Судячи з вашого опису ви досі підтримуєти дуже велику legacy system нормальне функціонування якої критичне для бізнесу. Вона і стала такою великою в основному через те, що екстенсивний шлях розвитку простіший і безпечніший ніж докорінна переробка системи, але нескінченно нарощувати кількість компів неможливо, бо ця система почне розвалюватися.
повний сюр. На жаль я не маю ні часу, ні бажання для перевпевнення Вас. І для освіти. Якщо (коли?) Ви трохи попрацюєте в цій галузі, то маєте зрозуміти, що те, що Ви зараз пишете є дуже далеким від істини. Система з великою кількістю машин не розвалюється, вона значно стабільніше і надійніше за один-два монстри (вильоти системи обходяться *значно* дешевше фірмі -- на кілька порядків. тобто це може бути кілька сотень тисяч доларів, замість десятків чи сотень мільйонів).
Але одного з ваших постів я не зрозумів в чому сенс встановлення солірісов на робочі місця? Фактично комп на робочому місті то клієнт сервера, йому не має потреби обробляти велику кількість даних сервер. Так що клієнтом теоретичн може бути і ноутбук вашого трейдера і його PDA і навіть з мобілки через WAP можно отримати інформацію. Так що здаєтся в вашої системи просто кривий дізайн, якщо на клієнті вам потрібні дуже великі обчислювальні можливості.
Теоретично клієнтом може бути дійсно що завгодно. Навіть шматочок папірчика з олівчиком. Але теорія і практика різні речі. Біржова інформація з затримкою у 20 секунд уже коштує в кілька разів менше, ніж справжня жива інформація. А біржеві квоти з затримкою 20 хвилин надаються Reuters і Bloomberg'ом зовсім безкоштовно. В тому і причина, що Ви можете побачити біржеві квоти на сторінці в інтернеті кого завгодно, але використати ці квоти для торгівлі на біржі Ви не зможете ніяк. Тому й потрібно мати клієнта тут, під столом, який обробляє більшість запитів тут же і тут же на екрані й показує. І не залежить від ніякої мережевої затримки (xhosting дуже перевантажує мережу). Якщо Ваша задача надрукувати щось у Ворді Ви можете мати клієнта і сервера, для нормальної роботи в цій галузі де працюю я, це неможливо (звичайно, Sybase сервери знаходяться в машинному залі).
Щодо кривого дизайну, я, Вася, на Вас не ображаюся. Вам, дійсно, треба ще попрацювати з системами, які вимагають 24х365 режиму щоб апломбу у Вас трохи поменшало. Та й врешті-решт не я робив той дизайн, це навіть ніби-то як неформальний галузевий стандарт.