Автор Гілка: Тягнибок виступив проти комп'ютеризації шкіл  (Прочитано 24942 раз)

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
Ще раз старанно перечитав запит. Взагалі-то йдеться про українські, а не україномовні школи. А це мабуть що не взаємозамінні поняття.
І яку різницю ти вбачаєш, виходячи з контексту?

Цитата
Щодо "силового навязування" лінуксу Сергієм Єгоровим - ми дійшли консенсусу?
Мене консенсус щодо цього питання не цікавить, бо це відхилення від основної теми. Мене більше цікавить показати, що здорова думка про те, що наші діти повинні виростати нормальними громадянами Української держави, яка є самодостатньою і яка дбає про розвиток української мови, натикається на демагогію і хамство.

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
Школи -- то трохи інше питання. Я запит читав уважно, і хоча прямий заклик відмовитись від комп'ютеризації шкіл там не прозвучав, там не прозвучало жодної пропозиції. Тільки розвелись (в який уже раз?) соплі про те, "як так можна, коли так не можна". Сказано "А", а "Б" так і зависло в повітрі. Кому це потрібно?

Чи, може, в окремих представників шановного товариства нема пам'яті на погане й вони не пам'ятають, що такі заклики звучали вже й не один раз? Та тієї недоукраїнізації вінди не зробили б, якби вони не звучали! Але "Б" не сказали тоді, не каже й тепер пан Тягнибок.

А як на те пішло, то шкільні програми з інформатики далекі від повноцінності -- і це не тільки наша проблема (і майкорсофт, до речі, в цьому відіграв навіть не третю скрипку). Див. http://docs.linux.org.ua/dlou/index.php/Dressura за додатковими поясненнями, не націонал-патріотичними, а прагматико-технічними.

Вся проблема коротко: не ті, що треба, люди не на тих, що треба, місцях.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Мене більше цікавить показати, що здорова думка про те, що наші діти повинні виростати нормальними громадянами Української держави, яка є самодостатньою і яка дбає про розвиток української мови, натикається на демагогію і хамство.
Так, думка справді здорова. А думка про те, що дітям варто вивчати не тільки і не стільки продукти фірми МС не є здоровою? Чи може вона суперечить національним інтересам?
До речі. А де ти відшукав хамство (якщо, звісно, не зважати на пости окремих представників "Свободи" та відмодеровані і видалені мною повідомлення)?

Особливо якщо людина ця працює у держустанові, котра повинна за мої гроші купити їй купу глюків за купу доларів? Знаєте, держслужбовці, вони ніби як слуги народу і зобовязані діяти в інтересах народу, а не транжирити народні кошти? Чи як ви вважаєте?
Насилля породжує насилля у відповідь.
Не сприймай, будь ласка, особисто, просто згадалась фраза з фільму: "Ти справді такий йолоп, чи просто прикидаєшся, щоб я не комплексував?"
А якщо серйозно, спробую ще раз достукатись. Коли держслужбовець приходить на роботу - він працює за кошти населення. Йому купили за кошти населення стіл, стілець, компютер та інше. Якщо він заявляє, що не буде працювати на лінуксі, бо хоче вінду... Хм, а якщо він заявить, що не буде писати кульковою ручкою за 50 копійок, бо хоче "Паркер" за кількасот доларів - це ж теж насильство виходить - заставляти його писати дешевою ручкою, хіба ні?
Так що ти вже визначся, чи ти прагнеш логіки та захисту інтересів держави, чи все ж демагогії пополам з хамством.

Цитата
Ну і плюс з пропозиції випливає що він і далі хоче витрачати державні кошти на те, що M$ мусить і так робити згідно чинного законодавства, якщо вона продає ПЗ в Україні.
Ось цитата:
Цитата
Враховуючи вищевикладене, прошу на рівні Кабінету Міністрів України вжити заходів для припинення російщення українських школярів, яке відбувається при комп'ютеризації шкіл внаслідок використання не україномовних програмних продуктів.
Ну і де тут лобіювання використання продуктів МС у школі? Банальна логіка підказую, що вимагається або українізувати продукти, що пропонуються, або використати інші, вже українізовані.
Ти ж сам просив не виривати з контексту. А ось тобі ще одна цитата:
Цитата
Більше того, одною з найважливіших функцій держави є захист національного інформаційного простору, а тому держава зобов'язана ставити виробникам програмного продукту, в першу чергу „Майкрософту”, умови щодо застосування української мови в програмному забезпеченні.
І де тут захист опенсорсу? Про опенсорс взагалі не йдеться у запиті. Йдеться про те, щоб заставити МС українізувати закритий софт. І саме на це звернули увагу на самому початку. А тут прибігли заангажовані юнаки і почали волати, що їхнього лідера паплюжать. А його ніхто й не думав паплюжити - на помилки вказали.
Більше того - вибачились потім за неправильні висловлювання, котрі базувались на невірній інформації, отриманій з "Обкому". Володя додав до початкового тексту посилання на оригінал звернення та пояснення про "Обком".
То хто тут демагогію розводить?
 >:о(
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній btr

• Письменник
Школи -- то трохи інше питання. Я запит читав уважно, і хоча прямий заклик відмовитись від комп'ютеризації шкіл там не прозвучав, там не прозвучало жодної пропозиції. Тільки розвелись (в який уже раз?) соплі про те, "як так можна, коли так не можна". Сказано "А", а "Б" так і зависло в повітрі. Кому це потрібно?
На те він і Кабінет міністрів, щоб розвивати, серед іншого, школу, не порушуючи законів. Верховна Рада в загальному, а депутат зокрема, є законодавчим органом, тому повинна слідкувати за виконанням законів. Міністерство освіти вирішує, як саме розвивати комп'ютерну грамотність. Що тут поставлено догори ногами? Чому депутат має вказувати Кабінету міністрів, що той повинен робити? Він вказує, що порушується закон.

Цитата
Чи, може, в окремих представників шановного товариства нема пам'яті на погане й вони не пам'ятають, що такі заклики звучали вже й не один раз? Та тієї недоукраїнізації вінди не зробили б, якби вони не звучали! Але "Б" не сказали тоді, не каже й тепер пан Тягнибок.
Я не знайомий з цим питанням. Дайте, будь ласка, посилання.
Цитата
Та тієї недоукраїнізації вінди не зробили б, якби вони не звучали! Але "Б" не сказали тоді, не каже й тепер пан Тягнибок.
А Ви не робите закликів активніше перекладати лінакс і чи не несе це за собою його недоукраїнізацію? Не є фактом, що переклад віндовса є гіршим за ду-у-уже значну частину програм для лінакса. Тим не менше, Ви не кажете, що то погано.

Цитата
І це дає Вам право називати їх поцами?

Відсутній miwa

• Літератор
Ага. Біда в тому, що ті що можуть, вміють і знають - роблять, інші - або вчать, або ж керують :о((

Відсутній miwa

• Літератор
Цитата
І це дає Вам право називати їх поцами?
А забирає? У нас же дозволено все, що не заборонено, а не навпаки, хіба ні?
Окрім того, не поцами, а поцтріотами.
Окрім того:
Я радий, що все з'ясувалося!

Пане Федевич, вибачення прийнято.

От якби пан Лісівка ще й новину змінив...
То може все ж вистачить мертвих собак ганяти?

Відсутній btr

• Письменник
Так, думка справді здорова. А думка про те, що дітям варто вивчати не тільки і не стільки продукти фірми МС не є здоровою? Чи може вона суперечить національним інтересам?
В даному випадку піднімалося питання про використання української мови при вивчення в школі комп'ютерної техніки. Одне конкретне питання, яке порушує права громадян. Висловлена тобою теза є здоровою, але не вона є темою цього депутатського запиту. Ага, то через те він поганий? А як на рахунок приватизації Криворіжсталі? Вони ж не ставлять перед інвесторами вимоги, щоб усі компутери цього заводу перевели на лінакс!!!
Цитата
До речі. А де ти відшукав хамство (якщо, звісно, не зважати на пости окремих представників "Свободи" та відмодеровані і видалені мною повідомлення)?
А обзивання людей не є хамством?

Цитата
А якщо серйозно, спробую ще раз достукатись. Коли держслужбовець приходить на роботу - він працює за кошти населення. Йому купили за кошти населення стіл, стілець, компютер та інше. Якщо він заявляє, що не буде працювати на лінуксі, бо хоче вінду... Хм, а якщо він заявить, що не буде писати кульковою ручкою за 50 копійок, бо хоче "Паркер" за кількасот доларів - це ж теж насильство виходить - заставляти його писати дешевою ручкою, хіба ні?
Так що ти вже визначся, чи ти прагнеш логіки та захисту інтересів держави, чи все ж демагогії пополам з хамством.
Насильно мил не будеш. Можна з лінакса зробити опудало і ним лякати всіх, а можна коректно і ввічливо його пропагувати і швидше домогтися позитивного результату. Якщо ввечері бухгалтерці знести віндовс і поставити лінакс, вона зранку його не полюбить, скоріше - навпаки. Але це інше питання, я б не хотів більше його чіпати.

Цитата
Ти ж сам просив не виривати з контексту. А ось тобі ще одна цитата:
Цитата
Більше того, одною з найважливіших функцій держави є захист національного інформаційного простору, а тому держава зобов'язана ставити виробникам програмного продукту, в першу чергу „Майкрософту”, умови щодо застосування української мови в програмному забезпеченні.
І де тут захист опенсорсу? Про опенсорс взагалі не йдеться у запиті. Йдеться про те, щоб заставити МС українізувати закритий софт. І саме на це звернули увагу на самому початку.

Отже, давай розставляти все на свої місця.
1. Констатація факту: уряд має надати школам 100000 компутерів, на які планує поставити продукти МС.
2. Констатація факту: ці продукти не українізовані, тому виникає порушення Конституції.
3. Держава зобов'язана ставити виробникам програмного продукту, в першу чергу „Майкрософту” (оскільки збирається його використати), умови щодо застосування української мови в програмному забезпеченні.
Де тут вимагається чи сказано, що держава повинна в першу чергу впроваджувати продукти МС у школі?

Цитата
А тут прибігли заангажовані юнаки і почали волати, що їхнього лідера паплюжать. А його ніхто й не думав паплюжити - на помилки вказали.
Треба ще раз писати, що обізвали?
Цитата
Більше того - вибачились потім за неправильні висловлювання, котрі базувались на невірній інформації, отриманій з "Обкому". Володя додав до початкового тексту посилання на оригінал звернення та пояснення про "Обком".
Не всі вибачилися, тому хлопці й захищалися.
Цитата
То хто тут демагогію розводить? >:о(
Я?

Відсутній btr

• Письменник
Ти справді так вважаєш, чи вже втомився від тривалої суперечки?
Цитата
Поясни мені, що означає це слово.

Отже, пан Лісівка визнав, що в повідомленні була неточність і вибачився (що робить йому честь), пан Федевич після цього і бровою не повів, на що йому саркастично вказали. Чи, може, ще й процитуєш саме вибачення?
« Змінено: 2005-10-19 13:53:23 від btr »

ban(Guest)

• Гість
... А де ти відшукав хамство (якщо, звісно, не зважати на пости окремих представників "Свободи" та відмодеровані і видалені мною повідомлення)?
Я нікому не хамив, а просто доступно сказав правду про сьогоднішню ситуацію в Україні та ті події, що до неї призвели.
1. Констатація факту: уряд має надати школам 100000 компутерів, на які планує поставити продукти МС.
2. Констатація факту: ці продукти не українізовані, тому виникає порушення Конституції.
3. Держава зобов'язана ставити виробникам програмного продукту, в першу чергу „Майкрософту” (оскільки збирається його використати), умови щодо застосування української мови в програмному забезпеченні.
Де тут вимагається чи сказано, що держава повинна в першу чергу впроваджувати продукти МС у школі?
Тут НІДЕ не сказано про ВПЗ і НІДЕ не захищаються ідеї свободи програмного забезпечення. Зрозуміло чи ні!

Відсутній miwa

• Літератор
В даному випадку піднімалося питання про використання української мови при вивчення в школі комп'ютерної техніки. Одне конкретне питання, яке порушує права громадян. Висловлена тобою теза є здоровою, але не вона є темою цього депутатського запиту. Ага, то через те він поганий?
В запиті вказали на те, чого там не вистачає з точки зору ІТ-шників. Тип паче, що хлопці далі заявляли про всебічну підтримку "Свободою" опенсорс-технологій. Так, запит є недопрацьованим (можна сказати - поганим) в тому числі і про відсутність згадок про опенсорс рішення. І це визнали в тому числі й представники "Свободи".

А обзивання людей не є хамством?
Якщо я корову назву коровою, а телепня - телепнем то це хамство? На мою думку це констатація факту.

Насильно мил не будеш. Можна з лінакса зробити опудало і ним лякати всіх, а можна коректно і ввічливо його пропагувати і швидше домогтися позитивного результату. Якщо ввечері бухгалтерці знести віндовс і поставити лінакс, вона зранку його не полюбить, скоріше - навпаки. Але це інше питання, я б не хотів більше його чіпати.
Знову пояснюю.
Є демократія, котра - влада народу.
Влада - це насилля, це примус.
Народ - це, до всього іншого, ще й я.
І я буду примушувати (у дозволених законом межах) державних посадовців працювати у моїх, як частки народу, інтересах. Мої інтереси полягають у використанні максимально якісних і дешевих технологій. І я не хочу купувати тьоті Валі і дяді Васі вінду лише тому, що вона їм подобається, бо як спеціаліст знаю, що свої задачі, у рішенні котрих я зацікавлений, вони не гірше виконають у безкоштовному лінуксі, поширення котрого мені, як громадянину України, вигідне, бо дає можливість мені та іншим громадянам України працювати у рідній державі на рідну державу.
Розжовувати далі?

Давай.
1. А чому там мають бути саме МС продукти?
2. Згоден. І знаю, що є не гірші продукти, котрі не порушують Конституції.
3. Ще раз. Чому саме МС в першу чергу? А як же підтримка вітчизняного виробника? Потім ті ж посадовці волатимуть, що у нас ІТ-шники за кордон тікають. І я втечу, якщо "там" мені запропонують за день стільки, скільки я тут за місяць отримую.

Особисто я вибачився. І Володимир вибачився. А хлопці бідолахи так захищались, що взялись поливати брудом і ні в чому не винного Patrick'a і взагалі весь ЛОУ, в тому числі й тих, хто вибачились.
Чи перед ними треба перед кожним персонально уклін відвісити? Не вродився ще такий, перед котрим я кланятимусь.

Ти справді так вважаєш, чи вже втомився від тривалої суперечки?
І те й інше.

Цитата
Поясни мені, що означає це слово.
Уявлення не маю, бо не знаю значення слова "поц". Знаю лише, що так євреї між собою сваряться. Але звучить гарно :о))

Отже, пан Лісівка визнав, що в повідомленні була неточність і вибачився (що робить йому честь), пан Федевич після цього і бровою не повів, на що йому саркастично вказали. Чи, може, ще й процитуєш саме вибачення?
Сарказму в реченні не побачив, смайликів - теж.
Я взагалі сприйняв цей пост як те, що вибачення автора новини (Володимира) та одного з учасників (моє) є достатніми щоб зупинити дурну суперечку. Шкода, що ні.

Відсутній miwa

• Літератор
... А де ти відшукав хамство (якщо, звісно, не зважати на пости окремих представників "Свободи" та відмодеровані і видалені мною повідомлення)?
Я нікому не хамив, а просто доступно сказав правду про сьогоднішню ситуацію в Україні та ті події, що до неї призвели.
Особисто я, коли мене називають цитую "рижою собакою, котра гвалтує" сприймаю це як образу і при особистій зустрічі в залежності від настрою вимагаю пояснень або ініціюю спаринг.
А інші учасники у видалених повідомленнях ще й не так висловлювались.

ban(Guest)

• Гість
Особисто я, коли мене називають цитую "рижою собакою, котра ґвалтує" сприймаю це як образу і при особистій зустрічі в залежності від настрою вимагаю пояснень або ініціюю спаринг.
А інші учасники у видалених повідомленнях ще й не так висловлювались.
Я просто не зрозумів зміст з метафорами:
Не можна бути за, або проти національної ідеї. Можна поставити її на перше місце у своєму житті, або бути одним із тих покидьків, які хочуть зґвалтувати нашу неньку!!!!!!
і в тій частині свого поста, дослівно не пригадую, старався уточнити позицію Тягнибока, щодо захисту Українців.

P.S. а Ваш нік поряд з тою "зайнятою рижою собакою" стояв? Я Вас жодним чином не хотів образити і Вас, miwa у даному випадку на увазі не мав. Якщо б мені щось у Вас не сподабалось то я конкретно Вам і сказав би.

P.S.S до речі мені до сих пір цікаво, що там малось на увазі, а саме, хто хоче і чому Ненька з малої букви!

Відсутній btr

• Письменник
Тут НІДЕ не сказано про ВПЗ і НІДЕ не захищаються ідеї свободи програмного забезпечення. Зрозуміло чи ні!

А чому обрали для критики саме цей запит? Мені відомий тільки один з тисяч інших, який ці ідеї захищає. Чому ви вважаєте, що саме цим запитом пан Тягнибок мав захищати ідеї ВПЗ, а не проблему стану української мови? Він вам щось обіцяв, і не виконав?

Відсутній yan4ik

• Новачок
  • *
  • дописів: 3
  • I Love YaBB 2!
Цитата
Цитата

а мені здалося, що вони не захищаються, а нападають  :-?

кажете і бровою не повів? а чому тоді вибачення прийнято? (мені здалося, що виділене червоним, саме про це й каже)

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!

Можна питання?

Чому саме вибір пав на МС, якщо їх продукт не підпадає під вимоги держави? Тобто хтось приняв рішення яке і породжує п.2. І пункт 3 тут нідочого, бо вона не має його вмовляти зробити це, вона має відмовитись від їх послуг.
Linux. The future is open.