Опитування

Що спіткало Вас використовувати Linux ?

Сам дізнався і захотілось спробувати
111 (56.3%)
Windows задовбав!
43 (21.8%)
В навчальному закладі змушували вивчати
3 (1.5%)
Обовязкова умова для того, щоб взяли на роботу
2 (1%)
Вирішив зекономити на ПЗ
5 (2.5%)
Шукав ПЗ з нормальним перекладом на Українську
8 (4.1%)
Це вийшло  випадково
8 (4.1%)
Не памятаю
2 (1%)
...а що це?
3 (1.5%)
Інше, зараз зазначу в коментарі
12 (6.1%)

Проголосувало: 50

Автор Гілка: Як це було вперше?  (Прочитано 13257 раз)

Відсутній wasa

• Дописувач
  • **
  • дописів: 71
  • Гарна штука Linux!...тільки жит
Re: Як це було вперше?
« Відповідей #15 : 2009-04-03 11:22:04 »
Я чув раніше неодноразово за linux, але не зважав, бо навіть, й  уявити собі не міг, що колись знадобиться. А рік тому зареєструвався підприємцем. Бажання купувати ліцензійну вінду та офіс не було, взагалі! Тож я перечитав Закони України та статті про те, як Мікрософт карає моїх співвітчизників!...і того ж дня звантажив Мандріву 08!
Десь після 20-го перевстановлення системи за перші 2 два тижні, я зрозумів, шо можна налаштовувати, а шо краще залишити на потім!

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #16 : 2009-04-03 12:24:00 »
Десь після 20-го перевстановлення системи за перші 2 два тижні...
[smiley=wink2.gif] Ммм. Поважаю. Навіть я в свій час не досягав таких результатів. Хоча, он візьму FreeBSD, спробую побити ваш рекорд. Вже одна невдала спроба є, ще 19...
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #17 : 2009-04-03 12:32:01 »
Мдя. А мені ресурси не дозволили б - на моїй машині базова система LFS збирається щонайменше 2-3 дні. Але за перший місяць із lfs я таки зібрав штук сім систем (декілька не до кінця - вилізали помилки) - спочатку прямо за книжкою, потім з новішими пакунками, потім із оптимізацією а потім із pkguser hint.
P.S. Зате скільки разів я перезбирав ядро у нещасному RH...
« Змінено: 2009-04-03 12:38:53 від ISBear »

Відсутній diligent

• Кореспондент
  • дописів: 201
« Відповідей #18 : 2009-04-03 16:34:23 »
Свого часу, двоюрідний брат поділився Slackware 4.0, що після ms-dos на 20М виявилось сказкою.. Нажаль, він з іншого міста, та інтернет тоді був дуже мало поширений, та й налаштувати свій win-modem мені тоді самотужки було важко, все пізнавав з допомогою man та info. Через якихось декілька місяців - модем запрацював і почалося життя :)
Software is like sex: it's better when it's free.  (c) Linus Torvalds

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
« Відповідей #19 : 2009-04-06 12:49:59 »
Показали на компютерних курсах, самі курси були під віндовз, але одна хороша людина з Сарн пообіцяла і привезла Мандрейка 2005 - спершу ніби все було нормально були лише проблеми з кодеками та не хотів сам вимикатись - я його не налаштовував - просто юзав. але факт що летить квартирка а не він - стояла у мене ліцензійна  - випуску квазар мікро - навела на певні роздуми.

Відсутній EarlGray

• Новачок
  • *
  • дописів: 46
« Відповідей #20 : 2009-04-07 19:41:45 »
О, швидше з філософських міркувань ) Не хотілося бути схожим на інших, та й під Віндою я відсидів кілька далеко не найкращих місяців життя. Радий був її не бачити більше. Крім того, не можна заперечити, що навколо Лінукса склався імідж "системи для просунутих", хотілося спробувати свої сили і розширити світогляд. Результатами більш ніж задоволений.
Як приклад: за три дні налагодження мережі прочитав про протоколи, інтерфейси та усе інше більше, ніж за півроку користування мсвіном  ;)

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #21 : 2009-04-10 16:32:57 »
Угу, колись слово "Лінукс" асоціювалось з якоюсь "крутизною". А зараз - нічого особливого: Лінукс та й лінукс - велике діло  ::) Щоправда вінда починає асоціюватись з якоюсь відстійністю. Особливо це проявляється при спробі створити символічне посилання чи при думці "не погано б було змонтувати диск D:\ до C:\'Documents and settings' ", або коли дивуєшся: "я ж встромив цю бісову флешку - якого вона не монтується... А, тю, блін, вона ж в треї вискакує  >:( -- нема щоб як в людей --- на стільницю вивести".

Взагалі - то в мене спочатку був пень (просто пень - без номера) CPU 100 MHz, RAM 32Mb спочатку користувався ДОС-ом, потім захтілось крутого 32 розрядного "ДОСа"  ;)

Якби не довбані "стандарти" нашої бацаної (без лапок) б'юрократії (ворда їм подавай і графіки в оріджині):  тримати на старому компі 6-ту червоношапку було б  досить рентабельно (зараз там прижились 98-кватирки і комп вмикається десь раз на місяць  ;D ).
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній Pablo

• Дописувач
  • **
  • дописів: 96
  • Погроміст
« Відповідей #22 : 2009-04-11 15:49:03 »
Якось довелось перетворювати машину класу другого пентіума в інтернет-шлюз для невеликої мережі. На той час серйозного досвіду роботи ні з чим, окрім хвірток не мав. Тому і поставив Windows 2000 Server і якийсь-там проксі. Та більше місяця кількаразових щоденних зависань і гальмувань не витримав. За одну безсонну ніч, кілька кружок кави та гори роздрукованих доків сервер без відома користувачів успішно мігрував на Mandrake та Squid:) І хоча помилку вибору системи для сервера збагнув дещо пізніше, та Мандрейк ще довго вправно віддавав гігабайти контенту користувачам:)
Тихіше їдеш -дальше будеш...
від місця призначення

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #23 : 2009-04-12 11:25:14 »
Яку ж тоді систему викоистовуєте на разі, якщо не секрет? ;)
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній Pablo

• Дописувач
  • **
  • дописів: 96
  • Погроміст
« Відповідей #24 : 2009-04-12 20:00:54 »
Зупинився на Debian (вкрай рідко Based) для серверних машин. Хоча на початку року він і на лептопі витіснив SuSE і Ubuntu:)
Тихіше їдеш -дальше будеш...
від місця призначення

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #25 : 2009-04-19 21:37:07 »
IBM OS/2 -> RedHat 4.1... Ліцензійний, до речі (диски й зараз лежать у шухляді)! Новотехнологічні (v3.5) кватирки не вразили після OS/2, а юнікс - це вже було неабищо :D

uucp, ifmail, dialup 9600-14400, leased line 33600 (до речі, у провайдера тоді було чи то 64к чи то 128, вже не пам'ятаю)...

Ностальгія :)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #26 : 2009-04-19 22:30:59 »
Ностальгія :)
По 128к?  ;)
Розкажіть як prapor'у "першу дозу" принесли.  ;)
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #27 : 2009-04-20 01:20:55 »
Новотехнологічні (v3.5) кватирки не вразили після OS/2
Ееее (не асус)... це якось давно було й неправда. Я ось пам’ятаю, як у нас перший пеньок поставили серед четвірок і трійок — і ми не могли у він95 знайти FileManager (так і не зміг потім запустити за всіма інструкціями), а наша тупа сисадмінша зверхньо так при цьому казала: "какіє фсє умниє..." (вона єдина знала, що таке іксплорер). Які *нікси, про що мова?...

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #28 : 2009-04-22 23:27:38 »
Цитата
Я ось пам’ятаю, як у нас перший пеньок поставили серед четвірок і трійок — і ми не могли у він95 знайти FileManager (так і не зміг потім запустити за всіма інструкціями)
але ж він там був! У папці windows в корені, файл щосьтамman.exe. його ще можна було в win.ini прописати замість експлорера, і повернути старий вигляд вінди.

здається, таки першим лінуксом в мене був якийсь дистрибутив, який влізав на дискетку і запускався з ДОС-а. Minilinux, здається, це називалося. Там був лише командний рядок і трохи консольного софту. Погрався був та й забив.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

romi

• Гість
« Відповідей #29 : 2009-05-13 18:18:33 »
MS DOS --> Windows 98 --> Windows XP --> Knoppix --> Madriva --> Ubuntu --> Kubuntu --> Alt --> DeepStyle(Slackware)
Все почалось з цікавості
« Змінено: 2009-05-13 18:22:05 від romi »