Автор Гілка: Вандалізм у Вікіпедії  (Прочитано 8106 раз)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
URL: http://maidan.org.ua/static/viol/1129124074.html

Якщо хтось не знає, то Вікіпедія це інтернет-енциклопедія, яку може редагувати кожен бажаючий. Тобто співавтором статті у Вікіпедії може бути кожен з нас.

Бувають такі ситуації коли кілька співавторів непогоджуються щодо змісту статті. Тоді їм слід знайти консенсус і виробити нейтральну точку зору. Так буває при нормальному перебігові обставин. Однак бувають гірші ситуації.

На даний момент українською тематикою там заопікувалася група "русскіх патріотов". Поводять себе як підліткова банда, тобто б"ють усіх, "хто не з їхнього кварталу". Б"ють, звичайно в переносному значенні: просто витирають зі статті все, що не вписується в їхнє тлумачення "єдінственно правильного взгляда на істоію". А в іншому - дуже схоже на підліткову банду. Б"ють по черзі.

Почалося з того, що я дізнався, що виявляється словниковий запас української мови дуже обмежений у порівнянні з російською. (Саме таку дурню доводилося читати англомовному читачеві протягом невідомо якого часу).

Серед постійних дописувачів Вікіпедії дуже мало українців. Очевидно вони там довго не витримують цькування з боку "ґруппи русскіх таваріщей". От і виходить що англомовний читач змушений знайомитись з сталінсько-путінською версією історії України. Значна частина імен осіб, назв подій і т.п. там перекручена на російський лад.

Добре було б якби серед дописувачів з"явилась добре організована українська громада.

Прохання до всіх, хто володіє англійською, може і бажає писати статті з української історії, культури, філології тощо зайти на сайт
http://en.wikipedia.org , зареєструватись там і почати роботу.

На першому етапі можна координувати дії між собою через мою дискусійну сторінку:
http://en.wikipedia.org/wiki/User_talk:AndriyK

Якщо Ви самі не можете чи не бажаєте цим займатися, повідомте якнайширше коло своїх друзів і знайомих, можливо хтось із них візьметься за цю справу.

Навіть якщо Ви не впевнені у своїй англійській мові, Ваша присутність все-одно може бути корисною для нейтралізації вандалізму з боку "російської мафії".

УВАГА! Правилами Вікіпедії забороняєтьс будь-яка пропаганда. Отже наше завдання у жодному разі не вести якусь "проукраїнську пропаганду", а очистити статті від антиукраїнської пропаганди і надати англомовному читачеві правдиву і зважену інформацію про Україну.

URL: http://maidan.org.ua/static/viol/1129124074.html
[Fedora Linux]

Відсутній Олександр Кравчук

• Кореспондент
  • дописів: 131
  • Rivne's LUG
Re: Вандалізм у Вікіпедії
« Відповідей #1 : 2005-10-21 15:39:26 »
І давайте пане Лісівка, скажіть після цього, що усе це роблять хороші хлопці, а ті, хто пробує хоча б якось захистити себе, і свою націю від подібних речей - дурнуваті неповнолітні недомірки-фанати, які не розуміють, що Україна - це фігна, головне - твій матеріальний стан та місце у цьому збоченому нікчемному суспільстві...

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #2 : 2005-10-21 16:39:50 »
Олександре, Ви вже зареєстровані на сайті Вікіпедії й повиправляли помилки, чи радше бажаєте лайно вигрібати не своїми руками? Тут у вас прекрасна нагода показати ділом, що ваші слова варті якоїсь уваги.

<IMHO>А там... Працює така ж команда, як в Україні, видать, із бойовим гопаком, бойовим салом та бойовою горілкою. </IMHO>

• Кореспондент
  • Rivne's LUG
« Відповідей #3 : 2005-10-21 16:54:32 »
Олександре, Ви вже зареєстровані на сайті Вікіпедії й повиправляли помилки, чи радше бажаєте лайно вигрібати не своїми руками? Тут у вас прекрасна нагода показати ділом, що ваші слова варті якоїсь уваги.

<IMHO>А там... Працює така ж команда, як в Україні, видать, із бойовим гопаком, бойовим салом та бойовою горілкою. </IMHO>

Зареєструвався! Думаю над тим, як шукати подібні речі, бо перечитувати усе підряд - спосіб не надто ефективний...

P.S. Сумніваюся, що ваша "компетентна" думка, як великого знавця бойових мистецтв та національної кухні цікавить когось знаючого! Спочатку плюндруєте ультра-праву спільноту, а тепер ще й національні бойові мистецтва та кухню... І хто тут пане Федевич "поцтріот"?!

• Літератор
« Відповідей #4 : 2005-10-21 17:00:46 »
В принципі, тут важко сказати, хто правий, бо автор підмінює поняття ("неправдива інформація"!="вандалізм") і вдається мало що не до джихаду, а це я прирівнюю до піни біля рота.

• Літератор
« Відповідей #5 : 2005-10-21 17:14:57 »
Цитата
Спочатку плюндруєте ультра-праву спільноту, а тепер ще й національні бойові мистецтва та кухню..
О так! Бо:
1) все, що "ультра", де-юре на нейтральність і зваженість не претендує. Без комуняцьких асоціацій (вони, до слова, ультра-ліві): чи не ультра-правими були націонал-соціалісти Німеччини 30-х?
2) бойовий гопак -- винахід сучасний, використання його як такого (кунг-фу в шароварах) козаками, котрі явно не проповідували мир та гармонію -- як це робили даосистські монахи, наприклад.
3) о! То ваші пізнання української кухні зводяться до сала й горілки -- навряд чи на більше старчить і середнього москвофіла-українофоба :)

Пане Кравчук (прізвище-то яке промовисте, одразу лідер СДПУ(о) уявляєсь :) ), ліпше трохи охолоньте, бо добра з того, що в вас голова гаряча, не вийде й нашу історію на вікіпедії пічнуть писати найнейтральніші в світі гамерикани і "істінна русскіє люді". Вам того треба? Це я якнайсерйозніш говорю. Не дискредитуйте хоч спільноту.

Ю. Євтушенко(Guest)

• Гість
« Відповідей #6 : 2005-10-21 17:32:26 »
Пане Федевич, я дивуюся Вашому умінню вправно і тупо "спригувати" з теми.

Ні, я ні у якому разі не захищаю пана Кравчука. Я не знаю ні його, ні Вас, тому не можу судити, якими Ви є на справді, проте те, що Ви робили у повідомленні про О. Тягнибока - це далеко не перший випадок, Ви постійно чипляєтеся до тих, хто хоча б чимось, ч хоча у чомусь розходиться з Вами своїми думками - ось Він центризм (есдеки, до речі, теж центристи :) (правда ж приємно, коли до Вас чіпляються за ніщо?)).

Щодо Бойового Гопака, то Ви, мабуть, карате, чи ще чимось східним займаєтеся... А щодо козаків, то я від Вас такого не чекав... Можливо Ви ще й ОУН-УПА нацистами вважаєте? О! А Ви випадково 15 жовтня у Києві червоний прапор на Хрещатику не тримали :) Бо пан Кравчук, мабуть, там Вас там разом із іншими "Свободівцями" побив, от Ви і зганяєте злість...

І, як писав хтось у пості про пана Тягнибока, "шкода, що нашій неньці доводиться терпіти таких синів..." - тільки не ображайтеся, я Вас поважаю хоча б за те, що Ви робити для спільноти! Але цього мало, бо ідея ВПЗ в Україні має не відривно розвиватися із Ідеєю Національною!

І попускайтеся, потисніть руки, і працюйте далі, працюйте, бо ж одна у Нас мета...

• Кореспондент
  • Rivne's LUG
« Відповідей #7 : 2005-10-21 17:44:21 »
Ню-ню, нікого я не бив! І інші Свободівці нікого не били, можливо, інколи оборонялися, та й по тому!

Федевичу дійсно не зрозуміти козацької філософії!

Щодо Національної Ідеї та відкритого ПЗ - інкаше й бути не може, реальних успіхів ми досягнемо лиш тоді, як прийматимемо усі рішення виходячи у першу чергу із націольнах інтересів!

Я не проти "помиритися", чи я б назвав то "перестати отримувати від пана Федевича пезпідставні догани...", якщо Він зрозуміє! Давайте дійсно не "засирати" один-одному трафік, і просто працювати, бо ж мета у Нас дійсно одна!

• Літератор
« Відповідей #8 : 2005-10-21 17:52:56 »
Пане Федевич, я дивуюся Вашому умінню вправно і тупо "спригувати" з теми.
Колєги-флеймери навчили. :)

Цитата
Ні, я ні у якому разі не захищаю пана Кравчука. Я не знаю ні його, ні Вас, тому не можу судити, якими Ви є на справді, проте те, що Ви робили у повідомленні про О. Тягнибока - це далеко не перший випадок, Ви постійно чипляєтеся до тих, хто хоча б чимось, ч хоча у чомусь розходиться з Вами своїми думками - ось Він центризм (есдеки, до речі, теж центристи :) (правда ж приємно, коли до Вас чіпляються за ніщо?)).
Ні, я й не центрист. У мене взагалі політичної лєйби нема.

Цитата
Щодо Бойового Гопака, то Ви, мабуть, карате, чи ще чимось східним займаєтеся... А щодо козаків, то я від Вас такого не чекав... Можливо Ви ще й ОУН-УПА нацистами вважаєте? О! А Ви випадково 15 жовтня у Києві червоний прапор на Хрещатику не тримали :) Бо пан Кравчук, мабуть, там Вас там разом із іншими "Свободівцями" побив, от Ви і зганяєте злість...
Ні, не був, не носив, не вважаю, то й не дістав.

Цитата
І, як писав хтось у пості про пана Тягнибока, "шкода, що нашій неньці доводиться терпіти таких синів..." - тільки не ображайтеся, я Вас поважаю хоча б за те, що Ви робити для спільноти! Але цього мало, бо ідея ВПЗ в Україні має не відривно розвиватися із Ідеєю Національною!
Та ні. Не змішуйте понять хоч би ви. Чому в США воно може бути окремим, в Росії може бути, в Канаді може -- а тут без нац. ідеї ну ніяк?

Цитата
І попускайтеся, потисніть руки, і працюйте далі, працюйте, бо ж одна у Нас мета...
Так отож. Прошу пробачення за свої гарячі слова, і сподіваюсь, що будуть якісь результати.

А мета в нас таки різна, і якщо в чомусь не погоджуємось -- то давайте не заважати один одному. Згода?

• Літератор
« Відповідей #9 : 2005-10-21 17:53:56 »
Цитата
Щодо Національної Ідеї та відкритого ПЗ - інкаше й бути не може, реальних успіхів ми досягнемо лиш тоді, як прийматимемо усі рішення виходячи у першу чергу із націольнах інтересів!

Націольнах? Uh-oh... :))))))))))

• Кореспондент
  • Rivne's LUG
« Відповідей #10 : 2005-10-21 17:59:39 »
...і якщо в чомусь не погоджуємось -- то давайте не заважати один одному. Згода?

Згода!

Вибачилися б перед паном Євтушенком за:

Цитата
Націольнах? Uh-oh... :))))))))))

Бо усетаки Ви цим багатьох ображаєте! Орфографічні помилки властиві усім, у тім числі і Вам, можете уважніше перечитати свої повідомлення у цій темі...

• Літератор
« Відповідей #11 : 2005-10-21 18:05:49 »
А смайликів не бачите?

"По серйозу" я за орфографію наїжджаю лише тоді, коли справа стосується перекладів (fisher@ не дасть збрехати, хоча я нашої з ним розмови знайти не можу). А тут просто таке цікаве й несмутне слово вийшло.

Хоча з мене користі мало -- я покидьок і регулярно гвалтую батьківщину (і з малої літери пишу її. Свідомо.)

А ще я достатньою мірою хам -- щоби вказати вам, що це ви маєте вибачитись за приписування власного перла (прогортайте вище, історія все пам'ятає) іншим. П. Євтушенко не писав "націольнах".

Як і вашого ідейного соратника "Настушкою" в тамтому флеймі ніхто не обізвав, а він образився. До речі, ніяких офіційних заяв з приводу вислуханих образ на нашу (мою + адміністрації сайту) не надійшло.

З українцями взагалі важка співпраця.
« Змінено: 2005-10-21 18:11:13 від JaFd »

• Кореспондент
  • Rivne's LUG
« Відповідей #12 : 2005-10-21 23:05:13 »

М. Бачу, розбушувались ви тут без мене :о(
Значить, попередження 1. Читаємо правила, звертаємо увагу на пункти 2, 6 та 7 і думаємо. Хоча б на вихідних.
З.І. Даруйте за добову відсутність.

• Літератор
« Відповідей #13 : 2005-10-22 00:45:31 »
Іноді, кажуть, краще жувати.

Ніж закидати ні в чому не винних людей на підставі лише їх національності, котрі посміли вам вказати, що ви десь там помиляєтесь у судженнях, таким лайном, як ви оце зробили.

Мені дуже шкода, що з вами діалогу не вийшло. В цьому ключі я не збираюсь продовжувати ані жодних розмов, ані -- тим паче -- просити пробачення (за що? За інакодумство?), бо це все одно, що метати перли перед свиньми.

Крім того, ви зробили дуже гарну рекламу "Свободі" й своєму ідейному лідерові. Він може вам красненько подякувати за це.

Як ви самі розумієте, для спілкування вам доведеться підшукати інший ресурс. Бо тут нетерпимих людей не терпітиме ніхто.

Цитата
А Тут ще й Міхаіл Шигорін прислав мені погрозу, бо я бачите "нацист поганий"
Я така сволота, що можу задля справедливости зацитувати вашу ж йому відповідь.
« Змінено: 2005-10-22 00:47:28 від JaFd »

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
« Відповідей #14 : 2005-10-22 16:32:02 »
Вельми шановне паньство. Я не історик, але тут нікого не захищаючи, просто скажу свою думку по поводу:
.....козаками, котрі явно не проповідували мир та гармонію -- як це робили даосистські монахи, наприклад.....
Козаки любили свободу і проповідували мир та гармонію! А коли всяка наволоч вчила як їм треба жити та служити Богу, то на відміну від сьогоднішніх "поцтріотів" давали гідну відсіч ворогам, які старались знищити їх віру, свободу, культуру, гармонійний та мирний спосіб життя.
« Змінено: 2005-10-22 16:34:53 від hse »
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.