Опитування

Який на вашу думку найкращий десктопний лінукс?

openSuSE  / SLED
22 (17.3%)
Mandriva / Mandrake
19 (15%)
kubuntu/Ubuntu/Debian
60 (47.2%)
Slackware
5 (3.9%)
Gentoo
5 (3.9%)
Fedora / ASP/ Redhat
10 (7.9%)
Xandros
0 (0%)
Інші
6 (4.7%)

Проголосувало: 121

Автор Гілка: Десктопний Лінукс  (Прочитано 40668 раз)

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
Re: Десктопний Лінукс
« Відповідей #60 : 2008-03-27 10:45:26 »
А в генти:
Сідай, два.  Жодного розумного аргумента та ще й брехня є :-/  Вийшло майже як слаквариста червоноокого чи завзятого бздюка.

Відсутній oleksa

• Кореспондент
  • дописів: 214
« Відповідей #61 : 2008-03-27 11:28:06 »
А в генти:
Сідай, два.  Жодного розумного аргумента та ще й брехня є :-/  Вийшло майже як слаквариста червоноокого чи завзятого бздюка.

Перепрошую, а що у Вас за критерії оцінювання, пане вчителю? ;-)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #62 : 2008-03-27 12:37:44 »
Цитата
Перепрошую, а що у Вас за критерії оцінювання, пане вчителю?
Проведемо аналіз уроку:
Цитата
1. Проиємний інтерфейс зробите який забажаєте, без обмежень, заданих убунтою.
Дітки не зрозуміли які-ж обмеження накладені убунтою? (Особисто мене Деб (прямі родичі з Убунтою) не обмежує.)
Цитата
2. Лайф сіді з приємним пінгвінчиком
...ну, кожент дистриб має своє лого, в Генту-ж воно досить непоказне, тому доклали лого загальне. (Якщо не помиляюся - пінгвінчик є в ядрі, і умикається з будь-якому дистрибутиві)
Цитата
Там все просто до неможливості.
Може-й просто... . Після прочитання тони тексту. І активної роботи напилком та бубном. І не кажіть що не так, бо я сам Генту пробував.
Цитата
4. Тему можна ідеально підібрати і для Г товариша.
Як і в Убунті.
Цитата
Всі 'потрібні' проги є в репозиторії, а мало - тягнемо з сорсфорга, і пишемо маленького ебілдика.
Те саме, тільки ебілдика писати не треба.
Цитата
6. Надзвичайно легке і зручне керування всім через вім
А в Gentoo Installation Handsbook згадується nano
Цитата
7. Мову можна обирати одним рядком.
Яким?
Цитата
8. Іграшки можна не доставляти: для гри достатньо генти в 'чистому' вигляді
Згоден, але for adults only, якщо не хочете сісти за розтління неповнолітніх.
Цитата
9. Шитокий набір консольних засобів (багато графічних засобів адміністрування замасковані, але, з рештою, кому вони треба   )
А ви так лаяли мою стару-добру Слаку.
Цитата
І взагалі Генту - саме те, що треба для блондинок-секретарок
Якщо блондинка сяде за Генту, вона перестане бути блондинкою. Як у відомому анекдоті про Дану Борисову.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #63 : 2008-03-27 12:41:32 »
Якщо блондинка сяде за Генту, вона перестане бути блондинкою.
Посивіє?

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #64 : 2008-03-27 12:48:24 »
Якщо блондинка сяде за Генту, вона перестане бути блондинкою.
Посивіє?
Цитата
Вчора увечері блондинка Дана Борисова так задумалася, що на її волоссі стали видні темні волосини.
(Відомий анекдот про блондинку)
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #65 : 2008-03-27 12:59:44 »
А в генти:
Перепрошую, а що у Вас за критерії оцінювання
Відповідність реальності згідно власного досвіду.

пане вчителю? ;-)
Що саме смішне, то в моїй кваліфікації наявне слово "викладач", факультатив з лінукса читав в 1999, а в 2002--2005 писав та читав лінуксові курси на Квазар-Мікро й для деяких замовників.

То трошки вже можу розрізнити, де йде те, що не є специфічно "для генти" чи там убунти чи слакварі чи альта чи RHEL, а що є рисою дистрибутива чи спільноти навколо нього.  Тільки й всього, нічого особистого. :-)

PS 2 Piktor: респект ;-)
« Змінено: 2008-03-27 13:02:17 від gvy »

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #66 : 2008-03-27 13:04:25 »
Цитата
факультатив з лінукса читав в 1999, а в 2002--2005 писав та читав лінуксові курси на Квазар-Мікро й для деяких замовників.
Був-би непроти влітку потрапити на якісь курси по адмініструванню Лінукса та по налагодженні його як серверної платформи.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній gvy

• Письменник
Серверний Лінукс
« Відповідей #67 : 2008-03-28 11:05:00 »
Був-би непроти влітку потрапити на якісь курси по адмініструванню Лінукса та по налагодженні його як серверної платформи.
Ну можете он на Квазар сходити, але то $300+/5x8.  Тобто краще, якщо роботодавець командирує, мабуть.

Може скластися так, що влітку буде час та натхнення завантажити цілком адміністративно-конкретними речима та допомогти при тому "я би це робив десь отак чи читав десь туди про те" -- серверне господарство osdn.org.ua потребує більше уваги, ніж зараз сам можу надати.  Там купа речей, які можна зробити в VPS й не тремтіти, що "зараз як все накриється" ;-)

От зараз треба перенести весь веб-хостинг з VPS на трьох інших системах туди ж, куди вже перетягнув linux.kiev.ua -- теж нема кусеня часу сісти та зробити.  А доведеться, бо в squirrel один з HDD з RAID1 випав.

Praporshic

• Гість
Re: Серверний Лінукс
« Відповідей #68 : 2008-03-28 12:50:37 »
От зараз треба перенести весь веб-хостинг з VPS на трьох інших системах туди ж, куди вже перетягнув linux.kiev.ua -- теж нема кусеня часу сісти та зробити.  А доведеться, бо в squirrel один з HDD з RAID1 випав.
Михайле, ти якось казав що ніби збираєшся LOU на окремий VPS відселити, разом з піддоменами. Що там з цього приводу? Якщо є потреба - я маю трохи вільного часу та можу допомогти.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #69 : 2008-03-28 12:50:53 »
Цитата
Там купа речей, які можна зробити в VPS й не тремтіти, що "зараз як все накриється"  ;)
Пан дасть спробувати?  ;)
Якщо чесно, то міг-би обійтися без денних курсів як таких, але в будь-якому разі треба літературку в паперовому вигляді (вирішується, лиш-би зайві 200-300 грн. викласти), можливість десь спробувати (наразі не маю де) і людина (гуру), яку хоча-б два-три  рази на тиждень можна було-б гарантовано зачепити по ІМ для консультацій. (Є кандидатура з ЛОУ, але вона схильна намилити мотузку при напливі запитань, тому треба резерв).
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #70 : 2008-03-28 14:21:38 »
Є кандидатура з ЛОУ, але вона схильна намилити мотузку при напливі запитань

Та накинути зашморг на шию тому, хто задає дурні питання.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #71 : 2008-03-28 15:54:11 »
Off-topic:
Є кандидатура з ЛОУ, але вона схильна намилити мотузку при напливі запитань
Та накинути зашморг на шию тому, хто задає дурні питання.
/me побоявся за свою шию, тому приберіг чергове "дурне" запитання на кращі часи.  [smiley=fool.gif] [smiley=wacko2.gif]
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #72 : 2008-03-28 21:42:48 »
Михайле, ти якось казав що ніби збираєшся LOU на окремий VPS відселити, разом з піддоменами. Що там з цього приводу? Якщо є потреба - я маю трохи вільного часу та можу допомогти.
Збираюсь, але поки незрозуміло -- чи треба окремий, чи ні (це питання еквівалентне "чи треба рута").

Нібито голосом вже обговорили, що робимо?

Цитата
Там купа речей, які можна зробити в VPS й не тремтіти, що "зараз як все накриється"  ;)
Пан дасть спробувати?  ;)
А то б пропонував.

Якщо чесно, то міг-би обійтися без денних курсів як таких, але в будь-якому разі треба літературку в паперовому вигляді (вирішується, лиш-би зайві 200-300 грн. викласти)
Наразі можу рекомендувати дві адмінські книжки -- Немет та ін. "Руководство системного администратора UNIX" й Лімончеллі "Тайм-менеджмент для системных администраторов".  Перша загальнокорисна, друга -- коли вже тим заробляти на життя.  На решту гаяти гроші не пораджу, особливо якщо стосовно конкретного дистрибутиву (швидко застарівають чи вже obsolete).

можливість десь спробувати (наразі не маю де)
Та хоч на localhost. Будь-який універсальний лінукс -- це й потенційний сервер ;-)
Втім, можна й на майже справжньому VPS погратися.

і людина (гуру)
От гур не знаю.

яку хоча-б два-три  рази на тиждень можна було-б гарантовано зачепити по ІМ для консультацій.
Гарантовано не буває.  Насправді будь-які питання, відповіді на які можуть бути корисними іншим -- треба задавати публічно чи принаймні публікувати відповіді (тут, на DLOU, в розсилці...).

(Є кандидатура з ЛОУ, але вона схильна намилити мотузку при напливі запитань, тому треба резерв).
Може допомогти розсилка дистрибутиву -- наприклад, debian-russian@ чи community@.  Навіть просто почитати.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #73 : 2008-03-28 22:15:03 »
2 gvu: пропозицію прийняв, поки думаю, наскільки для мене важливо і чи варто шукати вказані книги, враховуючи що ІТ в основному як хоббі. Хоча, якби десь знайти щось типу такої розсилки, досить непогано написано, розбито на уроки, в яких чіко сказано "зроби те, зроби се".
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #74 : 2008-03-28 23:27:26 »
2 gvu: пропозицію прийняв, поки думаю, наскільки для мене важливо і чи варто шукати вказані книги, враховуючи що ІТ в основному як хоббі.
То першу.

Хоча, якби десь знайти щось типу такої розсилки, досить непогано написано, розбито на уроки, в яких чіко сказано "зроби те, зроби се".
Здається, це не "розсилка", а "лекції" скоріш. :)  У розсилці зазвичай люди спілкуються.