Проголосувало: 121
на голому паскалі багато не напишеш
Головна причина, чому я не планую вчити С/С++ це те, що я дуже ціную свій час, якого завжди не вистачає. Потратити невідомо скільки часу на вивчення С/С++, а потім постійно тратити купу часу на відладку програм, а потім ще сидіти по кілька години і чекати поки той нещасний компілятор дасть кінцевий результат я не згоден.
Я не знайомий з Oberon, але мені здається, що це щось на зразок Haskell. В будь якому разі, такі мови дозволяють оробити деякі речі одним радком (замість 20 в С/C++) але це не простота, а такі мови нішові. Ви не зможете написати офіс на Haskell як би не хотіли.
В мене тільки оджне питання, чи бачиви ви коли небудь програму на Паскалях, яка б за розміром наближалася до OpenOffice (компілюється декілка годин, доречі)? Цікаво скільки часу пішло б на компіляцію Krusader-а з сорців на Паскалі.
Я знаю багато людей, які захищають [з піною у роті] Basic або Pascal/Delphi. Іноді вони використовують аргументи типу "С - відстій" і т.п. І їх, як правило обєднує те, що вони не знають С/C++ і не хочуть його вчити бо {ліньки|друг однокласника казав що С складна|С - відстій}.Я починав з паскаля а потім пересів на С. Ні жодного разу не засумував за Паскакалем, бо С/C++ більш довершені і зручні. А є такі люди, які зробили навпаки?!P.S.: А що за комерційна гра на Delphi?
... Що точно буду вивчати, так це Oberon, PHP і можливо Lisp. ...
... В мене тільки оджне питання, чи бачиви ви коли небудь програму на Паскалях, яка б за розміром наближалася до OpenOffice ....