Автор Гілка: Хто з чого починав?...  (Прочитано 33425 раз)

Відсутній silversmith

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
  • I Love YaBB 2!
Re: Хто з чого починав?...
« Відповідей #45 : 2005-10-14 12:37:49 »
У мене все починалося з машини "Пошук-1" Вже не пам'ятаю куди я його подiв. А колись писав програмки на Basic... тодi здавалося: що ще потрiбно? А зараз в мене Duron 1200.

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
« Відповідей #46 : 2005-10-14 15:07:10 »
А моє комп'ютерне дитинство було освітлене оранжевими літерами університетського терміналу з HP Юнікс. Романтика  ;).
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній MoD

• Кореспондент
  • дописів: 161
« Відповідей #47 : 2005-10-14 18:58:00 »
Першою моєю машиною був "Поиск" без вінта, зате з 5'' дисководом і саморобним блоком живлення:) Першу прогу написав на ньому на Бейсіку... весело було з магнітофона "Маяк" читати дані, а пошук тих даних на стрічці яким веселим був:) Потім батько був у командировці в Штатах (у Ліверморській лабораторії) та й повернувся із неслабеньким на той час AMD K5 133Mhz (здається), 2Гб на вінті і 16Мb (пізніше 32) пам'яті. Поставили туди 95ту Вінду. Пропрацювала ця машинка досить довго і після того, як згоріла материнська плата з'явився Intel Celeron 400Mhz 64Mb та 10-и гіговим вінтом. На цій машині побували Вінди 98, 98SE, ME... на цій же машині я вперше познайомився із Лінуксом - то був RedHat (який саме не пам'ятаю) із Гномом::) Мене він тоді трохи налякав:'(, але і зацікавив. В цей час вже більш-менш розбирався у Паскалі та Делфі. Далі десь рік я провів без постійної машини та 3 роки тому купив нарешті дуже дивний комп (на нормальний грошей не вистачало:(): Intel Celeron Coppermine 950Mhz (був розігнаний до 1200Mhz), 128 (пізніше 384) пам'яті та 30Гб вінт... все би нічого, якби це чудо не було запаковане в MicroATX та корпус десь в 2 рази вищий за ноутбук (в ширину такий самий як і ноут)... Тож єдині слоти, що там були - то 2 під пам'ять та 1 AMR для розширювача модема, і ніяких там PCI не кажучи вже про AGP. Ось тут стабільно і поселився Лінукс, дистрибутив від SuSE(8.0 - 9.3)... На цей час почав розбиратися в С/С++. Лінукс я із тієї машини декілька разів зносив і ставив по-новому... і так разу з 4го він пустив коріння:). Рік тому оновив систему через сильну глюкавість заліза на минулій. Тепер маю AMD Barton 2500+ (розігнаний до 3200+ тобто 2.2ГГц), мати - NForce2, 512Mb пам'яті на 400МГц, відео - ATI Radeon 9800, 160Gb + 30Gb (з минулої). Ось: Gentoo Linux, MyLinux 3.1 (пробую її на смак:)) та Вінда 2003 Сервер (ліцензійна на халяву дісталася) - потрібна для Delphi та MS Visual Studio, ну і для іграшок:) Перейшов із SuSE на Gentoo, бо ідея source-based дистру з BSD-подібною системою пакунків дуже сподобалась. Установка до більш-менш цілісного стану зайняла близько тижня:P У універі в основному поки що доводиться працювати з Wintel. Зараз вивчаю асемблер, програмування в Лінуксі та з Qt по-трохи розбираюсь. Ось так:)
« Змінено: 2005-10-14 19:05:45 від MoD »

Відсутній moravian

• Новачок
  • *
  • дописів: 9
  • Powwered by Mandriva Linux 2006 PowerPack
« Відповідей #48 : 2005-10-31 21:18:43 »
Я прочинав з досить хорошої машини зібраної на Pentium Pro 133 MHz і відокартою на один мегабайт  ;) для свого улюбленого Borland Turbo Pascal 7.1 мені вистачало, зараз у мене AMD Athlon XP 2200+, 256Mb оперативки, HDD 60Gb, LSD Samsung 710v, DVD+-RW і сканер. Що ще потрібно для програміста  :) хоч і початківця

Відсутній Youry

• Новачок
  • *
  • дописів: 28
  • Mandriva 2007 (free)
« Відповідей #49 : 2005-11-06 16:23:30 »
1982
Почати довелось на ЄС-1022 під OC ЄС (Паям'ять - 512Кб; Об'єм магнитого диску - 5Мб; Пристроїв для МД - 2 шт; Пристроїв для магнітних стрічок - 3 шт; Пристрої вводу з перфокарт та перфолент; Пристрої виводу на друк, перфокарти та перфоленти; Консоль - друкарка "Консул")
Пограмував на Fortran IV та PL/1.

1988
Перший настільний комп'ютер (на роботі) - 8-ми розрядний Robotron під CP/M (точно модель не пам'ятаю) (64Кб; 5" FDD - 1шт; Дискети SD (80Кб); Текстовий монохромний дисплей; Пинтер теж Robotron (Epson-сумісний))
Мова програмування Pascal.

1999
Перший власний ПК - Intel 200Mz MMX( 48Mb; HDD 10Gb; S3 Virge; etc) під MSWinNT 4.0

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • дописів: 131
  • SuSE9.3 user
« Відповідей #50 : 2005-11-09 21:32:39 »
А я пам'ятаю як у 5-му класі записався на гурток інформатики при нашій СЮТ. То було щасливе дитинство - електроніка (не пам'ятаю версію, наш рімейк ямахи), поіск2 навіть і286 стояв єдиний - вчительський! :) Починав з бейсіка, потім паскаль, потім як придбали нові машини делфі. Зараз перейшов на лінукс, отож вивчаю сі/сі++.
Лінукс - дружелюбна система, але розбірлива в друзях

Відсутній Євгеній Мещеряков

• Дописувач
  • **
  • дописів: 65
« Відповідей #51 : 2005-11-11 16:12:03 »
А моє комп'ютерне дитинство було освітлене оранжевими літерами університетського терміналу з HP Юнікс. Романтика  ;).
Я як же ж ліцей? ;)

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
« Відповідей #52 : 2006-01-16 17:45:06 »
Я як же ж ліцей? ;)
В ті часи для трофейних ліцензій не траба було. ;)
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній Andrey1980

• Новачок
  • *
  • дописів: 3
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #53 : 2006-07-09 16:17:40 »
Ви тут такі круті пацани, а я от двохтисячникс(в сенсі комп у мене з 2000 року), спочатку декілька років сидів на винді(ламаній звичайно -грошей ледве на комп вистачило), а минулого року прочитав у "МК" про ОС Лінукс конкретно та www.Lafox.net -і тепер я більше часу проводжу у улюбленій Мандріві ніж у вінді(не можу відмовитись з-за ігор, деякого ПЗ і деякого заліза), хоча досі трохи побоююсь командної стрічки  :'( .

Grandhaker

• Гість
« Відповідей #54 : 2009-03-18 17:55:40 »
я в 6 років трохи програмував на МК-52,але тільки математичні проги(тоді я ще не знав що таке ассемблер :))а потім Pentium 2 266 mhz,DFI P2-X2X(начебто) в 11 років дідусь подарував,а зараз те що в підписі.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #55 : 2009-03-19 00:25:33 »
я в 6 років трохи програмував на МК-52,але тільки математичні проги(тоді я ще не знав що таке ассемблер :))а потім Pentium 2 266 mhz,DFI P2-X2X(начебто) в 11 років дідусь подарував,а зараз те що в підписі.
1 - Мова у радянських програмових "числогризів"  по суті і є асемблер. Бо коли я спробував tasm, то щось мені здалося між ними спільного. Наприклад, спосіб організації циклів та умовний перехід.
2 - В мене 7600 GT, бє-бє-бє.
3 - Щодо підпису - не пишіть там список усього свого заліза - дещо заважає. Просто дистрибутив, можна стільничне середовище чи якусь улублену програму.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
« Відповідей #56 : 2009-03-19 10:14:47 »
Цікаво стало: а в кого який комп"ютер був "першим"? Тобто, з чого ви розпочинали свою роботу, навчання й таке інше? Вкажіть також (хто пам"ята), які програми там стояли. Треба б нам знайомитись трохи...

У мене першим компутором був макрокалькулятор МК-52, програми з "Науки й життя" часів застою й перебудови. Переписував дещо з Б3-34. :) Потім довго сидів на 286/386 з ДОСом.
У школі була "трійка" стояв дос з нортоном, віндовз 3,11 і як найновіше віндовз 95, ше були пошуки перші.

Відсутній red@cat

• Дописувач
  • **
  • дописів: 61
« Відповідей #57 : 2009-03-22 15:00:54 »
Перша програма (1978р.) - для машини "Мир 2" - був у радянські часи такий калькулятор на транзисторах - півкімнати займав. Потім - нескладні розрахунки на фортрані (машина ЕС-4030 чи щось таке - копія застарілої IBM), ну і МК-52 - куди ж без нього. А далі вже чого тільки не було...

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #58 : 2009-03-22 20:53:57 »
Моє знайомство з ІТ не йде так глибоко в 70-ті, 80-ті, як в декого...
1996 - невелике знайомство з "Поиск-1", дуже коротке. Примітивна малювалка та текстовий редактор edit.exe, чимось скидався на nano схрещений з vi.
1998 - розшукав старий БЗ-34, трохи пізніше - МК-52. В свій час я полюбляв складні іграшки, але, оскільки в старших класах не личило гратися конструкторами та машинками, взявся за ці "числогризи". Написав програму для знаходження коренів квадратного рівняння, виявив,що вона помітно менша, та помітно швидше працює, ніж та, що надрукована у заводській інструкції. Радів.
2000 - уроки інформатики в школі. Машини - від i286 до і486, Turbo Pascal.
2002 - Університетська кафедра інформатики, прийнятні по тих мірках Pentium II. Пізніше - Celeron 1000, за яким я намагався написати тайловий ігровий рушій на Turbo Pascal. Поробка навіть працювала, за рахунок промальовки зображення шляхом прямої засилки байтиків у відеобуфер, швидкодія сягала за 100 fps. Були амбітні плани написати свої Герої Меча та Магії.  ;) Підвела дискета.
2004 - свій перший домашній ПК. Машина була не зовсім моєю - настягував у друзів старих деталей, основу взяв у рідній школі - директор дав покористуватися за ІТ допомогу. Поступово докупляв своїх деталей. Взагалом - Pentium I - 200, 32 MB RAM, 40GB HDD.
І тут я потрогав Лінукс. Справа у тім, що BIOS бачив лише 8.5 GB дискового простору, тим задовольнялися кватирки 98. Red Hat 7.1 побачив все.
2005 - Нарешті повністю свій новий ПК, який по суті і понині.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #59 : 2009-03-30 21:15:16 »
У мене все простіше:
перший комп — Intel 80386DX 40 MHz, 124 М на вінчестері та 4 М (мегабайти) пам’яті, два дисководи 3.5" i 5.25". Спершу там стояв ДОС, потім Windows 3.11 i Windows 95. Працює досі, зберігаю у батьків як музейний експонат.
другий комп — Intel P4 1.2 GHz, 256 M пам’яті і 40 Gb вінчестер, Windows XP, потім там з’явилась Suse — надто гальмувала, а через деякий час  — Убунту 7.10, в дуалбуті.
зараз лептоп з Intel Core 2 Duo 1.66 GHz, 1G RAM i 120 Gb HDD, дуалбут Windows XP (продавалась з компом) та Ubuntu 8.04.

Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"