Опитування

Я використовую linux бо:

Він безкоштовний
75 (17.6%)
Він відкритий
81 (19.1%)
Він простий
42 (9.9%)
Він безпечний
92 (21.6%)
Я принциповий противник вікон
33 (7.8%)
Напишу в коментарях
13 (3.1%)
Зручний
66 (15.5%)
Складний
23 (5.4%)

Проголосувало: 136

Автор Гілка: Чому Ви обрали Linux?  (Прочитано 55046 раз)

Praporshic

• Гість
Re: Чому Ви обрали Linux?
« Відповідей #75 : 2009-09-29 22:13:28 »
Так. Капелюхи не повинні бути червоними  >:(
Гентушник. І схоже це вже не лікується.

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
  • дописів: 157
« Відповідей #76 : 2009-09-29 23:29:27 »
2 owl.
1 - навіщо мені дослідження та порівняння, коли я кожен день це бачу на власні очі? Не вдаючись в подробиці, в силу особливостей навчальних програм різних спеціальностей, деякі більше вивчають Лінукс, інші - практично не вивчають. Різниця на 4-му курсі просто ВБИВЧА.
2  - на жаль, ще гірше. Ніхто не налаштовує. Користувачі користуються як є.
--
WBR, Alex Lukin,
RIPE NIC HDL: LEXA1-RIPE

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #77 : 2009-09-30 11:01:20 »
Олексію, задовольніть будь-ласка мою цікавість, надішліть (мило в профілі) орієнтовні навчальні програми і тих, і інших студентів, просто цікаво, що саме вони вивчають.
А взагалі мене інколи дратує коли починають обливати брудом, навіть Windows. Точно таку саму картинку інколи спостерігаю зі сторони деяких офтопо-юзерів щодо Linux. Бо сам, в свій час, успішно нею користувався, і ті мої знайомі, яких я навчив хоч трохи за нею доглядати - також.
P.S. Не сприйміть це за якісь особисті претензії.
« Змінено: 2009-09-30 11:03:05 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #78 : 2009-09-30 12:52:55 »
Так. Капелюхи не повинні бути червоними  >:(
Гентушник. І схоже це вже не лікується.
Цікаво, якщо romi сказати, що засновник дистрибутива, котрим він користується, працював у компанії, котру він так ненавидить, то що ж трапиться? :-?

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
  • дописів: 157
« Відповідей #79 : 2009-09-30 17:18:09 »
Надіслати зараз складно, бо воно все тільки у зав. кафедрою на компі зібрано. Та і що ви толком можете витягти зі здоровенного простирадла в екселі зі скороченими назвами курсів? Це ще й штук 50 робочих програм треба надсилати... До біса...

Але в роботі проект, де це все буде викладено в більш-мнеш нормальному вигляді.
 До OSDN не хочу робити анонсів, вибачте. На OSDN поговоримо докладніше. Брудом я нікого і нічого не поливаю. Все, що сказано, факт. Ну може, ще трохи досвіду і особистої думки. Не вірите мені, спитайте в інших. Всі наші мармизи на http://cs.stu.cn.ua :)

Студенти від вінди дурнішають катастрофічно, бо виробляються зовсім інші підходи до роботи. "Тисни кнопку ОК" замість "читай уважно і думай, перш ніж натиснути Enter".  "Роби як намальовано" замість "зрозумій і дій". Це справжня причина отупіння. Я їх отримую лише на 4-му курсі, і маю щастя бачити все це в гіпертрофованому вигляді.

Зробіть систему, якою зможе користуватись навіть дурень, і тільки дурень захоче єю користуватись :) :) :) Така  стара інженерна мудрість.

Ось хоч би приклад - в трьох місцях написав і 3 рази на лекціях сказав, що не треба тиснути меню "Зареєструватись", а треба просто заходити на сайт курсовиків під своїм логіном і паролем, та підправити адресу ел. пошти, бо в LDAPі може бути неактуальна. І що б ви думали? Знайшлось десятків зо два, що не почули, не прочитали слово УВАГА, а тупо тиснуть на бутон. Бо звичка чітко закріплена - не читати и не думати, а тицати в бутон. Стабільна поведінкова реакція, засвоєна як стандартний прийом роботи. Ви думаєте, яким чином вона засвоєна і в наслідок чого? Ото ж бо.

І це тільки один приклад з повсякденного життя. За таким шаблоном можна багато прикладів привести. Що саме гірке і ганебне, що таке робиться з загалом пристойними дітьми, з гарним рівнем розвитку. В часи, коли навчались на голому DOSі, такого точно не було.

Так що не підіймайте, будь ласка, бурю в склянці. Хочете - приїжджайте, дивіться самі. У нас двері відкриті.

Взагалі, наш викладач, що викладає  С/C++ на вінді, сам под вінду комерційно пише, кожен день на неї, на ту вінду, матюкається. Каже, що єдина причина, щоб викладати то все на вінді - олімпіади, які на ній, клятій, проводяться.  А так - давно б плюнув в палітру :)  До речі, наші студенти рідко привозять з олімпіад щось гірше за 3-те місце.

Можна ще також довго говорити про відкриті та закриті стандарти, формати даних і інші цікаві речі. Але тут не місце і не час.

--
WBR, Alex Lukin,
RIPE NIC HDL: LEXA1-RIPE

romi

• Гість
« Відповідей #80 : 2009-09-30 17:43:10 »
Цікаво, якщо romi сказати, що засновник дистрибутива, котрим він користується, працював у компанії, котру він так ненавидить, то що ж трапиться? :-?
Він перейде на Linux Debian, NetBSD або OpenBSD (ще не вирішив). Але ви ж не скажете йому про це?
І я не ненавиджу RedHat, просто трохи злюся. Ненавиджу я оффтопік.
« Змінено: 2009-09-30 18:13:47 від romi »

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #81 : 2009-09-30 19:04:31 »
Але ви ж не скажете йому про це?
Кому, Даніелю Робінсону? Не переживайте, його давно звільнили з Microsoft за невиконання робочих обов'язків, у будь-якому разі, дивіться, щоб самі так не закінчили.  ;)

romi

• Гість
« Відповідей #82 : 2009-09-30 19:07:00 »
 ;D Гаразд.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #83 : 2009-09-30 21:25:51 »
"Тисни кнопку ОК" замість "читай уважно і думай, перш ніж натиснути Enter".  "Роби як намальовано" замість "зрозумій і дій". Це справжня причина отупіння.
Один маленький нюанс - кнопка ОК, як і інші, трапляється у Linux не менше. Чи ви їх в голій консолі ганяєте? Прочитавши ваш допис ще раз переконався, що не в системі діло, а у викладачах і самих студентах.
IMHO думати можна навчити і під Windows, якщо поставитися до навчального процесу так, як ви ставитеся до навчання з Linux. А для тих, хто вчитися не хоче - шлях один  :)
« Змінено: 2009-09-30 21:27:42 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

romi

• Гість
« Відповідей #84 : 2009-09-30 21:49:48 »
Пам'ятаю, коли я ще був у першому класі, то в нас у школі було 2 комп'ютерні кабінети: в першому на всіх комп'ютерах був MS-DOS (без nc), а в другому - <offtopic> 98.
Половина класу ходила в перший кабінет, друга половина - в другий. Звичайно, мінялися кабінетами,
але переважно якщо учень вподобав якийсь кабінет, то в ньому більшість занять і сидів. Тобто учень мав можливість вибору.
Так-от, після 3 років навчання, було видно результати: ті хто сиділи під MS-DOS гарно володіли комп'ютером і розбиралися в ньому (як для третьокласника), а ті хто сидів під оффтопіком - стали тупими ламерами (без перебільшення).  

До чого я веду:
1) командний рядок дуже розвиває людину як особистість і гарного юзера;
2) якщо в Лінуксі не використовувати консоль, то для школярів (студентів) Лінукс в кабінеті не розвиває не краще  за оффтопік.

У <offtopic> можливості працювати в голій консолі нема.
Тому висновок:
вінда = отстой і має бути вилучена зі всіх комп'ютерів України, її місце повинні зайняти Linux і *BSD!
Ви зі мною згідні?
« Змінено: 2009-09-30 21:56:52 від romi »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #85 : 2009-09-30 22:14:28 »
MS-DOS (без nc)
Off-topic:
Цікаво, а нащо у MS-DOS знадобився netcat?

romi

• Гість
« Відповідей #86 : 2009-09-30 22:19:59 »
norton commander я мав на увазі.
В Linux команда nc запускає netcat (тільки-що перевірив).
В MS-DOS - norton commander.
« Змінено: 2009-09-30 22:30:49 від romi »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #87 : 2009-10-01 00:07:53 »
norton commander я мав на увазі.
В Linux команда nc запускає netcat (тільки-що перевірив).
В MS-DOS - norton commander.
Я знаю що таке NC у DOS. До речі, користуватись NC - не труЪ, треба було користуватись VC.  :P

Off-topic:
Бідні діти.... у першому класі за комп’ютери засадили.... Який жах....

romi

• Гість
« Відповідей #88 : 2009-10-01 00:14:13 »
Я знаю що таке NC у DOS. До речі, користуватись NC - не труЪ, треба було користуватись VC.  :P
Зрозумів.
Off-topic:
Бідні діти.... у першому класі за комп’ютери засадили.... Який жах....
Зате в п'ятому висадили.

Михайло Даниленко

• Гість
« Відповідей #89 : 2009-10-01 00:24:50 »
До речі, користуватись NC - не труЪ, треба було користуватись VC.
+1 :)