Автор Гілка: Юлія Тимошенко - "Ідеальна країна" та "Електронна  (Прочитано 7352 раз)

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • Чому саме Лінукс?
У середу, 7 грудня, на міжпартійному з’їзді свого Блоку Юлія Тимошенко проанонсувала початок роботи двох потужних інтернет-проектів – "Ідеальна країна" й "Електронна демократія". За її словами, обидва проекти не є передвиборчими, а їхньою метою є "об’єднання інтелекту народу і влади".

"Я хочу запитати – чи багато ваших пропозицій, чи багато думок інтелектуальних, досвідчених людей врахувала влада при побудові своїх програм? Я можу вам сказати, як колишній прем’єр-міністр України: нуль врахованих пропозицій. Чому? Тому, що не існує в країні спеціальної дієвої методики врахування пропозицій інтелектуальної частини народу в розробці стратегії розвитку України", – так Юлія Тимошенко пояснила у своєму виступі на з’їзді надзвичайну актуальність створення таких проектів.

"Наша команда вже сьогодні має унікальну, і не тільки для України, комп’ютерну технологію, інтернет-технологію, як зробити так, щоб ідеальна країна, яку хоче будувати кожен, могла б створюватися спільно з народом. Це значить, що як тільки ми запустимо цю можливість і дамо народу знання, як долучитися до цього процесу, ми отримаємо надзвичайно якісну, адаптовану до розуміння інтелекту нації стратегію розвитку країни", – повідомила вона.

Зокрема, розповіла Тимошенко, за її ініціативою розроблено потужний проект, що має назву "Ідеальна країна", котрий почне працювати вже за місяць.

"Це – поєднання інтернет-спілкування, спілкування у будь-якому іншому режимі, де кожна людина, яка має пропозицію, зможе її надати, і в системі обробки комп’ютерної інформації проголосувати, проаналізувати, тощо, – сказала вона. – За 3-4 тижні почне працювати ця програма єднання влади і народу для спільної розробки стратегії розвитку України. І я знаю, що ми доведемо цю інформацію до кожної людини".

Крім того, в життя втілено ще одну ідею Юлії Тимошенко – потужний проект "Електронна демократія", який дозволить кожному громадянину долучитися до законотворчої діяльності на державному рівні.

http://ww2.tymoshenko.com.ua/ukr/news/first/2249/

Коли інші тільки говорять Юля робить.

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
А хтось подумав, хто хозяін того серверу, на которому вся ця "електронна демократія" буде стояти?
Кому сервер преналажити буде, тому і ця "демократія" буде преналежити...

Цікаво, як скоро ці інтернет-проекти перетворяться на звичайні "флеймозбірники"...
Best regards,
nickat

Відсутній Patrick

• Новачок
  • *
  • дописів: 21
  • Адмін
Ідея у принципі правильна. Схожа на філософію розробки ВПЗ.

І ще таке... Інші кажуть, наприклад "ми зробимо ваше життя кращим вже сьогодні! ми знаємо як!" і таке інше... Юля каже - "матимете можливість самі зробити своє життя кращім!". Якщо не у сенсі втілення того у життя, то як передвиборча політтехнологія Юлін варіант мені здається більш виграшним 8-) Відкинути думку, шо то є саме політтехнологія, а не щось інше, я не можу  при всій моїй повазі до пані ЮВТ  :)

Цитата
А хтось подумав, хто хозяін того серверу, на которому вся ця "електронна демократія"

Пане nickat, а ви дуже переймаєтесь, наприклад, тим, хто є хазяїном сервера, на якому хоститься цей сайт? ;)

"On the Internet nobody knows you are a Frog" (c) :)
 @..@
 (----)
( |  | )
  "  "

Щодо "флеймозбірників" - подивимось. Песимістичні прогнози є настільки очікуваними, що приєднуватись до них не бачу сенсу :)
« Змінено: 2005-12-08 20:58:50 від Patrick »
"All snakes who wish to remain in Ireland will please raise their right
hands."
                -- Saint Patrick

gravedancer(Guest)

• Гість
Якщо хтось тут ще не зрозумів, що це черговий лохотрон - ВІН ПРОСТО <censored>!!!! Такий нісенітниці НЕБУВАЄ!!! Не можна створити демократію країні за допомогою сайта!!!! Це просто створюватиме ілюзію для народу, что б він думав буд-то він приймає участь в будівництві держави, допомагає. А насправді це просто черговий привід додати собі перед виборами електорат (ніхто не поставив собі питання чому це все перед виборами відбувається?) заодно й відвернути увагу тих людей, котрі розумію хто ж у реальності винен у розвалі економіки спаду ВВП після всіх цих <censored>.

P.S. Хто виникатиме приводу російської в єтом пості, просто черговий <censored>, який не згоден моєї думкою й не можеьт її спростувати і починає відразу шукати привід до чогось пристати... Це я так, про всяк випадок написав...

Перекладено за допомогою перекладачки
Чи може краще було просто видалити цей пост? :)
« Змінено: 2005-12-09 11:00:24 від dusoft »

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • дописів: 131
  • SuSE9.3 user
Хех, пане, Ваш пост збережеться якраз до приходу модератора. :) І спава не в тому, що всі тут ідіоти (з чим я зовсім не погоджуюсь) я в тому, що ви елементарно нарушили пункт 1 правил. І скажіть мені, де Ви бачили заклики на кшталт "Всі хутчіш до сайту леді Ю! Будемо розбудовувати демократію! Нас прийняли у ВР заочно!" і таке інше? Я думаю ніхто тут і не має якихось іллюзій з приводу запуску цих серваків. Вже ж не такі брудні методи, як на президентських виборах були у деяких кандидатів ;) і на тому дякуємо. Отож нехай працюють сайти, щоб нашим браттям-адмінам був хліб з пивом, а там подивимось що з цього буде.
Лінукс - дружелюбна система, але розбірлива в друзях

shrdlu(Guest)

• Гість
Гадаю що білшість відвідувачів цього сайту достатньо виважені щоб не розгортати дискусій, до яких закликає шановний пан gravedancer.
А поміж тим представлена ідеологія "Батьківщини" дуже споріднена з принципами спільноти відкритого ПЗ! А заяви щодо вищевказаних інформаційних проектів (хай навіть популістичні) дають реальну можливість підняти питання, які нас так цікавлять. Адже те, про що йдеться, це практично законодавче Wiki!
Не знаю як на рахунок "Питання тижня до Ю.Т." (чи дійсно воно буде задано), але можна підтримати його в голосуванні. Адже передвиборний період самий дієвий щодо здійснення обіцянок.

ws(Guest)

• Гість
як довго проекти будуть активними після виборів - єдине що цікаве в цій "віртуальній" демократіі.

Відсутній nickat

• Письменник
  • Debian user

Алеж законотворчість це не розробка ПЗ!
1. Я не можу розробити для себе новий альтернативний закон і дотримуватися його, якщо мені не подобається існуючий.
2. Я не можу отримати права змінювати закони і використовувати їх так, як мені забажається.
Де ж тут схожість з філософією розробки ВПЗ? У ціх проектах від Ю. Тимошенко Буде лише враження (!) нібито закони розробляє народ, гуртом. Це єдина паралель, яку можна було б провести з розробкою ВПЗ.

Для мене подібні заяви політиків є лише передвиборною агітацією. Я б навіть не став коментувати цю новину, якщо б не абсурдність ціх планів від Тимошенко.

Цитата
А хтось подумав, хто хозяін того серверу, на которому вся ця "електронна демократія"
Пане nickat, а ви дуже переймаєтесь, наприклад, тим, хто є хазяїном сервера, на якому хоститься цей сайт? ;)

Ні, не дуже. По-перше тому, що стан речей на цьому форумі мене влаштовує. По-друге, ніхто з володарів цього сайту не стверджує, що на сайті панує демократія. Це неможливо у принципі.

@..@
 (----)
( |  | )
  "  "
симпатичне жабенятко  ;)
« Змінено: 2005-12-09 11:58:02 від nickat »
Best regards,
nickat

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
Здавалося б, причому тут Linux?

Відсутній nickat

• Письменник
  • Debian user
Здавалося б, причому тут Linux?

Тут скоріше йдеться про філософію ВПЗ.
Best regards,
nickat

• Літератор
Я читав, довго думав, ніякої філософії ВПЗ не знайшов.

Кореспондентам: може, якось позбудьтесь політичного крену? а то так мозок ріденьким стане...

Відсутній nickat

• Письменник
  • Debian user
Я читав, довго думав, ніякої філософії ВПЗ не знайшов.

Було намагання порівняти ідею від Ю.Тимошенко з ідеями, що стоять за ВПЗ...
Цитата
та з іншим вільним проектом - Wiki
Цитата
Адже те, про що йдеться, це практично законодавче Wiki!
Best regards,
nickat

• Літератор
То все прикольно так.

Але в новини таке варто запускати за фактом піднятого сервера, бо інакше це нагадує %%%дьож від M$ "А в 2010 ми вам дамо все таке шоколадне й наші конкуренти здохнуть" (з урахуванням того, що в конкурентів це вже успішно є). В мене є плани захопити весь світ -- а толку?

Крім того. З законами в нас порівняно нічого так ситуація (порівняно!). Порівняно з тим фактом, що виконавча влада чхати на них хотіла. І чхає. І їй можна. А нам не можна. В нас постанови КМУ, що суперечать навіть законодавству України, мусять виконуватись, хоча й є нікчемними. Я сам підняти законодавчо-пургометно-хз-яке вікі за день. Технічно про це не варто так розпинатись, а краще скажіть, як тото реально виконуватись буде.

Soft(Guest)

• Гість
То все прикольно так.

Але в новини таке варто запускати за фактом піднятого сервера, бо інакше це нагадує %%%дьож від M$ "А в 2010 ми вам дамо все таке шоколадне й наші конкуренти здохнуть" (з урахуванням того, що в конкурентів це вже успішно є). В мене є плани захопити весь світ -- а толку?

Пробачте, поквапився. Буду відслідковувати дані про цей проект. Коли з’явиться щось реальне сповіщу.

keena(Guest)

• Гість
проект "Ідеальна Країна" розпочав роботу на початку січня
запрошуємо  :)

www.kraina.org.ua