Ще раз старанно перечитав запит. Взагалі-то йдеться про українські, а не україномовні школи. А це мабуть що не взаємозамінні поняття.
Щодо "силового навязування" лінуксу Сергієм Єгоровим - ми дійшли консенсусу?
Мене більше цікавить показати, що здорова думка про те, що наші діти повинні виростати нормальними громадянами Української держави, яка є самодостатньою і яка дбає про розвиток української мови, натикається на демагогію і хамство.
Цитата: miwa від 2005-10-19 10:33:04Особливо якщо людина ця працює у держустанові, котра повинна за мої гроші купити їй купу глюків за купу доларів? Знаєте, держслужбовці, вони ніби як слуги народу і зобовязані діяти в інтересах народу, а не транжирити народні кошти? Чи як ви вважаєте?Насилля породжує насилля у відповідь.
Особливо якщо людина ця працює у держустанові, котра повинна за мої гроші купити їй купу глюків за купу доларів? Знаєте, держслужбовці, вони ніби як слуги народу і зобовязані діяти в інтересах народу, а не транжирити народні кошти? Чи як ви вважаєте?
ЦитатаНу і плюс з пропозиції випливає що він і далі хоче витрачати державні кошти на те, що M$ мусить і так робити згідно чинного законодавства, якщо вона продає ПЗ в Україні.Ось цитата:ЦитатаВраховуючи вищевикладене, прошу на рівні Кабінету Міністрів України вжити заходів для припинення російщення українських школярів, яке відбувається при комп'ютеризації шкіл внаслідок використання не україномовних програмних продуктів.Ну і де тут лобіювання використання продуктів МС у школі? Банальна логіка підказую, що вимагається або українізувати продукти, що пропонуються, або використати інші, вже українізовані.
Ну і плюс з пропозиції випливає що він і далі хоче витрачати державні кошти на те, що M$ мусить і так робити згідно чинного законодавства, якщо вона продає ПЗ в Україні.
Враховуючи вищевикладене, прошу на рівні Кабінету Міністрів України вжити заходів для припинення російщення українських школярів, яке відбувається при комп'ютеризації шкіл внаслідок використання не україномовних програмних продуктів.
Більше того, одною з найважливіших функцій держави є захист національного інформаційного простору, а тому держава зобов'язана ставити виробникам програмного продукту, в першу чергу „Майкрософту”, умови щодо застосування української мови в програмному забезпеченні.
Школи -- то трохи інше питання. Я запит читав уважно, і хоча прямий заклик відмовитись від комп'ютеризації шкіл там не прозвучав, там не прозвучало жодної пропозиції. Тільки розвелись (в який уже раз?) соплі про те, "як так можна, коли так не можна". Сказано "А", а "Б" так і зависло в повітрі. Кому це потрібно?
Чи, може, в окремих представників шановного товариства нема пам'яті на погане й вони не пам'ятають, що такі заклики звучали вже й не один раз? Та тієї недоукраїнізації вінди не зробили б, якби вони не звучали! Але "Б" не сказали тоді, не каже й тепер пан Тягнибок.
Та тієї недоукраїнізації вінди не зробили б, якби вони не звучали! Але "Б" не сказали тоді, не каже й тепер пан Тягнибок.
Вся проблема коротко: не ті, що треба, люди не на тих, що треба, місцях.
ЦитатаВся проблема коротко: не ті, що треба, люди не на тих, що треба, місцях.І це дає Вам право називати їх поцами?
Я радий, що все з'ясувалося!Пане Федевич, вибачення прийнято.От якби пан Лісівка ще й новину змінив...
Так, думка справді здорова. А думка про те, що дітям варто вивчати не тільки і не стільки продукти фірми МС не є здоровою? Чи може вона суперечить національним інтересам?
До речі. А де ти відшукав хамство (якщо, звісно, не зважати на пости окремих представників "Свободи" та відмодеровані і видалені мною повідомлення)?
А якщо серйозно, спробую ще раз достукатись. Коли держслужбовець приходить на роботу - він працює за кошти населення. Йому купили за кошти населення стіл, стілець, компютер та інше. Якщо він заявляє, що не буде працювати на лінуксі, бо хоче вінду... Хм, а якщо він заявить, що не буде писати кульковою ручкою за 50 копійок, бо хоче "Паркер" за кількасот доларів - це ж теж насильство виходить - заставляти його писати дешевою ручкою, хіба ні?Так що ти вже визначся, чи ти прагнеш логіки та захисту інтересів держави, чи все ж демагогії пополам з хамством.
Ти ж сам просив не виривати з контексту. А ось тобі ще одна цитата:Цитата Більше того, одною з найважливіших функцій держави є захист національного інформаційного простору, а тому держава зобов'язана ставити виробникам програмного продукту, в першу чергу „Майкрософту”, умови щодо застосування української мови в програмному забезпеченні.І де тут захист опенсорсу? Про опенсорс взагалі не йдеться у запиті. Йдеться про те, щоб заставити МС українізувати закритий софт. І саме на це звернули увагу на самому початку.
А тут прибігли заангажовані юнаки і почали волати, що їхнього лідера паплюжать. А його ніхто й не думав паплюжити - на помилки вказали.
Більше того - вибачились потім за неправильні висловлювання, котрі базувались на невірній інформації, отриманій з "Обкому". Володя додав до початкового тексту посилання на оригінал звернення та пояснення про "Обком".
То хто тут демагогію розводить? >:о(
А забирає? У нас же дозволено все, що не заборонено, а не навпаки, хіба ні?
Окрім того, не поцами, а поцтріотами.
... А де ти відшукав хамство (якщо, звісно, не зважати на пости окремих представників "Свободи" та відмодеровані і видалені мною повідомлення)?
Отже, давай розставляти все на свої місця.1. Констатація факту: уряд має надати школам 100000 компутерів, на які планує поставити продукти МС.2. Констатація факту: ці продукти не українізовані, тому виникає порушення Конституції.3. Держава зобов'язана ставити виробникам програмного продукту, в першу чергу „Майкрософту” (оскільки збирається його використати), умови щодо застосування української мови в програмному забезпеченні.Де тут вимагається чи сказано, що держава повинна в першу чергу впроваджувати продукти МС у школі?
В даному випадку піднімалося питання про використання української мови при вивчення в школі комп'ютерної техніки. Одне конкретне питання, яке порушує права громадян. Висловлена тобою теза є здоровою, але не вона є темою цього депутатського запиту. Ага, то через те він поганий?
А обзивання людей не є хамством?
Насильно мил не будеш. Можна з лінакса зробити опудало і ним лякати всіх, а можна коректно і ввічливо його пропагувати і швидше домогтися позитивного результату. Якщо ввечері бухгалтерці знести віндовс і поставити лінакс, вона зранку його не полюбить, скоріше - навпаки. Але це інше питання, я б не хотів більше його чіпати.
Не всі вибачилися, тому хлопці й захищалися.
Цитата: miwa від 2005-10-19 13:27:57А забирає? У нас же дозволено все, що не заборонено, а не навпаки, хіба ні?Ти справді так вважаєш, чи вже втомився від тривалої суперечки?
ЦитатаОкрім того, не поцами, а поцтріотами.Поясни мені, що означає це слово.
Цитата: Олександр Кравчук від 2005-10-17 16:52:30Пане Федевич, вибачення прийнято.Отже, пан Лісівка визнав, що в повідомленні була неточність і вибачився (що робить йому честь), пан Федевич після цього і бровою не повів, на що йому саркастично вказали. Чи, може, ще й процитуєш саме вибачення?
Пане Федевич, вибачення прийнято.
Цитата: miwa від 2005-10-19 12:56:03... А де ти відшукав хамство (якщо, звісно, не зважати на пости окремих представників "Свободи" та відмодеровані і видалені мною повідомлення)?Я нікому не хамив, а просто доступно сказав правду про сьогоднішню ситуацію в Україні та ті події, що до неї призвели.
Цитата: ban(Guest) від 2005-10-19 14:22:35Цитата: miwa від 2005-10-19 12:56:03... А де ти відшукав хамство (якщо, звісно, не зважати на пости окремих представників "Свободи" та відмодеровані і видалені мною повідомлення)?Я нікому не хамив, а просто доступно сказав правду про сьогоднішню ситуацію в Україні та ті події, що до неї призвели.Особисто я, коли мене називають цитую "рижою собакою, котра ґвалтує" сприймаю це як образу і при особистій зустрічі в залежності від настрою вимагаю пояснень або ініціюю спаринг.А інші учасники у видалених повідомленнях ще й не так висловлювались.
Не можна бути за, або проти національної ідеї. Можна поставити її на перше місце у своєму житті, або бути одним із тих покидьків, які хочуть зґвалтувати нашу неньку!!!!!!
Тут НІДЕ не сказано про ВПЗ і НІДЕ не захищаються ідеї свободи програмного забезпечення. Зрозуміло чи ні!
ЦитатаБільше того - вибачились потім за неправильні висловлювання, котрі базувались на невірній інформації, отриманій з "Обкому". Володя додав до початкового тексту посилання на оригінал звернення та пояснення про "Обком".Не всі вибачилися, тому хлопці й захищалися.
Цитата: Олександр Кравчук від 2005-10-17 16:52:30Я радий, що все з'ясувалося!Пане Федевич, вибачення прийнято.От якби пан Лісівка ще й новину змінив...Отже, пан Лісівка визнав, що в повідомленні була неточність і вибачився (що робить йому честь), пан Федевич після цього і бровою не повів, на що йому саркастично вказали. Чи, може, ще й процитуєш саме вибачення?