді _освічений_ вибір і далі вже звичка, а в більш пізніх червонооких слакваристів це скоріш те саме, що й в бздюків -- приховано-емоційне несвідоме на грунті отриманої дезінформації, яку вони й починають розповсюджувати далі)

--- 2 rangel
>  Який некропостер підняв тему???
Див. http://linux.org.ua/, опитування :]

Відсутній Sanya

• Дописувач
  • **
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #37 : 2007-07-18 10:58:17 »
а під SLES поставити LTSP важко? Я наприклад поставив і все дуже гарно працює (8-користувачів) звук і відео працює і флешки монтуються, чим тоді SLES гірший? До того Ubuntu якось на брендові сервера ставити не хочеться (в даному випадку це HP DL380 G5)

Це вже, шановний, релігійне питання. Наприклад, на брендовий SunFire T2000 SLES не встановиш, а от Убунту, будь ласка.
Чи є в цьому сенс при наявності Солярки, то вже інше питання.

Якщо хтось бере SunFire T2000 щоб поставити туди Ubuntu то в мене просто немає слів.... Туди Solaris однохначно треба.

Відсутній Sanya

• Дописувач
  • **
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #38 : 2007-07-18 11:13:13 »
Мені також є що сказати про LTSP4 оскільки я з цим працюю кожен день і вже маю деякий досвід
Пробачте, це прочитав пізніше.  Втім, тоді й самі могли вже сходити на http://wiki.ltsp.org та пошукати "LTSP5" :)

і якщо ви прочитаєте мої пости вище то побачите що на LTSP5 я не "наїжав" а запитував чим воно краще від LTSP4.2, чіткої відповіді я не отримав :) (може Ви мені поясните, бо наскільки я зрозумів в більщій мірі це просто інтеграція LTSP в дистрибутив Ubuntu/Debian)
Це rewrite from scratch того скриптожаху, що там був, в більш людяному модульному стилі.  Приблизно настільки ж краще за LTSP4, наскільки те було технічно краще за LTSP3 (пам'ятаєте, коли вони не збирали бінарники самі, а понатягували їх з редхатівських пакунків?).  Тобто зараз можна робити ltsp chroot з пакунків дистрибутиву (ltsp-build-client) -- тобто не сподіватися на те, що "це працює в хведорі" та мати можливість залишити там нормальний менеджер пакунків (e.g. apt) й за необхідності додати бібліотеку чи програму (для LocalApps чи там, скажімо, звуковий сервер) немає необхідності робити отим менеджером самому.

В ALT насправді зроблений компромісний варіант між LTSP5 (база) та LTSP4 (змінні носії та використання XDMCP) -- в Ubuntu якось трохи фанатично поставилися до цих питань, загортаючи автентифікацію в ssh та для того роблячи sdm/ldm.  При цьому залишається одна схема роботи, яка не вкриває всіх випадків, які можна зробити на несек'юрному XDMCP.  Ми вирішили це відкотити, а задля криптування/стиснення скоріш дивитися вбік nxproxy та компанії.

В SLES це з'явиться добре якщо за рік -- учора на #ltsp хтось з openSUSE питавсь про ALT, бо це чи не єдиний на сьогодні впакований в RPM LTSP5 :)

....

Звучить цікаво... Але в моїх системах на базі LTSP 4.2 поки що працює все що треба (тобто всі потреби користувачів задоволені) і як то кажуть "поки все все працює нормально не треба рухати"

P.S. я міг сходити на http://wiki.ltsp.org і сходив, але цікаво послухати про реальне впровадження і використання в реальності тобто які плюси і мінуси були виявленні в процесі.

Дякую за відповідь

« Змінено: 2007-07-18 11:13:52 від Sanya »

Відсутній Sanya

• Дописувач
  • **
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #39 : 2007-07-18 11:26:25 »
Саме так, в серверному контексті.

BTW в країні залишився останній слакварист, якого я поважаю (Hottab) -- другий (Дмитро Глазов) пішов на Debian. (чому поважаю? -- в них дуже давній та тоді _освічений_ вибір і далі вже звичка, а в більш пізніх червонооких слакваристів це скоріш те саме, що й в бздюків -- приховано-емоційне несвідоме на грунті отриманої дезінформації, яку вони й починають розповсюджувати далі)

...
Див. http://linux.org.ua/, опитування :]

О_о Xottab це Патрик по українські :) я дуже поважаю його (до речі колись я пів року як десктоп використовував DeepStyle :))

А щодо опитування, то на мою думку для Слаки там має бути місце оскільки її популярність є досить високою, а от хто туди впихнув CRUX :o?
« Змінено: 2007-07-18 11:30:06 від Sanya »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #40 : 2007-07-18 11:48:32 »
А щодо опитування, то на мою думку для Слаки там має бути місце оскільки її популярність є досить високою
Слака - чудовий десктоп (хоча я вже кілька місців облизуюсь в бік арча), а от на сервері - IMO це ССЗБ, хоча я можу помилятись - досвіду такого не маю.

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
« Відповідей #41 : 2007-07-18 12:09:51 »
Звучить цікаво... Але в моїх системах на базі LTSP 4.2 поки що працює все що треба (тобто всі потреби користувачів задоволені) і як то кажуть "поки все все працює нормально не треба рухати"
Триколісний велосипед теж працює. Але чомусь всі їздять на двоколісних ;D

Відсутній Sanya

• Дописувач
  • **
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #42 : 2007-07-18 16:53:49 »
Триколісний велосипед теж працює. Але чомусь всі їздять на двоколісних ;D

Мені вже не цікаво спорити з фанатиками (ви от весь час говорите про свій LTSP5 але самі його ніде не використовуєте, тому з вами не цікаво)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #43 : 2007-07-18 23:54:29 »
Мені вже не цікаво спорити з фанатиками (ви от весь час говорите про свій LTSP5 але самі його ніде не використовуєте, тому з вами не цікаво)
Я на попередній роботі підняв офіс на Debian Etch + LTSP5. Спочатку (під час підготовки) там був LTSP4.2, але коли почали працювати - перелізли на 5. Можете спитати gvy - він особисто бачив що я там робив.

Відсутній Sanya

• Дописувач
  • **
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #44 : 2007-07-19 10:14:10 »
Я на попередній роботі підняв офіс на Debian Etch + LTSP5. Спочатку (під час підготовки) там був LTSP4.2, але коли почали працювати - перелізли на 5. Можете спитати gvy - він особисто бачив що я там робив.

це адресувалось Абрамчук Вадиму