Автор Гілка: Ситуація з газом (не про лінукс)  (Прочитано 3722 раз)

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • дописів: 131
  • SuSE9.3 user
Доброго часу доби, панове!
Знаю що не можна створювати теми про політику, але це не зовсім про неї :)
Мене дуже хвилює сабж зараз. Хто що думає, чи зможемо ми прийти до компромісу з Газпромом" чи ні? І що в останньому випадку чекає на Україну?
Лінукс - дружелюбна система, але розбірлива в друзях

Soft(Guest)

• Гість
Re: Ситуація з газом (не про лінукс)
« Відповідей #1 : 2005-12-17 21:29:22 »
Мене дуже хвилює сабж зараз. Хто що думає, чи зможемо ми прийти до компромісу з Газпромом" чи ні? І що в останньому випадку чекає на Україну?

Що, що. У нас нарешті почнуть рахувати гроші та проведуть модернізацію виробництва. Бо зараз ККД енергоресурсів у деяких східноукраїнських підприємств становить аж 10%.

Ще б програми заставили купувати за європейською ціною, а не на найближчий розкладці піратських дисків, то взагалі було б добре.

Відсутній Fotokor

• Дописувач
  • **
  • дописів: 90
  • Он воно як....
« Відповідей #2 : 2005-12-18 21:39:17 »
чув що Україна давно просилася до Європи ....то мусили знати які там ціни на Гас на
Житло та навіть на Воду  :( Отож готуйтеся страйкувати аби Зарплатню здобути щє
Європейську ! Шкода тільки що Гривну доведеться спалити - коли перейдуть на Євро
Work Less - Live Longer

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2005-12-19 02:05:07 »
Не можна розпалювати ворожнечу. А у всьому іншому тематика гілки досить повно розкрита фразою: "королі та капуста"  ;)

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • дописів: 131
  • SuSE9.3 user
« Відповідей #4 : 2005-12-19 11:55:56 »
Щановний пане Сергій! Ніхто і не думав розпалювати ворожнечу, ця тема була створеня для висловлення думок, що нам робити далі, і які хто бачить варіанти виходу із кризи. Особисто я нів чому не звинувачую "Газпром". Вони бізнесмени, на яких мають вплив деякі політики, і ім нічого не залишалося робити, як під тиском оголосити про збільшену ціну.
Лінукс - дружелюбна система, але розбірлива в друзях

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
« Відповідей #5 : 2005-12-20 09:34:21 »
А куди ж оце противники бушократії поділися?

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #6 : 2005-12-21 18:52:27 »
wiki2man вдосконалюють, мабуть ;)

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
« Відповідей #7 : 2005-12-21 23:26:22 »
Ну от і противники бушократії підтягнулись. ;D
Я зараз від економіки відійшов, точних оцінок дати не зможу, але маю такі три думки:

1. А, що Росія перший раз ціни на газ нам піднімає? Таке вже було десь в середені 90 тоді ми і почали газ в Туркменбаши купувати, замість того, щоб вдосконалювати власні технології надглибокого видобутку та морських платформ, видно не вигідно було тоді сьогоднішній помаранчевій "опозиції" гроші від перепродажу газу у розвиток власного видобутку вкладати. ;) Ситуація дуже погана, прийдеться з ними домовитись (ціна має бути менше 100), бо при такій ціні (>200) може ВВП на 50% скоротитись, отож з унікальною газотранспортною системою України ми нажаль попрощаємось. :-/
На мою думку потрібно всі прибутки підприємств вкладати в енергозбереження та переоснащення на використання _саме_ електроенергії, та рослинного палива (спирт, олія), а вугілля вважаю утопією. __Держава__ має терміново відновити закриті уранові шахти, побудувати завод по виробництву твелів (їх ми зараз також 100% закуповуємо в Росії) добудовувати блоки на Хмельницькій та Рівненській ну і в Чорнобильській зоні зробити сухе сховище для відходів плюс збудувати завод по переробці ядерного палева (відпрацьоване паливо від деяких типів станцій, на швидких нейтронах, коштує ще дорожче ніж твели, бо фактично є збройовим плутонієм, а можна і переробити на твели і знову в реактор). Україна мусить мати свій замкнутий ядерний цикл. Також потрібно добудувати Дністровсько-Бузський каскад для забезпечення виробництва належної потужності електроенергії в "години пік".

2. А, що, Росія правильно зробила, нащо їй спонсорувати тут геноцид проти слов'ян та бушократію коли у себе в більшості народ на межі злиднів живе. Тут хочеться згадати ще деяких ідіотів які при ведені переговорів, що до ціни газу вимагали персонального перекладача з Російської на Українську, от Газпром зарплату перекладачів також врахував, я б тим патріотам так всипав, що вони на другий раз по французьки заговорили.

3. Мене БЕЗМЕЖНО дивує та дратує той факт, що ніхто з тих рижих бушократів навіть не пискне, коли йдеться про закупівлю програмного забезпечення в одної не самої бідної компанії гамерики ЗА ЗАВИЩЕНИМИ цінами в той час коли Є ЗНАЧНО КРАЩІ, ПЕРСПЕКТИВНІШІ та ВИГІДНІШІ альтернативи з таким правда недостатком, що за них відкату їм не дадуть, бо вони БЕЗКОШТОВНІ. От вам справжня чесність, прозорість, моральність існуючого режиму. Тут самі звичайнісінькі подвійні стандарти та маніпулювання думкою простих громадян... :-?

Гамерика хороша тому глючний софт буде заганяти по астрономічних цінах, а росія погана тому газ має давати безкоштовно. :o

PS. Якщо чесно, то я радітиму коли бушократам на вінду грошей не стане, бо віддадуть всі Газпрому. І взагалі може логічніше буде змінити цих брехливих злих циніків бушократів на щось більш людяніше, моральніше та демократичніше?!?!
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
« Відповідей #8 : 2005-12-22 08:57:45 »
Напевне я дурний, що відповідаю, не вірю, що людині це чимось допоможе, але совість не буде муляти.
1. Що ви розумієте в технологіях надглибокого видобутку? Ви є фахівцем у нафтовій чи газовій галузях? Яким чином голова нацбанку може на це впливати? На скільки зріс видобуток газу з шельфу з того часу? Скільки часу буриться свердловина на шельфі і кого можна було залучити до прискорення розбурення? Росіян? Інакше, зо вашими словами, ми продамо природні ресурси бушократам?
Чому прийдеться домовлятися? Поясніть, для чого укладаються контракти. Якщо їх можна порушувати, то навіщо їх укладати? Чому Росія йшла на укладання такого контракту? Чи не подібне це на утримання маріонеткових режимів?
Чи саме попередній уряд не займався питаннями енергозбереження і диверсифікації? Чи не Президент повинен був політично це забезпечувати? Чи саме цим не почали зараз займатися? Якщо б цим зайнялися раніше, ти яка була б реакція Росії?
2. Справді, навіщо вони підтримували кучмократію, коли своїх бідних вистачає? За все треба платити, особливо за злі вчинки. Настане час, і за справжій геноцид у 32-33 роках прийдеться платити. Але любов до власного народу має бути понад усе. Хай припиняють прикривати нею свою політику. Чому білорусам газ продають по низькій ціні? Щодо деяких патріотів, що вимагають перекладача, то саме завдяки їх не повелися на шантаж і утримали економіку. Кучми вже би обслинив Путіна з ніг до голови і всі дачі в Криму повіддавав би.
До речі, ви не з партії мазохістів? Навіщо крутитесь серед ідіотів, які перекладають з російської на українську?

3. Америка є країною вільного вибору. Звідти йде як глючний софт, про який ви пишете, так і вільний. З Росії йде виключно тиск. Або ви вибираєте президента, на якого ми вкажемо, або завищуємо ціну на газ.

Відсутній hse

• Графоман
  • Gentoo Linux
« Відповідей #9 : 2005-12-22 12:07:35 »
Напевне я дурний, що відповідаю, не вірю, що людині це чимось допоможе, але совість не буде муляти.
Ну як мені не допоможе то інші побачать іншу точку зору. ;)
1. Що ви розумієте в технологіях надглибокого видобутку? Ви є фахівцем у нафтовій чи газовій галузях? Яким чином голова нацбанку може на це впливати? На скільки зріс видобуток газу з шельфу з того часу? Скільки часу буриться свердловина на шельфі і кого можна було залучити до прискорення розбурення? Росіян? Інакше, зо вашими словами, ми продамо природні ресурси бушократам?
Скільки питань, вибачайте коли на котресь не дам вичерпної відповіді ;).
Так, як родом з Борислава, столиці нафти то в технології розумію мало, але говорити можу багато. ;D
Здається максимум глибини в Україні 6 км і це поодинокий випадок, а вуглеводні є і нище... Чув про випадки коли при спробі пробурити трохи глибше бур "відбивався" від похилого пласту і після "досягнення рекордної глибини" виходить за кілька кілометрів від бурилки на поверхню. ;D
Росіяни на шельфі бурити не вміють, тут найкращі специ Норвежці, а ми наскільки відомо співпрацювали з Британцями котрі пробурили шельф і газу чи нафти не знайшли... Тут як мінімум треба думати про автономну, незалежну від зовнішніх енергетичних факторів економіку, а про експорт Українського газу не йдеться.
Що до голови нацбанку я його не рухав, а зачепив бувшого міністра палева та енергетики, експремєрміністра... ;) хоча і Нацбанк може наприклад зменшити обов'язкові резерви банків при кредитуванні ними освоєння шельфу, запровадження енергозберігаючих технологій...

Чому прийдеться домовлятися? Поясніть, для чого укладаються контракти. Якщо їх можна порушувати, то навіщо їх укладати? Чому Росія йшла на укладання такого контракту? Чи не подібне це на утримання маріонеткових режимів?
Чи саме попередній уряд не займався питаннями енергозбереження і диверсифікації? Чи не Президент повинен був політично це забезпечувати? Чи саме цим не почали зараз займатися? Якщо б цим зайнялися раніше, ти яка була б реакція Росії?
2. Справді, навіщо вони підтримували кучмократію, коли своїх бідних вистачає? За все треба платити, особливо за злі вчинки. Настане час, і за справжній геноцид у 32-33 роках прийдеться платити. Але любов до власного народу має бути понад усе. Хай припиняють прикривати нею свою політику. Чому білорусам газ продають по низькій ціні? Щодо деяких патріотів, що вимагають перекладача, то саме завдяки їх не повелися на шантаж і утримали економіку. Кучми вже би обслинив Путіна з ніг до голови і всі дачі в Криму повіддавав би.
До речі, ви не з партії мазохістів? Навіщо крутитесь серед ідіотів, які перекладають з російської на українську?
Ну тут є поняття стратегічної співпраці та глобальної політики, розумієте вчора Україна була дружнім партнером Росії, не васалом, а сьогодні фактично віддалась злу та стала злим її ворогом. Тому і ціна як для ворога а не як друга... Що до диверсифікації то цим займались попередники (Одеса-Броди, Туркменістан, ітп..) ми в Росії останні роки газ НЕ КУПЛЯЛИ! По тим цінам які сьогодні є в світі враховуючи транспортні видатки, то з Росією співпраця є вигіднішою. Але пам'ятайте що через рік ми прийдемо до цього ж місця і будемо обговорювати ціну за Російський газ в 500$ Українській економіці поки, що нажаль потрібний газ і поки ми не перейдемо на електроенергію плюс розвиток власного видобутку десь газ купляти прийдеться і ВСІ як і МІКРОСОФТ старатимуться заробити на Україні по максимуму. Угод з Росією укладено купу, які часто суперечать одина одній, отож щороку ціну за газ переглядатимуть.
3. Америка є країною вільного вибору. Звідти йде як глючний софт, про який ви пишете, так і вільний. З Росії йде виключно тиск. Або ви вибираєте президента, на якого ми вкажемо, або завищуємо ціну на газ.
Тиск що як і коли робити сьогодні йде з гамерики, що до президента то тут виграла гамерика :'( маємо її васала котрий проводить геноцид проти Української Нації, яка америці не потрібна... Ціну на газ завищували щороку незалежно від президента і підняття ціни на газ в три рази ми вже переживали з того часу в Росії газ практично не купуємо. Думаю доцільніше купити скільки треба в Туркменістану по 60$ ну і доплатити Росії різницю в транспортуванні газу. Але тут знову ж таки потрібно пам'ятати, що в 2010 Росія пустить газ в суверенні західні країни НЕ через Україну і тоді підніме ціну за транзит Туркменського газу, що він для нас золотим вийде, нащо їй фінансувати бушократичні режими в східній Європі, а симетричне підняття цін за транзит Україною вдарить по недемократичним, нелюдським, колоніям гамерики у східній Європі.

Тут без альтернативним є політика створення замкнутого ядерного циклу плюс розвиток СГ для забезпечення двигунів внутрішнього згорання _саме_ спиртом та олією.

Ну на перспективу можна взяти на замітку термоядерну енергетику вона набагато екологічніша бо продукти синтезу на відміну від продуктів розпаду не радіоактивні бо стабільні, гляньте в який бік йдуть передові країни світу Франція, Японія Росія ну і навіть таж США.
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній hse

• Графоман
  • Gentoo Linux
« Відповідей #10 : 2005-12-22 16:00:23 »
Інакше, зо вашими словами, ми продамо природні ресурси бушократам?

Бушократи природні ресурси не купують, а обмінюють на "демократію": згадайте ті країни народам яких "надзвичайно повезло" - вони удостоїлись бути учасниками унікальної програми США "Нафта в обмін на демократію!" це я про Венесуелу, Ірак. Перші правда цей лохотрон швидко роскусили і "попросили" бушократів...
« Змінено: 2005-12-22 16:02:06 від hse »

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #11 : 2005-12-23 06:05:34 »
hse, в інформаційних війнах є такий трюк: у випадку, якщо у жертви є якісь сили, які можуть якщо не протидіяти, то принаймні відкрити людям очі на той факт, що проти них ведеться інформаційна війна, для того, щоб відволікти увагу цієї сили, яка по своїй суті не здатна байдикувати, їй підкидають звичну для інформаційних війн липу, у якій стверджують, що на даний момент у Вас є такий то противник (не ми звісно :)), який веде проти Вас інформаційну (і можливо, не лише) війну. Увага цієї сили (а це значною мірою Ми з Вами!), яка по своїй природі є бунтарем (чи я помиляюся? ;)) переключається на маловажливі (за звичай не 100% липові) речі.

Коротко кажучи, Ми можемо довго і нудно критикувати бушократію, кричати, що Нам не тре' ніяке СОТ, ЄС, НАТО і т.д. Але це не змінить суті - Наш головний ворог - це Наш _північний_ сусід! І чим швидше Ми це усвідомимо, тим для Нас краще! Бо проти Нас ведеться жорстока інформаційна, економічна, організаційна, хронологічна та духовна війни, плюс прихований та не менш жорстокий геноцид!

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #12 : 2005-12-28 11:29:25 »
чув що Україна давно просилася до Європи ....то мусили знати які там ціни на Гас на
Житло та навіть на Воду  :( Отож готуйтеся страйкувати аби Зарплатню здобути щє
Європейську ! Шкода тільки що Гривну доведеться спалити - коли перейдуть на Євро
Гривна - золотий обруч на голову - палити її ніхто не буде, а національна валюта в нас - гривня.
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Soft(Guest)

• Гість
« Відповідей #13 : 2005-12-31 23:26:28 »
Зустрічаються якось Ющенко і Путин.
Ю: Мені газу... газу... газу
П: 160... 180... 220
Ю: ОГО... ОГО... ОГО

Praporshic

• Гість
« Відповідей #14 : 2006-01-01 02:25:04 »
Ой щось в мене руки сверблять зірочок надавати  >:(.
Стосується багатьох.
« Змінено: 2006-01-01 02:25:54 від Praporshic »