Опитування

Чому віддаєте перевагу?

Подвійний клік
10 (43.5%)
Одинарний клік
9 (39.1%)
Не беру мишу в руки
4 (17.4%)

Проголосувало: 20

Автор Гілка: Патент на Double Click  (Прочитано 2462 раз)

zzandy

• Гість
Патент на Double Click
« : 2006-04-29 11:03:17 »
Привіт усім!

Якось мені у вухо попала новина, що дрібном`які мають патент на подвійний клік, і не виключають можливість використання цього патента (разом з іншими) проти Linux. Моє перше враження було - "Ах!, яке падло цей M$, вони б ще запатентували спосіб підтирання туалетним папером у туалеті!" Але потім я подумав, що, хоча патент і видається сумнівним, але double click не така важлива технологія. У новачків з комп`ютером виникають певні труднощо з подвійним кліком, а багато професіональних користувачів взагалі не користуються цим прийомом. Особисто я не робив подвійних кліків вже бозна скільки.

А як вам зручніше, з double click-ом, чи без нього.

Praporshic

• Гість
Re: Патент на Double Click
« Відповідей #1 : 2006-04-29 12:30:21 »
Особисто я в Х користуюсь одинарним кліком (щоб ресурс пацюка розтягнути  ;) ). У консолі працює лише один клік. Але коли треба у мастдаї працювати то хоч стріляй - довго не можу зрозуміти, чому я натиснув кнопку, а нічого не відбувається. Доводиться перемикати і у ньому на одинарний клік.

PS: НМД, треба було зробити опитування - воно було б краще видно кому як. Особливо, якщо згадати вік цього патенту.

zzandy

• Гість
« Відповідей #2 : 2006-04-29 13:01:05 »
На багаточисленні прохання :) додав голосування.

Я і в Віндовс користуюсь одинарним кліком.

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #3 : 2006-04-29 18:09:18 »
Треба у відповідь зареєструвати права на командний рядок... UNIX був раніше за Кватирки. ;->

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #4 : 2006-04-30 11:19:35 »
Двійний клік патентувався (чи то пробував патентуватись) для покетів. Так що користувачі РС можуть не хвилюватись. А оскільки у Європі взагалі і в Україні зокрема патенти на ПЗ не діють, то жителям відповідних країн цими питаннями можна не перейматись взагалі  ;)
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Wince

• Новачок
  • *
  • дописів: 31
  • ChemMaster
« Відповідей #5 : 2006-05-01 09:59:14 »
А як ви виділяєте об'єкти коли одинарний клік працює як 2? ;)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2006-05-01 10:11:12 »

Легко. Якщо треба щось одне, то одразу праву кнопку тисну, якщо багато - то з ctrl клік спрацьовує лише на виділення.

Відсутній Wince

• Новачок
  • *
  • дописів: 31
  • ChemMaster
« Відповідей #7 : 2006-05-03 12:59:17 »
 ::) ::) ::) ::) ::)
« Змінено: 2006-05-03 12:59:36 від Wince »

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
« Відповідей #8 : 2006-05-04 21:57:13 »
... А оскільки у Європі взагалі і в Україні зокрема патенти на ПЗ не діють, то жителям відповідних країн цими питаннями можна не перейматись взагалі  ;)
Ну в Україні та й в ЄС є сили котрі цю ситуацію дуже хочуть виправити.
Обєкти виділяються автоматом коли на них наводять мишку, а от вікна у мене згортаються і розгортаються саме при подвійному кліку.
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

zzandy

• Гість
« Відповідей #9 : 2006-05-05 10:53:03 »
Знаєте, нівіть якщо в Європі і не діють такі патенти, вони все одно можуть на нас вплинути. На найкращій приклад, але - з Мандрейку версії 9.якоїсь відмовилися від використання прапорів країн при виборі локалізації, тому, що Китай нервував через прапор Гонгконгу.