Автор Гілка: Де навчатись  (Прочитано 9637 раз)

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
  • дописів: 225
  • Графоман LOU третього (четвертого?) пришестя
Де навчатись
« : 2005-11-29 18:42:11 »
Люди підскажіть будь-ласка, куди легше поступити на навчання: в КПІ чи НАУ (на IT, авжеж!)?

З математикою у мене ОК,
з інформатики на олімпіади ходжу ( паскаль ! >:( ні щоб у школах C вчити - на ньому і написати можна краще, і можливості більші, і код здається розумнішим  8-), та й знаю я його краще, в кінці-кінців...),
з фізикою товаришую  ;),
а з історії та креслення десь біля нуля  :-[...
Debian GNU/Linux lenny/sid
MontaVista Linux (Motorola ROKR Z6). Міняю на A1200.

Відсутній MoD

• Кореспондент
  • дописів: 161
Re: Де навчатись
« Відповідей #1 : 2005-11-29 20:10:57 »
В НАУ поступити звісно легше ніж в КПІ... (Це якщо вам подобається в напіввійськовій формі в універ ходити:)) Взагалі обидва ВУЗи дуже непогані. Але, якщо збираєтесь вчитись на комп'ютерних спецальностях, то краще вибирати між КПІ та КНУ ім. Шевченка. Сам навчаюсь в КПІ, тож можу про цей ВУЗ дещо повідати. Діапазон спеціальностей обмежується трьома: "Комп'ютерні науки", "Комп'ютерна інженерія" та "Прикладна математика". Дуже багато факультетів дають ці спеціальності, але найбільш популярними є ФІОТ (інформатики та обчислювальної техніки), ФПМ (прикладної математики), ФТІ (фізико-технічний інститут) та ІПСА (інститут прикладного системного аналізу). ФІОТ - рай для студентів контрактної форми (та іноземців:)) і пекло для інших:( Найбільш популярна там кафедра - АСОІУ, але програмування там ведеться дуже паскудно, більшість після цієї кафедри йде працювати адмінами:( Непогані кафедри - ТК та ВТ. На базі факультету - центр сертифікації дядька Біла:-/ НА ФПМі дуже гарні викладачі і паскудно геть усім:) До 3-4го курсу контрактників взагалі не лишається (відраховують). Дві кафедри: СКС та ПМ. Обидві кафедри готують системних програмістів та інженерів математиків. На базі факультету український сектор IEEE. На ПМ дуже серйозний матаналіз, програмування з низів (з самого початку вивчається архітектура ЕОМ та асемблер). Немає інженерки:) На ФТІ - головне не потрапити на прикладну фізику, бо це страшно:o Є цікаві кафедри "Прикладна криптогрфія" та "Захист інформації", але остання дуже складна і поступити важко. ІПСА - дуже схоже на ФПМ тільки з уклоном в економіку.
А от щодо С ви страшно помиляєтесь:) Нічого краще на ньому не напишеш, хіба що глюків більше буде.. Особливо, якщо використовувати МСівський компілятор:)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #2 : 2005-11-29 20:31:18 »
Особисто я обрав Фізико-Технічний Інститут КПІ (безвідривну форму навчання, щоб мати можливість працювати). У цьому році нас набралось аж 5 бажаючих на весь фізтех тому навчаємось усі за однією спеіалізацією (трохи підзабув назву  ::), головний фах - інформаційна безпека). Свого часу навчався у Дніпропетровському Аграрному Університеті, так туди поступити було набагато важче (може тому, що на денну форму).
« Змінено: 2005-11-29 20:32:44 від Praporshic »

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
« Відповідей #3 : 2005-11-29 23:15:03 »
Воно-то так, але чи я поступлю? Грошей мені ніхто (батьки) не дасть ні копійки, зараз навчаюсь у 11 класі  (математичному), на курси не пішов (знову ж-таки, ні копійки), у комп'ютерах розбираюсь непогано. Зате деякі предмети в мене дуже запущені - ось що хвилює.

Цікаво, а десь можна поступити по співбесіді? У п'ятницю іду на міську олімпіаду з інформатики, там можливо щось просвітиться... Кажуть що дехто поступає: я такий-сякий, пишу на тому-то тому-то, хочу у вас вчитись... 8-)

В КПІ екзамен з фізики (тяжковато буде), математики (щось придумаю) та укр. мови (для галочки  ;)). Ось що мене турбує - мої оцінки та знання не по комп'ютерам. Адже на вступ вони теж потрібні!

До речі, як розшифровується ПМ? Я на асемблері колись пробував писати, щось начебто виходило...

Щодо С: С --> С++, подумайте... Та й півлінуха на С написано, все інше - на Перлі і т.п., які теж написані на С :).

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2005-11-30 13:01:43 »
Ну, особисто я йшов на контрактну форму навчання лише тому, що не хочу бути винним Державі.
Цитата
До речі, як розшифровується ПМ?
Пістолет Макарова  ;D ;D ;D
В цьому випадку - прикладна математика.
А екзамен з фізики - не такий страшний чорт як його малюють.

Відсутній MoD

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2005-11-30 18:35:02 »
По співбесіді можна поступити, якщо ви медаліст (будь-куди). Якщо у вас гарні знання з математики і більш-менш непогані з фізики, то поступити на ці спеціальності не важко. Походіть хоча б на інтенсивні курси прямо перед літнім іспитом, щоб хоч мати уявлення, що там буде. Зі співбесідою все залежить від спеціальності... Звісно будуть питання з математики, фізики, програмування, матлогіки і т.п. Звичайно влітку прохідний бал нижче за весінній, але і завдання складніші. Хоча наприклад на ФПМ цього року навесні бал був 42(з 60) і 47 влітку... а на ІПСА 51 весною та 34 влітку:) Але зазвичай все навпаки... Тобто на ФПМ влітку було практично нереально поступити, конкурс був десь 10-12чол./місце (пройшло всього 12 чи 13 людей, точно не знаю).

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2005-12-01 01:18:59 »
А на заочне відділення ФТІ цього року був конкурс 2 чоловіки на 5 місць :). Нас ледве набрали достатню кількість для створення групи. Хоча знову ж - заочне відділення.

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
« Відповідей #7 : 2005-12-01 13:54:17 »
Тобто на заочне легше поступити? До речі, безкоштовне там є? Кому і скільки для цього треба накласти  ::)? Чи реально без того?
І яке на заочному навчання? Нормальне чи для галочки?
До речі, участь на олімпіадах (з інформатики) може допомогти?

Ото питань настрочив!!!  :-/

Дякую за відповіді!

Відсутній MoD

• Кореспондент
« Відповідей #8 : 2005-12-01 18:23:00 »
Заочне здається лише платне і від армії відстрочки не буде. Олімпіади... хіба що перше місце по профілю... і то не факт:(

Відсутній nightwalker

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #9 : 2006-03-12 18:12:42 »
А іще можна почекати (рік здається) і тоді буде вступити легко. Справа в тому, що колись додали четвертий клас у школах і буде недобір, спричиний відсутністю випускників... Загалом, я подав ідею, а ви уже розбирайтеся...
До речі. Учуся на АСОІУ на бюджеті на першому курсі. Я б не сказав, що дуже напружують...
З програмуванням там дійно не дуже. Весь перший курс - Паскалюка, а я її ой як не люблю...
Show the world that love is still alive, you must be brave
Or you children of today are Children of the Grave
Black Sabbath - Children Of The Grave Lyrics

Відсутній dagget

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #10 : 2006-04-06 15:55:27 »
Хоча, на першому курсі на АСОІУ, дійсно одна паскалюка, та кафедра всеодно класна. Нічого не вчать, але хочуть щоб ти здавав і те, і те, і те :).
Одже берш книжку і сам вчиш що тобі треба, а на парах п"єш пиво

Щодо олімпіади. Перемога на міській олімпіаді чи МАНІ дають можливість поступити по співбесіді до будь-якого університету (так само, як і, фе, медаль, хоча її будь-хто може отримати).
Та краще намагатися вступити на екзамені, так шанс більший
« Змінено: 2006-04-06 16:18:10 від dagget »
No wher to run
No wher to hide
You got to kill
To stay allive
(c)Iron Maiden

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
« Відповідей #11 : 2006-04-07 17:11:22 »
нічого подібного, поступати саме краще в пачці з олімпіадниками.
хоча "співбесіда" за мого досвіду являла справжній широкопрофільний екзамен й до неї допускалися призери всеукраїнських конкурсів. Люди, що не пройшли по ній мали наступний шанс здати в загальній кагорті - бо співбесіди проходять раніше, це такий подвійний шанс.

Далі, поступати можливо в декілька вузів одночасно - згідно законодавства для подачі документів на вступ подавати оригінали не обов'язково й вимагати їх не можуть, тобто у всі бажані місця подаєш ноторіальні копії й поступаєш.

КПІ/ФІОТ/АУТС, закінчую, не жаліюся. якщо потрібні деталі/враження то це краще якось окремо
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #12 : 2006-04-07 18:04:24 »
 Ги-и-и, а мене оце з інституту вигнати хотіли, а я не дався і в академ втік ;D

Відсутній MoD

• Кореспондент
« Відповідей #13 : 2006-04-07 18:30:10 »
Вибачте за трохи оффтопік... Коли вже тут лінуксоіди з КПІ зібралися, то може хто знає, як там справи з організацією KPI LUG? Якщо організація взагалі йде... А якщо не йде, то давайте на "Поляну" і організовуватись з пивом;)

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
« Відповідей #14 : 2006-04-07 19:35:04 »
хи ) ти такий злий й страшний, ще от тебе й оффлайн побачити.
але ідейно, це можливо, в КПІ юніксоїдів вистачає, останнім часом популяризуюється, та тут думаю не так вже й багато топчеться. Краще нову гілку для цього створити
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit