Проголосувало: 21
плюс ядро помітно менше займає і бутиться швидше, і не розумію нащо мені в ядрі підтримка фіч процесора від intel якщо в мене amd, або підтримка блутус, чи навіть dial-up модема, файлових систем, які мною не використовуються. Я можу довго продовжувати список. Не треба воно просто напросто.
Цитата: sigito від 2009-11-16 19:31:04плюс ядро помітно менше займає і бутиться швидше, і не розумію нащо мені в ядрі підтримка фіч процесора від intel якщо в мене amd, або підтримка блутус, чи навіть dial-up модема, файлових систем, які мною не використовуються. Я можу довго продовжувати список. Не треба воно просто напросто.Це усі відмінності між ними?
плюс ще ядро, скомпілене на своїй машині, працює швидше.
ну звичайно можна компілить ядро із тими ж конфігураціями, що й ядро із репозиторія, але тоді я взагалі суті компіляції ядра вручну не бачу... :-?
Цитата: sigito від 2009-11-16 19:43:22плюс ще ядро, скомпілене на своїй машині, працює швидше.серйозно? це хто таке сказав, невже сеньйор Торвальдс?
ядро, заточене під моє конкретне залізо, звісно, буде трохи швидше працювати, але, боюся, цю швидкість виміряти можна лише фалометром, а такого приладу в мене нема. і що ви будете робити, якщо купите нову веб-камеру чи інший пристрій? перекомпілювати ядро знову? без сенсу: нічого страшного, що в ньому є драйвери пристроїв, яких зараз в мене нема.це все актуально для хіба що нетбуків, КПК та мобілок. перекомпілював ядро лише раз, і то мені це не допомогло.
і до чого даний сарказм? при компіляції відбувається оптимізація для власного процесора.як приклад є доступні версії firefox сккомпілені під різними процесорами і відповідно рекомендовані для користування під подімними моделями, хоча б з одного сімейтва. Нащо це робити? по вашому бо немає чим зайнятись?
дозібрати в ядро модуль-два для підтримки якого пристрою займає кілька хвилин, це не є проблемою.
Цитата: sigito від 2009-11-17 09:21:08і до чого даний сарказм? при компіляції відбувається оптимізація для власного процесора.як приклад є доступні версії firefox сккомпілені під різними процесорами і відповідно рекомендовані для користування під подімними моделями, хоча б з одного сімейтва. Нащо це робити? по вашому бо немає чим зайнятись?Firefox і ядро Linux - це трохи різні речі.
Цитата: DalekiyObriy від 2009-11-16 21:24:01Цитата: sigito від 2009-11-16 19:43:22плюс ще ядро, скомпілене на своїй машині, працює швидше.серйозно? це хто таке сказав, невже сеньйор Торвальдс?і до чого даний сарказм? при компіляції відбувається оптимізація для власного процесора.
власне якщо б різниця при перекомпіляції була суттєвою дистрибутиви б пропонували програми заточені під різні процесори
Цитата: DalekiyObriy від 2009-11-17 18:00:32власне якщо б різниця при перекомпіляції була суттєвою дистрибутиви б пропонували програми заточені під різні процесориВони економлять місце на своїх серверах.