Автор Гілка: Як підмонтувати флопік?  (Прочитано 1299 раз)

Andriy1000

• Гість
Як підмонтувати флопік?
« : 2003-10-10 18:23:22 »
Привіт!
Скажіть будь ласка, які конкретно команди треба ввести у командній строці, щоб підмонтувати флопік?
Наперед дякую

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3857
  • Програміст
Re: Як підмонтувати флопік?
« Відповідей #1 : 2003-10-10 19:48:35 »
В мене в /etc/fstab є таки рядок

/dev/fd0                /mnt/floppy             auto    noauto,owner,codepage-866,iocharset=koi8-u    0 0

Тому я просто можу сказати:

mount /mnt/floppy

і флопік підмонтується в каталог /mnt/floppy (з під будь якого користувача).

А ще рекомендую скатати собі це скрипт: http://www.linux.org.ua/twiki/pub/Main/VolodymyrLisivka/cdrom  та переписати його собі у /usr/local/bin/cdrom та /usr/local/bin/floppy та надати їм права на виконання "chmod a+rx /usr/local/bin/{cdrom,floppy}".

Тоді для змонтуванн/відмонтування треба буде ввести лише назву пристрою. Мені дуже зручно в mc - заходжу в /mnt, стаю на потрібний каталог, тисну <ESC><ENTER><ENTER> і все.
[Fedora Linux]

Andriy1000

• Гість
« Відповідей #2 : 2003-10-14 21:17:22 »
Дякую, вже зробив.
Але виникла інша проблема, якою програмо у ASP9 дозвонюватись до провайдера (колись на РедХат7 була програма kppp)?

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3857
  • Програміст
« Відповідей #3 : 2003-10-15 12:28:51 »
Я вже кілька років користуюся wvdial - але вона не графічна.

Ще можна налаштувати Лінукс так, щоб він з'єднувався з мережою при потребі - коли ви звертаєтесь до зовнішньої айпішки, є відповідні ЯКЦЕ.

[Fedora Linux]

Andriy1000

• Гість
« Відповідей #4 : 2003-10-15 21:31:07 »
Дякую за поміч, законектувався, правда трохи змінив файл конфігуції, шось там трохи не то було.

Ше маю таке запитання, який краще поставити Лінукс для домашніх потреб та веб-майстрування та яку літературу придбати?

Відсутній curt

• Дописувач
  • **
  • дописів: 76
  • Пінгвіни кажете?
« Відповідей #5 : 2003-10-15 21:42:57 »
Та Лінукс краще той яким вам простіше користуватися, особливих переваг власне для веб-майстрування нема, хіба що ASP має більше прикладних програм та й те не є особливою перевагою. З конкретного ПЗ радив би GIMP - для малювання, Quanta(KDE)/Bluefish(GNOME/GTK) редактор коду. А з книжок мені дуже допомагали переклади специфікацій HTML та CSS з http://pyramidin.narod.ru/defnets.htm .
LCA - Lab of Computing Art - Лабораторія Мистецтва Обчислень

Andriy1000

• Гість
« Відповідей #6 : 2003-10-16 11:41:56 »
Вибачаюся, трохи не так поставив питання - мене цікавлять книги про Лінукс, а не веб-дизайн