Автор Гілка: А в чому слабкі сторони Linux?  (Прочитано 8895 раз)

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
  • дописів: 225
  • Графоман LOU третього (четвертого?) пришестя
Re: А в чому слабкі сторони Linux?
« Відповідей #15 : 2005-12-13 19:05:39 »
Також варто зазначити, що для мавп з мишкою (прочитав ваші попередні пости) існують той самий Ubuntu (вчора якраз приніс його у школу та подарував комплект вчительці; після довгих "вау" і т.п. отримуємо ще одну мавпу з пінгвіном  :P) та Мандріви різні там. У них все просто як, вибачте, два пальця до асфальту...
Debian GNU/Linux lenny/sid
MontaVista Linux (Motorola ROKR Z6). Міняю на A1200.

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
  • дописів: 225
  • Графоман LOU третього (четвертого?) пришестя
« Відповідей #16 : 2005-12-13 19:08:12 »
І взагалі з такими позиціями (які слабкі сторони Лінукс та які сильні сторони МС)  >:( вам місце на цьому сайті, а у /dev/null
Debian GNU/Linux lenny/sid
MontaVista Linux (Motorola ROKR Z6). Міняю на A1200.

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • Чому саме Лінукс?
« Відповідей #17 : 2005-12-13 20:32:53 »
І взагалі з такими позиціями (які слабкі сторони Лінукс та які сильні сторони МС)  >:( вам місце на цьому сайті, а у /dev/null

От тільки сьогодні знайшов баг в своїй програмі. Програма є Віндовим кліентом до серверу факсів під Лінукс.

Так от якщо на принтер факс в WinXP передавати як bitmap з глибиною кольору 1 біт то при ввімкненому принтеру друкуються чорні квадрати замість повідомлення. Якщо друкувати на віртуальний принтер, чи перетворити картинку повідомлення в 8 біт, то все нормально.

Так от слабка сторона Лінукс в відсутності незрозумілих глюків, що скоротить кількість робочих місць для "адмінів з мишкою". А вони цим будуть незадоволені. Згадайте повстання луддитів з початку 20 сторіччя.

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #18 : 2005-12-13 21:52:57 »
Мені _пофіг_ на їхню незадоволеність. Якщо не хочуть перевчатись і тільки за дурну роботу гроші отримувати, то повір, особисто мені не буде їх шкода, якщо саме через це вони сконають із голоду. Сидіти в суспільства на шиї -- це те, за що можна було б і смертну кару повернути.

Тим, що може вчитись і робити свою працю ефективнішою, а також ділитися її результатами, людина й відрізняється від тварини. Якщо вона вперто не бажає цього робити, то вона є бидлом. Але з бидла ми можемо мати шкуру, м'ясо чи молоко, а людинобидло не може й цим бути корисним. Якого макара мені створювати для них "зручності"? Собі ж на голову.

Якраз таких треба ставити в таке становище, щоб зі своєю дарможерською психологією вони були нікому не потрібні. Якщо схаменуться й будуть приносити користь -- то добре, а не схаменуться й вимруть -- без них суспільство тільки виграє.

Так що це не перевага, а антиперевага вінди. Вона культивує скотинячі інстинкти в тих, хто з її допомогою заробляє гроші.

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • дописів: 131
  • SuSE9.3 user
« Відповідей #19 : 2005-12-14 00:51:27 »
2 Yaroslav Fedevych
Пане, я просто вмираю з Ваших постів ;D Вибачте за нескромність, як ви такі перли вигадуєте?  :D
Лінукс - дружелюбна система, але розбірлива в друзях

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?
« Відповідей #20 : 2005-12-14 02:14:09 »
А настанова користувача чи інструкції при встановленні системи Microsoft Windows. Чи є це в Linux в такому ж форматі? Ні, в Лінукс є man-и та документація в pdf, html. Лінукс відноситься до користувача наче до спеціаліста, а не як до багатогранної особистості.  

Інструкція при встановленні MS Windows мені нагадала один плакат з дитячого садочка, мабуть у дизайнерів були консультанти з MS. Там був цілий алгоритм  з уміння правильно пісяти та какати, от зараз приведу алгоритм для хлопчиків.

1.      Підніміть кришку унітазу.
2.      Розстебніть брюки. Повністю спустіть брюки та трусики щоб тобі нічого не заважало.
3.      Держачи цюцюр обома руками та спробуйте максимально точно поцілити в унітаз.
4.      Коли закінчиш пісяти промокни краплі що залишилися туалетним папером “Kleenex”. Використовуй достатню кількість туалетного паперу, але не більш чотирьох.
5.      Викинь зіпсований туалетний папір в корзинку для туалетного паперу чи в унітаз.
6.      Протри сидіння  туалетним папером та викинь його в корзинку.
7.      Закрий кришку унітазу, та смикни за ручку.    
8.      Відкрий кран та вимий руки з милом рахуючи до десяти. Витри насухо руки та закрий двері туалету.

А тепер подивіться на повідомлення при встановленні MS Windows:
- відкиньтесь на спинку крісла та чекайте на завершення процесу;
- разом з Microsoft у вас це буде виходити простіше та приємніше.

До того ж при цьому навіть голову не треба вмикати, це навіть шкідливо при використанні MS Windows. А В Лінуксі є якесь відчуття покинутості, тобі дали систему, документацію до неї і роби що хочеш, навіть можливість вибору дали, що найбільше жахає пересічного користувача.

От якщо створити такий дистрибутив де нічого не можна зробити самому, от тоді й більшість користувачів, котрі зараз сидять на MS Windows перейдуть на Лінукс.

Це я кажу тому, що маю досвід провадження систем за якими працюють прапорщики нашої української прикордонної служби. Програма в такому разі повинна думати замість людини та не давати людині відійти від протоколу роботи.

Якщо Лінукс буде думати замість користувача, котрий на ньому працює, тоді й на нього перейдуть ті хто просто хоче використовувати комп’ютер, як розумний телевізор, взагалі не бажаючи в ньому нічого розуміти. Як в MacOS.

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • SuSE9.3 user
« Відповідей #21 : 2005-12-14 02:44:38 »
Пане, ви забули про docbook. Не знаю як в гномі, але здається всі доки по кедах саме в ньому. І працювати з ним не важче ніж з chm. А от дурнуватих порад, на кшталт "відкиньтесь на спинку крісла" чи "випийте йаду" нема!

З.І. а плакат я такий теж бачив, так  ;D Це ж треба до такого додуматися!!! Я іноді замислююся, що було б, якби енергію піарщиків направити в корисне русло!  :D Людство мабуть ще століть з десять жило б без енергетичної кризи.
« Змінено: 2005-12-14 02:49:15 від john_yashchenko »

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #22 : 2005-12-14 09:46:37 »
Цитата
А настанова користувача чи інструкції при встановленні системи Microsoft Windows. Чи є це в Linux в такому ж форматі?
А пана інший формат влаштує? Якщо так - тоді установка будь-якого лінукса не складніша за віндову. Іноді в псевдографіці, іноді у 1024х768 - широта вибору віндузоїда в ступор вжене :о).
Читайте документацію - вона кермує.

• Літератор
« Відповідей #23 : 2005-12-14 10:13:09 »
Нові інструкції від майкрософт:

1. Відкиньтесь на спинку крісла
2. Держачи за <censored> обома руками...
... [поскіпано]
5. Разом з майкрософт у вас це буде виходити зручніше та приємніше.

Ви вже пробачте, але такі паралелі, як ото ви наводите...

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?
« Відповідей #24 : 2005-12-15 04:24:53 »
Нові інструкції від майкрософт:

1. Відкиньтесь на спинку крісла
2. Держачи за <censored> обома руками...
... [поскіпано]
5. Разом з майкрософт у вас це буде виходити зручніше та приємніше.

Ви вже пробачте, але такі паралелі, як ото ви наводите...

А в Лінукс?

Якщо вам не вдалося встановити жодного з рекомендованих дистрибутивів, не допомогла жодна з порад на форумах підтримки чи конференціях, та не допомогло вивчення документації та також не допомогло навчання на спеціалізованих курсах користувачів Лінукс – підіть випійте отрути, щоб такі як ви більше не розмножувалися.

Не треба ставитися до користувача як до розумної люди, до користувача треба ставитися як до хворого на розумову недостатність. Треба зробити щоб при встановленні була одна єдина кнопка – “Встановити”, на робочому столі були тільки ти ярлики що потрібні користувачу, до того ж дистрибутиви повинні не давати вибору та бути спеціалізованими, як наприклад: “Секретар-референт(OO+переклад+перевірка правопису+OCR)”, “Бухгалтер ERP+OO+ перевірка правопису”. До того Home повинен встановлюватися на окремий розділ, а такі пакети повинні мати можливість себе заміняти автоматично, однією кнопкою.

Гарна програма це та, користувач якої в процесі роботи не замислюється що він робить.

Цого нема в MS Windows, а Linux міг би отримати частину ринку тільки на одній простоті для користувача, навіть не звертаючи увагу на інші його переваги. Але цього теж нема.

PS
Одного з продавців неліцензійного ПЗ в Москві засудили на 4 місяці
http://www.lenta.ru/news/2005/12/13/kontrafakt/

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • SuSE9.3 user
« Відповідей #25 : 2005-12-15 08:42:12 »
Якщо вам не вдалося встановити жодного з рекомендованих дистрибутивів, не допомогла жодна з порад на форумах підтримки чи конференціях, та не допомогло вивчення документації та також не допомогло навчання на спеціалізованих курсах користувачів Лінукс – підіть випійте отрути, щоб такі як ви більше не розмножувалися.
Можна послати запит, і дочекатися коли додадуть таку можливість. А спробуйте зробити це в МС - вас просто пошлють на три веселі букви (зрозуміло на КВК :)). Безперечно, пошлють не в грубій формі, а із посмішкою.

Не треба ставитися до користувача як до розумної люди, до користувача треба ставитися як до хворого на розумову недостатність. Треба зробити щоб при встановленні була одна єдина кнопка – “Встановити”, на робочому столі були тільки ти ярлики що потрібні користувачу, до того ж дистрибутиви повинні не давати вибору та бути спеціалізованими, як наприклад: “Секретар-референт(OO+переклад+перевірка правопису+OCR)”, “Бухгалтер ERP+OO+ перевірка правопису”. До того Home повинен встановлюватися на окремий розділ, а такі пакети повинні мати можливість себе заміняти автоматично, однією кнопкою.
Цікаво, хіба жодна з ваших ідей не реалізовна? Візьмемо хочаб мій дистр, яким він був на початку. На робочому столі - "Мій компьютер", "Мої документи", Офіс, Вогенлис, що там ще вже не пам'ятаю, давно це було :). Я думаю, навіть людина без мізків розбереться. Усі пакети оновлюються майже автоматично через YOU (YaST On-line Update). Користувачу лише вилазить повідомлення "такі-то й такі пакети були оновлені". У мене ~/ давно вже на окремому розділі, пережив 2 зміни дистру. Це коли я був нерозумним користувачем, встановлювач сам запропонував так зробити. І я не пожалкував, що згодився :). Ще для нерозумних користувачів є природнє (тобто в ядрі :)) обмеження прав, якого нема вгадайте де. І системі безпечніше і користувачу спокійніше.

Гарна програма це та, користувач якої в процесі роботи не замислюється що він робить.
Хе, в делфі є приклад, маленька програмка де треба молотком бити по мухах, які з'являються періодично в кутках та центрі вікна. Тепер я зрозумів, що це ідеал програми, адже побудовна лише на рефлексах = думати та не потрібно, навіть шкідливо :)

Цого нема в MS Windows, а Linux міг би отримати частину ринку тільки на одній простоті для користувача, навіть не звертаючи увагу на інші його переваги. Але цього теж нема.
Цього нема не через хронічну сирість лінуксу, а через те що суспільство цілеспрямовано зомбували зі шкільної парти, привчаючи до оффтопіка, і дуже важко змінити суспільну думку, знаєте. Але поступово процес йде, наприклад в нашому універі вже майже всі комп'ютери в комп'ютерних класах мають встановлений лінукс. І поступово студенти привчаються до роботи на ньому. А це тільки початок!

З.І. ось на тему боротьби з піратсвом: http://3dnews.ru/news/komputershik_stal_zhertvoi_politicheskih_igr-70965/
http://www.autocad.ru/news/2005-11-11_15396.htm

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #26 : 2005-12-15 09:56:00 »

Розробіть програму, котрою може користуватись абсолютний ідіот, і лише абсолютні ідіоти будуть нею користуватись.

Ви хоч розумієте, що користувачі РІЗНІ. І потреби у них РІЗНІ. І те що життєво необхідно одному буде лише заважати іншому? У Гномі ось пробують піти вашим шляхом. Чули, що в них виходить?

До речі. А нафіга кнопки "Встановити" при встановленні? Так і не зрозумів :-?
Читайте документацію - вона кермує.

• Літератор
« Відповідей #27 : 2005-12-15 10:49:46 »
Цитата

Ні, треба намалювати дві красиві червоні кнопки на весь екран. І тільки їх. Перша "Зробити все", а друга -- "Зробити все зашібісь". На дзвінки в супорт повинен відповідати автовідповідач пісенькою "We are cra-a-a-azy!", а особливо настирливим персонал співатиме колискову для немовлят. Які референти? То ж худоба, кретини. Треба заповнені звіти слати в мікрософт, там їх тренований персонал оформить як треба. Бо користувачі їх продуктів -- кретини.

Тьху її, таку реальність.

Відсутній Ketrin

• Кореспондент
  • дописів: 119
« Відповідей #28 : 2005-12-15 14:11:55 »
Як на мою думку, користувачі можуть бути розумними, якщо їм вчасно щось пояснити.
Ну не всім же бути розумними, а працювати треба, тому і питається порада у більш свідомих і досвідчених людей.
Там паче ви скільки років із цим працюєте, і який у вас стимул?
А вони скільки (наприклад, я менше ніж 1 рік), а у них який стимул (наприклад, у мене - самоосвіта)?

Та і нарешті, а навіщо ж цей форум та багато інших подібних до нього?
Ви живете завдяки недосвіченим користувачам ;D
Я не сперечаюся, я хочу знати

• Літератор
« Відповідей #29 : 2005-12-15 14:48:33 »
Та чому? Я можу робити замовлення й людям, котрі знають, чого хочуть, і в стані чітко висловити свої побажання. Чітко. Ф_о_р_м_а_л_ь_н_о, коли хочете. Мені не слабО.

Цитата
Як на мою думку, користувачі можуть бути розумними, якщо їм вчасно щось пояснити.
Ні, Катерино. Розумний -- це коли сприймає, що пояснюють. А коли хтось впирається в "а я так звик і я так хочу", особливо якщо це, наприклад, секретутка, перед якою адмін не звітує, то хай постить без зарплати, поки не навчиться виконувати роботу ефективно.