Нафіга звук четвіркам? МП3 там можна з комфортом слухати тільки в 22КГц, та й то система зразу однозадачна. Шлячка з менш як 20 метрів оперативки _ставитись_ не хоче. В принципі, потім працювати можна й з меншою кількістю пам'яті (а щоб поставити, просто вийняти вінчестер, запакувати в 133-й пень, після чого розмножити). Почав ставити як на повну ISA без наворотів, 480 метрів основного місця, 32 на своп (щоб гальмувало, але не загнулось, якби раптом що).
Пробую оправдатись перш за все сам перед собою. Отже,dd if=/dev/hda1 of=/dev/hdc1 bs=512 count=1.Цікаво тільки, що вийде в результаті :о)Те, що геометрія розділів мусить бути ідентичною - факт.
У використанні саме dd, в такому випадку, тобто копіюванні розділ у розділ немає ніякого сенсу.
До речи, згадав. Якщо важко все робити руками, є така річ, як CDrec. Робе копію системі на СД, але може і в образи СД. З тієї копії потім відтворює вихідну систему на інший диск. Сам б'є на розділи, створює файлові системи. Річ гарна.***Я звичайно ставлю не з дискет, а гружуся з СД, потім чрут у корінь системи та grub-install.
(бурхливі оплески )
Оскільки цю благородну справу покладено на мене, то й всі очевидні та неочевидні проблеми вирішувати також мені. Тому прошу поправити мене та дати свої поради.
НЗ не хоче мати жодних проблем з перевірками
а тому - чи може якась перевірка прийти і сказати "А де документ, що ваш лінукс ліцензійний а не крадений?" і якщо так, то що в такому випадку робити нам (фірмі та НЗ)? У звязку з цим:
Як я вже казав, у НЗ є справжнісінький зоопарк - від 486-х (чи, можливо, Р-1) з 8 метрами оперативки без звязку з зовнішнім світом (дисководи в більшості неробочі, CD-ROM-ів немає) до Р-4 (Athlon XP, etc) з 512 мегабайтами памяті. Мережі в НЗ немає, чи буде - невідомо.
Вибір дистрибутиву.Особисто я вважаю це не принциповим і збираюсь ставити "що є". Є Mandrake 10.1 14CD.
Але маю сумніви, чи заведеться він на старих машинах; а якщо точніше - майже переконаний, що не заведеться.
Вибір робочого середовища/віконного менеджера.
Установка на старі машини/на велику кількість більш-менш однакових машин.
"Велика кількість" - це сильно сказано; на ввесь НЗ є півсотні компютерів. Але все ж хотілось би один раз помучитись з установкою а далі якимось чином перенести все з вінчестера на вінчестер. Чи допоможе в даному випадку man dd? Чи є якісь інстументи для автоматизації такої роботи?
Вживання специфічного ПЗНЗ має ліцензію на "Парус-консультант".
Що з емуляторів DOS можете порадити при основній вимозі - можливість прийнятної роботи на 486-х машинах?
Чи є якісь GPL програми схожого напрямку (медицина/фармація) для linux?
Окремо йде OCR. НМВ, якісних OCR-програм для linux немає. Єдиний вихід - запуск fine reader в емуляторі, так? Якщо так - які є неочевидні нюанси з налаштуваннями?
3. Організаційні моментиУ НЗ вирішуються наказом директора; в нас на фірмі - як я скажу, так і буде.У такій ситуації можуть вилізти десь якісь сторонні нюанси?