Автор Гілка: Тягнибок виступив проти комп'ютеризації шкіл  (Прочитано 24940 раз)

Praporshic

• Гість
Ну от, варто кілька днів не сидіти на форумі і тут починається.
Панове! Я зараз працюю в політичній структурі, але ж я про це не волаю. Ви краще займіться справою, щось перекладіть, законопроект розробіть, економічне обгрунтування для закону розробіть чи щось таке, пов'язане з Вашою професійною діяльністю. Якщо кожен поставить, де зможе, лінукс чи ще щось з ВПЗ то БГ втратить монополію. Принаймні частково.
Більше я сюди не заглядтиму.
Зазвичай у подібному випадку я кажу "дзеркалом дорога". Ну як діти "не хочу, не буду, ти мені більше не товариш"  >:(

Praporshic

• Гість
Взагалі, щось в мене опускаються руки, зараз за встановлений на 30 компах на роботі лінукс погрожують звільнити. Питання до учасників дискуссії: а вам таке траплялось, а ви ризикували роботою заради розповсюдження ВПЗ?

Praporshic

• Гість
Ех. Точно висловились на ЛОРі - осіннє загострення. Ще й без короднів до біди.
 ;D
Так одне за одним сонячне та лунне затеинення  ;D

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
Так я й не зміг второпати, що поганого зробив пан Тягнибок, коли заступився за дітлахів, яких примушують навчатися іноземною мовою.

Україна - багатонаціональна держава. Чим примусова українізація краще примусової русифікації? А в лінуксі цієї проблеми просто не існує.

Ну і плюс з пропозиції випливає що він і далі хоче витрачати державні кошти на те, що M$ мусить і так робити згідно чинного законодавства, якщо вона продає ПЗ в Україні. Інша проблема що M$ клала на всі українські закони (мабуть для того російська літера e: в розкладці залишена), особливо коли в m$ є такий крутий дах в нашому уряді.
[Fedora Linux]

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
Взагалі, щось в мене опускаються руки, зараз за встановлений на 30 компах на роботі лінукс погрожують звільнити. Питання до учасників дискуссії: а вам таке траплялось, а ви ризикували роботою заради розповсюдження ВПЗ?

А чим мотивують?
Я думаю, що якщо дійде до суду, то з них можна здерти немаленьке відшкодування якщо вони не нададуть суду ліцензії на те ПЗ, яке вони хотіли б бачити на цих компах.
[Fedora Linux]

baned(Guest)

• Гість
Не йди на конфронтацію, з начальством потрібно товаришувати, ВПЗ бажано впроваджувати, тихо і непомітно. Пішов хтось у відпуск прийшов, а йому нову версію ПЗ поставили може навіть і не помітить... ;)

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
а ви ризикували роботою заради розповсюдження ВПЗ?
Угу.

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
Погоджуюсь, але не цілком і не з усім ;о)
По-перше, вас спроби обламати заставили взятись до конструктивної праці - а це вже добре. Чи ви думаєте, що тут пробують обламати із любові до обломів? Не завжди і не всі.
По-друге, не хочу тикати особисто вам, але іноді робота робиться так, що краще б її взагалі не робити. Це, зокрема, стосується і перекладів. Тобто, не кожна робота є такою, якою варто гордитись.
Ну, а по-третє, якщо люди таки щось зробили - чом би цим і не похвалитись? Як висловився Patrick кількома повідомленнями вище, на онлайн-форумах вихваляються всі. Адже ж все починалось саме з того, що Лінусу хотілось сказати "Ось, це моє, це я зробив!" (чесно, читайте "Just for fun"). Згідно Маслоу бажання повипендрюватись стоїть на вершині його піраміди, якщо мені память не зраджує. Кінець кінцем наша робота робиться не лише для себе, але й для інших. І якщо інші її оцінять, значить робота робилась не даремно. Хіба не так?
До праці мене спонукали не ті звинувачення, а бажання принести користь, і навіть не користувачам лінакса, а в першу чергу українцям. А хвалитися - це гордість, до чого це призвело, вже хтось тут написав.

Відсутній btr

• Письменник
Це, мабуть, не він, а людина, яка прибігла із купою "думок" та почала накидатися на Володю, який взагалі добре що звернув на цю подію увагу.
Тим не менше, першим обізвали саме пана Тягнибока, от мені й цікаво стало - за що?

Відсутній btr

• Письменник
Одні споганили національну ідею надмірним її пропагуванням, інші споганюють ідею використання лінакса силовим його нав'язуванням. Коректне порівняння?

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
А чим мотивують? Якщо тим, що "спеціалістів по ньому не знайти", то вас і так збиралися звільнити.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Одні споганили національну ідею надмірним її пропагуванням, інші споганюють ідею використання лінакса силовим його нав'язуванням. Коректне порівняння?
Як і все в цьому житті - відносно ;о)
Можна приклад того, як людину, котра звикла до вінди, ненасильно пересадити на лінукс? Особливо якщо людина ця працює у держустанові, котра повинна за мої гроші купити їй купу глюків за купу доларів? Знаєте, держслужбовці, вони ніби як слуги народу і зобовязані діяти в інтересах народу, а не транжирити народні кошти? Чи як ви вважаєте?

Цитата
Взагалі, щось в мене опускаються руки, зараз за встановлений на 30 компах на роботі лінукс погрожують звільнити.
Спробуй з Михайлом Шигоріним (gvy) поговорити на цю тему, в нього неабиякий досвід. І якщо дуже потрібно - на конференції (OSDN) були хлопці з Одеси, котрі радили звертатись до них у разі подібних випадків - можу ввечері відшукати координати. Або запитай у Ярослава Федевича чи того ж Михайла Шигоріна - мо вони швидше знайдуть.
А взагалі-то у цьому випадку ще можна повоювати, було б бажання.

Цитата
Не йди на конфронтацію, з начальством потрібно товаришувати, ВПЗ бажано впроваджувати, тихо і непомітно.
В цьому також, до речі, щось є ;о))

Цитата
Тим не менше, першим обізвали саме пана Тягнибока, от мені й цікаво стало - за що?
Ось трохи вище відповідь:
Цитата
Україна - багатонаціональна держава. Чим примусова українізація краще примусової русифікації? А в лінуксі цієї проблеми просто не існує.

Ну і плюс з пропозиції випливає що він і далі хоче витрачати державні кошти на те, що M$ мусить і так робити згідно чинного законодавства, якщо вона продає ПЗ в Україні. Інша проблема що M$ клала на всі українські закони (мабуть для того російська літера e: в розкладці залишена), особливо коли в m$ є такий крутий дах в нашому уряді.
Окрім того, вже не раз було сказано: судять не по бажаннях і словах, а по вчинках. Невідомо, що хотів досягти пан Тягнибок, але з тексту випливає (далі - дивись цитату вище).
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній btr

• Письменник
До чого тут багатонаціональність держави, коли йдеться про навчання в україномовних школах?

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
До чого тут багатонаціональність держави, коли йдеться про навчання в україномовних школах?
Ще раз старанно перечитав запит. Взагалі-то йдеться про українські, а не україномовні школи. А це мабуть що не взаємозамінні поняття.

Щодо "силового навязування" лінуксу Сергієм Єгоровим - ми дійшли консенсусу?
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній btr

• Письменник
Як і все в цьому житті - відносно ;о)
Можна приклад того, як людину, котра звикла до вінди, ненасильно пересадити на лінукс? Особливо якщо людина ця працює у держустанові, котра повинна за мої гроші купити їй купу глюків за купу доларів? Знаєте, держслужбовці, вони ніби як слуги народу і зобовязані діяти в інтересах народу, а не транжирити народні кошти? Чи як ви вважаєте?
Насилля породжує насилля у відповідь.
Цитата
Ну і плюс з пропозиції випливає що він і далі хоче витрачати державні кошти на те, що M$ мусить і так робити згідно чинного законодавства, якщо вона продає ПЗ в Україні.
Ось цитата:
Цитата
Враховуючи вищевикладене, прошу на рівні Кабінету Міністрів України вжити заходів для припинення російщення українських школярів, яке відбувається при комп'ютеризації шкіл внаслідок використання не україномовних програмних продуктів.
Ну і де тут лобіювання використання продуктів МС у школі? Банальна логіка підказую, що вимагається або українізувати продукти, що пропонуються, або використати інші, вже українізовані.