Автор Гілка: В Україні запроваджене кріпацтво у сфері ІТ  (Прочитано 12178 раз)

Відсутній papa

• Новачок
  • *
  • дописів: 26
  • Що новенького?
Я не чаклун - я тільки навчаюся

Відсутній Олександр Кравчук

• Кореспондент
  • дописів: 131
  • Rivne's LUG
Оце буржуйство...

Компанія працює над експерементальним проектом, наймає програміста для роботи над певною його частиною, і в контракті пише, що він мусить її завершити, тут йому пропонують лішпу (більше цікаву для нього) роботу, він звільняється, надавши їм усі матеріали, і здобутки у роботі над проектом, компанія приймає його заяву про звільнення, він йде підписувати контракт з новою, а там йому кажуть: "вибач друже, але ти у нашому чорному списку...". І усім пофіг, що програміст є дійсно досвідченим професіоналом...

А, щодо відсутності профспілки професійних програмістів, то я згоден, нам тре з цим щось вирішувати.

dusoft

• Гість
Ахтунг! Що ж це коїться?

Відсутній Andrij Roj

• Дописувач
  • **
  • дописів: 52
  • Мені подобається Linux
 То що, закон уже не діє?
Ще трохи, і нас важко буде чимось здивувати...

Відсутній Анатолій Троцюк

• Новачок
  • *
  • дописів: 3
  • Що новенького?
Футболістів давно купляють, Але, не забувайте, що їм при цьому ще й платять  ;)
Кожна медаль має дві сторони, ми маємо право приймати умови, або ні (знайти собі інші), а якщо прийняв, то виконуй.
Кривих систем немає - є криві (або неналежно проплачені) адміністратори

Відсутній MoD

• Кореспондент
  • дописів: 161
Ну закону як такого не існує - це декілька компаній вирішили між собою домовитись. Але це, вибачайте за угро-фінський діалект, "полный беспредел". Такі домовленності душити в зародку потрібно.

Poltawer Kozak

• Гість
IMHO, це просто агонія "гігантів" галузі які втрачають халяву. Тоб-то вони втрачають заробок на бідних програмерах, які в силу фінансової скрути були залежнві від них. Лиш би цей маразм, у якійсь формі, дійсно не лоббіювався через ВР.

Відсутній Anatoliy

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • Що новенького?
Тут взагалі немає ніякої проблеми. З одного боку, компаніям вже мабуть набридло коли їх кидають програмісти. З іншого боку, ніяка платіжноспроможня фірма не відмовиться від кваліфікованого програміста і не буде дивитись на чорний список, вони самі його туди впишуть, аби ніхто інший не забрав :-).

Крім того, я не думаю, що фірма прийме на роботу програміста не перевіривши його попередню поведінку та працю. І якщо він на своїй попередній роботі весь час хнюкав, то йому скільки не заплати - всеодно буде хнюкати. Якщо писав глючний код, то і буде його писати з глюками.

Тому панове - все гаразд. Не звертайте увагу.

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
Цитата
З одного боку, компаніям вже мабуть набридло коли їх кидають програмісти. З іншого боку, ніяка платіжноспроможня фірма не відмовиться від кваліфікованого програміста і не буде дивитись на чорний список, вони самі його туди впишуть, аби ніхто інший не забрав Smiley.
З одного боку, програмістам може також набриднути, коли їх кидають компанії. З другого боку, це і є суть ринкової економіки --  якщо не можеш змиритися з тим, що сусід мені за _ту_саму_ роботу вдвоє більше грошенят, а сам ти мені цього не можеш/не хочеш запропонувати -- можеш вдавитись. Ніхто не пошкодує.

Цитата
Крім того, я не думаю, що фірма прийме на роботу програміста не перевіривши його попередню поведінку та працю. І якщо він на своїй попередній роботі весь час хнюкав, то йому скільки не заплати - всеодно буде хнюкати. Якщо писав глючний код, то і буде його писати з глюками.
Слухай, а ти пробував довести комусь, що той код, котрий був глючним, глючний не з твоєї вини? Доводилось правити глюки за горе-програмістами, котрі отак хнюкали, і діставати пілюлі за те, що той код в окремих місцях на рівні архітектури мертвонароджений, а написати як треба просто не дають часу? Потім докажи новому роботодавцеві, що то не ти глючний код писав. Ага. Зразу. І тобі двічі повірять.

Відсутній vasia

• Дописувач
  • **
  • дописів: 50
  • Що новенького?
http://maidan.org.ua/static/news/1115881080.html
а куди пропала з "вільного" форуму гілка з обговорення сабджа ???
Do not adjust your mind, there is a fault in reality.

Відсутній Анатолій Сахнік

• Дописувач
  • **
  • дописів: 58
  • Що новенького?
Хіба зараз щось по-іншому робиться? Поправте, якщо я не правий. Перед звільненням доводиться попереджувати за місяць, передавати свої доробки колезі. При наймі у серйозну контору завжди просять рекомендації з попереднього місця роботи, причому справді серйозний роботодавець не полінується подзвонити попередньому...
Отже, "не такий страшний дідько, як його малюють"...
Життя — це диво!

Відсутній Anatoliy

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • Що новенького?
З одного боку, програмістам може також набриднути, коли їх кидають компанії. З другого боку, це і є суть ринкової економіки --  якщо не можеш змиритися з тим, що сусід мені за _ту_саму_ роботу вдвоє більше грошенят, а сам ти мені цього не можеш/не хочеш запропонувати -- можеш вдавитись. Ніхто не пошкодує.
Не суперечу. Дякую за доповнення. Сам я не роботодавець і мені ВЖЕ набридло, як кидають програмістів. Але є факт і навпаки.

Цитата
Слухай, а ти пробував довести комусь, що той код, котрий був глючним, глючний не з твоєї вини? Доводилось правити глюки за горе-програмістами, котрі отак хнюкали, і діставати пілюлі за те, що той код в окремих місцях на рівні архітектури мертвонароджений, а написати як треба просто не дають часу? Потім докажи новому роботодавцеві, що то не ти глючний код писав. Ага. Зразу. І тобі двічі повірять.
І пробував і доводилось.
Я писав не з ціллю принизити програмістів, а просто хотів сказати, що не варто тратити емоції на цю акцію, воно не дасть ніякого результату, а буте все так, як і було :-)

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
Америка не бажає, що Україна була сильною, суверенною державою, з високим рівнем розвитку, бо це був конкурент, який крім того мав своє бачення світової політики і власний шлях розвитку...
Існуючий проамериканський режим не ставить перед собою іншої мети як знищити всіх: хто може забезпечити суверенний, економічний, політичний, інформаційний розвиток; хто йому на колінах не підкориться;хто не стане служити злу.

Щоб нікого тут вже не можна було "здивувати" (застати зненацька) опишу що робитиме режим:

Не існує в світі такого злочину, який рижим не зробить щоб забезпечити досягнення своїх цілей!
На непокірних будуть чинити тиск:
1. економічний,
2. нищити здоров'я,
3. позбавляти волі,
4. забрати життя.

1. Роботодавець зацікавлений в Вашій хорошій роботі. Через це він по ідеї має створити комфортні умови праці, безпеки, прикриття, належної винагороди, бо від того залежить його бізнес. Бізнес тепер залежати і від волі режиму, і на роботодавця також можуть натиснути. За існуючих законів Ви маєте повідомити роботодавця про звільнення за власним бажанням не  менше ніж за 2 тижні (14 днів) більше він Вас тримати не має права і зобов'язаний віддати належним чином заповнену трудову книжку заплатити усю належну заробітну плату та компенсацію за невикористану відпустку! Хоча перевід може і не дати... Ну дивіться самі, не завжди більша в 2 рази зарплата автоматично означає кращу, стабільну в усіх відношеннях роботу.

2. Звичайно якщо економічно натиснути не вдається і людина не хоче ставати на коліна, режим буде витравлювати з неї здоров'я, шантажувати близькими людьми. Тут треба бути максимально пильним і обережним. Перегляньте коло людей з якими спілкуєтесь.

3. Якщо людина високоморальна і не піддається тиску режиму її позбавляє волі. Відкривають кримінальні справи сажають за грати. Якщо слідчим нічого кримінального не вдається знайти і представити прокурору її відпускають. Тоді позбавити волі можна посадивши в психлікарню і там знущатись над Вашим здоров'ям, пам'ятайте в Україні без рішення суду людину примусово позбавляти волі у будь-якій формі не можуть! Але суди в Україні вже не ті. Та і ВР теж закони може поміняти.

4. Ну, якщо режим всі методи випробував і Вас зламати не зможе то вб'є. І скаже -- "самі застрелились". :'(

Звичайно що проти деяких, які в режиму особливих надій не вселяють, час та сили не тратять і одразу переходить до пункту 4.

Дане об'єднання створене тому, що наша спільнота визнана як небезпечна, така що протидіє їх планам, і з метою контролю та економічного тиску на нас. Пам'ятайте при недостатній ефективності економічного тиску режим швидко перейде до пункту 2...

PS: а в списку є знайомі фірми...
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Цитрус

• Гість
Америка не бажає, що Україна була сильною, суверенною державою, з високим рівнем розвитку, бо це був конкурент, який крім того мав своє бачення світової політики і власний шлях розвитку...
Існуючий проамериканський режим не ставить перед собою іншої мети як знищити всіх: хто може забезпечити суверенний, економічний, політичний, інформаційний розвиток; хто йому на колінах не підкориться;хто не стане служити злу.
Звучить як антиамериканська пропаганда часів Брежнєва; ми тут голубів паперових клеїмо і їм відсилаємо, а вони ракети на нас націлюють.
Охолонь, хлопче, і подивись спочатку як негативно вплинула і далі впливає на Україну її шовіністична північна сусідка -- більшу половину населення змоскалили, в мовному і культурному відношеннях

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
hse, у вас все змішалось докупи, Америка, режим, геноцид, ІТ. Чорт зна що.
Зробіть профспілку IT, організуйте страйк, якщо хочете. Побачите результат.
Вітайте капіталізм :)
« Змінено: 2005-05-17 03:18:06 від tech »