Чому саме вибір пав на МС, якщо їх продукт не підпадає під вимоги держави? Тобто хтось приняв рішення яке і породжує п.2. І пункт 3 тут нідочого, бо вона не має його вмовляти зробити це, вона має відмовитись від їх послуг.
Одні споганили національну ідею надмірним її пропагуванням, інші споганюють ідею використання лінакса силовим його нав'язуванням. Коректне порівняння?
А в чому силове нав'язування? У тому що мені дозволили самостійно обрати ПЗ а тепер за це погрожують звільнити, роблять з мене цапа-відбувайла? Та ще й звинувачують у тому, що не встановивши на компи офтопік я скоїв карній злочин - перевищів повноваження.
І знову ж таки, якщо будуть сидюки то на той диск глянуть що "він не з віндовсом і тому нікому не потрібний" і поставлять піратський офтоп з купою краденого софту, а я потім піду під суд, бо усе зійдеться на мені....
Тоді мусиш вимагати "бомагу", за котрою твоє начальство повністю бере на себе і тільки на себе (склавши з тебе) повну відповідальність за ліцензійну чистоту софту, котрий там стоїть. Тобто якщо хтось стукає на піратський софт, ніякої колективної відповідальності -- це провина не сисадміна, а виключно начальства, котре... Тим паче, що "ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинний наказ", якщо я добре пам'ятаю. Чи це вже не так?