Автор Гілка: Поштові програми  (Прочитано 1746 раз)

Відсутній Sirko

• Графоман
  • дописів: 299
  • Що новенького?
Поштові програми
« : 2003-11-03 21:31:15 »
Привіт всім! Підкажіть нормальну поштову програму для лінукса!
[Kubuntu User]

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3857
  • Програміст
Re: Поштові програми
« Відповідей #1 : 2003-11-03 22:13:25 »
А тобі яку - консольну чи графічну, з підтримкою HTML чи без?

Вибери собі якусь:
mutt
Mozilla-mail (Thunderbird)
Evloution
sylpheed
stuphead
[Fedora Linux]

Відсутній Sirko

• Графоман
  • Що новенького?
« Відповідей #2 : 2003-11-04 04:30:33 »
А тобі яку - консольну чи графічну, з підтримкою HTML чи без?

Вибери собі якусь:
mutt
Mozilla-mail (Thunderbird)
Evloution
sylpheed
stuphead

О, діждався відповіді! Взагалі то я користуюсь Mozilla-mail, але мене не влаштовує англійський інтерфейс. Я намагався його змінити, але під рутом змінився, а під звичайним користувачем - ні. Як в цьому відношенні Thunderbird? Чи варто ним замінити Мозілу (1.3)?
[Kubuntu User]

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #3 : 2003-11-04 20:01:44 »
Цитата

О, дочекався відповіді!
Можна ж підписатися і отримувати повідомлення поштою.

Цитата
Взагалі то я користуюсь Mozilla-mail, але мене не влаштовує англійський інтерфейс. Я намагався його змінити, але під рутом змінився, а під звичайним користувачем - ні.
chmod -R a+rX /usr/lib/mozilla*

Цитата
Як в цьому відношенні Thunderbird? Чи варто ним замінити Мозілу (1.3)?
А хто його зна - я вже три роки користуюся Бальзою для першого Гнома - я звик і мені ліньки щось міняти (хоча вона й не супер, але під мої потреби я її підлаштував).
[Fedora Linux]

Відсутній Sirko

• Графоман
  • Що новенького?
« Відповідей #4 : 2003-11-04 10:04:45 »
Зміна прав не допомогла.... Але поставив Thunderbird - цілком задоволений (правда російку збірку, так як української не знайшов :( ) - набагато швидший від мозіли. Так що можу рекомендувати. До речі, може хтось підкаже - що означає повідомлення relay not permitted?
[Kubuntu User]

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #5 : 2003-11-04 13:10:21 »
Цитата
Але поставив Thunderbird - цілком задоволений (правда російку збірку, так як української не знайшов Sad )
Зв'яжіться з Сергієм Брицьким - http://mozilla.org.ua/ , можливо він допоможе вам з перекладом (якщо ви маєте бажання перекладати). Я не думаю що Блискавична Пташка сильно відрізняється від поштового клієнта Мозілки, більшість перекладів мають бути ті ж самі.

Цитата
До речі, може хтось підкаже - що означає повідомлення relay not permitted?
"Пересилання (спамерських) повідомлень заборонена." - це означає що скоріше за все сервер налаштований правильно, ви просто не маєте прав на пересилання пошти на цьому сервері.
« Змінено: 2003-11-04 14:04:15 від lvm »
[Fedora Linux]

Відсутній Sirko

• Графоман
  • Що новенького?
« Відповідей #6 : 2003-11-04 19:14:37 »
"Пересилання (спамерських) повідомлень заборонена." - це означає що скоріше за все сервер налаштований правильно, ви просто не маєте прав на пересилання пошти на цьому сервері.
Але користувачам цієї служби (www.ukrpost.net), наприклад user@ukrpost.net я можу пересилати, а от іншим - тільки з веб-сторінки. Мозілу налаштовував так, як написано в їхньому хелпі! До речі, від їхньої служби підтримки відповіді покищо не дочекався....... А шкода, непогана пошта!
А за пораду дякую!
[Kubuntu User]

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #7 : 2003-11-05 14:28:56 »
Але користувачам цієї служби (www.ukrpost.net), наприклад user@ukrpost.net я можу пересилати
[/qote]
І куди ж він їх пересилає? З ukrpost.net на ukrpost.net?
Те що віг приймає пошту для своїх користувачів, це абсолютно нормально.

Цитата
а от іншим - тільки з веб-сторінки.
Теж нормально - інакше спамери привалять толпами.

Цитата
Мозілу налаштовував так, як написано в їхньому хелпі! До речі, від їхньої служби підтримки відповіді покищо не дочекався....... А шкода, непогана пошта!
Якщо ви користуєтеся лінуксом і маєте власну адресу та домен, то найкраще встановити собі власний поштовий сервер (sendmail) і використовувати його. Якщо ні - то користуйтеся поштовим сервером провайдера - він пропускає своїх.

[Fedora Linux]

Відсутній Sirko

• Графоман
  • Що новенького?
« Відповідей #8 : 2003-11-06 09:18:47 »
Якщо ви користуєтеся лінуксом і маєте власну адресу та домен, то найкраще встановити собі власний поштовий сервер (sendmail) і використовувати його. Якщо ні - то користуйтеся поштовим сервером провайдера - він пропускає своїх.
Тобто, налаштувати сендмайл так, щоб він відправляв пошту?! Тоді одразу питання - наприклад, мій логін - sergey, ім'я машини - linux.ioc.kdtu.kr.ua, то чи буде сендмайл відправляти/приймати пошту на адресу sergey@linux.ioc.kdtu.kr.ua? Чи буде він приймати/відпраляти пошту типу for.linux@ukrpost.net? Якщо буде, то чи можна докладніше - що, як і чому? (вибачте за такі ламерські питання, але просто ніколи таким не займався  :( )
Наперед вдячний за відповідь!
[Kubuntu User]

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
[Fedora Linux]