Опитування

Яка кількість стільниць оптимальна на вашу думку?

1
6 (10.7%)
2
10 (17.9%)
3
6 (10.7%)
4
21 (37.5%)
5
0 (0%)
6-7
6 (10.7%)
8-9
2 (3.6%)
10-11
3 (5.4%)
12-13
0 (0%)
14-15
0 (0%)
16-20
1 (1.8%)
21-100
1 (1.8%)

Проголосувало: 52

Автор Гілка: Кількість стільниць  (Прочитано 6195 раз)

TuxRoot

• Гість
/me Недавно користувався лише двома і то другою зрідка. Нещодавно почав використовувати багато у зв'язку з переходом на нову політику: "Програмі по стільниці". Привикає. До 10 нормально 8-). Цікаво скільки і чому на вашу думку?

Відсутній Андрій Дворжак

• Новачок
  • *
  • дописів: 10
  • SlackWare/DeepStyle
Re: Кількість стільниць
« Відповідей #1 : 2007-12-18 07:24:48 »
Як на мене має бути 3-4 стільниці особливо на початковому етапі освоєння. Доки людина не визеачиться зі смаками та вимогами до стільниць. Ну а для більш досвідченних користувачів... це вже в кого, які подреби  ;)
Я користуюся зараз однією, поки (чи краще сказати вже) більше не потрібно
« Змінено: 2007-12-18 07:25:43 від moravian »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #2 : 2007-12-18 09:13:24 »
Мені вистачає двох: одна для терміналів, інша - усе що до них не відноситься. Максимум - 4, якщо робити "красиво" у компізі. Найзручніше усього - два монітори.  ::)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #3 : 2007-12-18 12:37:31 »
У мене додавання нової стільниці на кібіндінг повішене=) Коли не працюю - 5. Коли працюю - може бути до 20 (більше, ніби, не було), але доводиться додавати нову панель, бо пейджер не влазить :D

Проголосував за 10-11 як середньостатистичне для мого випадку=)
« Змінено: 2007-12-18 12:39:44 від Cthulhu »

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #4 : 2007-12-18 14:46:08 »
Мені вистачає двох: одна для терміналів, інша - усе що до них не відноситься. Максимум - 4, якщо робити "красиво" у компізі. Найзручніше усього - два монітори.  ::)
Як на мене, при роботі з компізом більше однієї стільниці не потрібно. Він і так здатен показувати зменшені копії усіх вікон і зручно переходити на будь-яке. Хоча, якщо Ви поділяєте вікна на дві групи - термінали та нетермінали, то, думаю, що 2 стільниці це цілком логічно.
Особисто я ніяк не можу навчитися/звикнути їх багато використовувати - по старій оффтопіковій звичці тулю все на одну.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #5 : 2007-12-18 19:46:45 »
Особисто я ніяк не можу навчитися/звикнути їх багато
Спробуйте групувати по завданнях?

За собою помітив таку вже звичку -- "не більше двох окон на стільницю", щоб alt-tab було зручно перемикатися.  Наразі зазвичай сім, більше іноді потрібно, але вже ліньки: Texts; Graphics; Multimedia; Mail; Web; Logs; Workspace 7 :) (в WindowMaker перемикаються Alt-[1-7] -- треба, щоб було зручно)

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #6 : 2007-12-18 22:34:20 »
2.
Якщо відверто, не бачу потреби у окремій стільниці для терміналів: Konsole (та й Gnome Terminal) вміють вкладки, котрими мені користуватись значно зручніше, аніж окремими вікнами. Так само стосовно Opera i Kopete. Інші програми практично рідко й запускаю :)
Тому як правило на окрему стільницю виноситься Lazarus (якщо працюю з ним), AmaroK, чи щось менш вживане на штиб wine+AntMovieCatalog.
Читайте документацію - вона кермує.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #7 : 2007-12-18 22:49:50 »
2.
Якщо відверто, не бачу потреби у окремій стільниці для терміналів: Konsole (та й Gnome Terminal) вміють вкладки, котрими мені користуватись значно зручніше, аніж окремими вікнами.
Доки не виникає потреба у користуванні "чистим" xterm або ще чимось такого роду....

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #8 : 2007-12-18 23:18:44 »
2.
Якщо відверто, не бачу потреби у окремій стільниці для терміналів: Konsole (та й Gnome Terminal) вміють вкладки, котрими мені користуватись значно зручніше, аніж окремими вікнами.
Доки не виникає потреба у користуванні "чистим" xterm або ще чимось такого роду....
Безумовно що так.
Просто я припускаю, що переважна більшість користувачів користуються середовищами KDE, Gnome чи їх комбінацією. І зокрема послуговуються терміналами вищезгаданих стільничних середовищ.

Безумовно, що такі збоченці^wфанати^w фахівці як загальні модератори та адміністратори форуму можуть мені з ходу навести десяток (гараз, п'ятірню) інших програм-терміналів, котрими вони послуговуються і котрі направду варті уваги.

Мушу окремо признатись, що я використовую програми, графічних інтерфейс котрих базується на бібліотеці Троллів і мені їх (наразі) вистачає.
Off-topic:
Lazarus сюди не входить, бо до недавного часу він крім gtk1 взагалі нічого не вмів, але це тема окремої розмови.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #9 : 2007-12-19 16:50:43 »
Мені вистачає шести : рідко коли всі використовую. Часто просто забуваю що там на них робиться і перелазюю всі стільниці поки знайду що треба.
Страшенно бісить коли якась програма єхидно підморгує синім на панелі, а потім заносить на не знати яку стільницю.
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #10 : 2007-12-20 01:24:21 »
Цитата
у мене часто виникає потреба бачити кілька терміналів одночасно, так що вкладки ідуть лісом. Зазвичай на стільниці в мене 1-4 термінали (один з них — htop :) ).

Мені вистачає 4-8 стільниць. зазвичай на одній стільниці 1-3 вікна (одне — робоче, решта — менш важливі типу браузера)
« Змінено: 2007-12-20 01:25:06 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #11 : 2007-12-20 01:29:46 »
Цитата
Як на мене, при роботі з компізом більше однієї стільниці не потрібно. Він і так здатен показувати зменшені копії усіх вікон і зручно переходити на будь-яке.
не можу з цим погодитись. У мене на Alt-Z повішено показ вікон на поточній стільниці, а на Alt-X — показ вікон з усіх стільниць. Якщо відкрито навіть десяток вікон, знайти потрібне очима непросто. До того ж, що може бути зручніше від простого кліку мишею в потрібну стільницю? Компізівські фічі вимагають більше рухів мишею та клавіатурою. Зрештою, в самому компізі для стільниць є купа засобів. Зокрема, Expo plugin — хороша штука, тільки я б хтів, щоб при його запуску поточна стільниця не зникала з екрану, раз, і щоб на стільницю можна було перейти одинарним кліком миші — два.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #12 : 2007-12-20 01:33:38 »
ага, а ще хочу, щоб при наведенні на перемикалку стільниць показувався би скріншот стільниці (подібно до Windows previews компіза). Я не забагато хочу, цікаво? :)

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
« Відповідей #13 : 2007-12-25 11:17:21 »
Найзручніше усього - два монітори.  ::)
Yey!! +1  8-)