Проголосувало: 121
САле у списку не вистачає Ruby, C#, PHP. Я знаю багатьох людей, які люблять Basic (і не треба реготати), де Pascal?
Е-е-е. Мова йде про "подобається" чи про "знаєте"? І при цьому всьому, що є достатнім для "знаєте"? Прочитана книжка на кшталт "С для самоварів"? Чи може рівня "Мова С" Кернігана і Рітчі? А може участь у проекті чи власноруч написаний такий?
OCaml i Haskel по-моєму все-таки не настільки широко розповсюджені, як Pascal i PHP - чому ж ви проігнорували останні на користь перших?
А от PHP варто було помістити замість OCaml.
Те, що Pascal створювався як учбова мова нічого не означає, мабуть потрібно дивитись на сучасний стан мови, а не на той, який був 20 років тому. Я особисто прихильник мов, створених Ніклаусом Віртом, працюю з Pascal - Delphi, FreePascal і мені їх більше ніж вистачає.
Дуже сумніваюсь, що коли-небудь сяду вчити С чи С++, на те є причини.
Pascal, зокрема, створювався автором як учбова мова і не представляє особливого інтересу.
Тому ви зря так про С/C++, мовляв я за них не сяду. Ви наказуєте цим тільки себе.
Які з них вам найбільше подобаються?
Як правило, все, що зроблено у Delphi, може бути реалізовано на інших мовах з набагато більшою якістю і за менший час...
Те, що паскаль створювався як учбова мова дещо означає. Відносно прості речі на ньому робляться просто (я кажу, зокрема, про синтаксис) а коли діло доходить до відносно складних речей (маніпуляція з указателями, класами, просто великі програми) тоді простота освоєння, закладена у мову вилазить боком.