Більш того, танцюють з бубном а не з граблями.
ЦитатаРозумієте, є софтпатенти, а є копірайт. добре, але LinuxMint - то не український дистрибутив.
Розумієте, є софтпатенти, а є копірайт.
А підписання угоди нічого не означає, Петрівку поки що ніхто не скасував.
У Польші випускають також Amarox Linux - він Fedora based, і декларується підтримка mp3 - здається, це не суперечить праву ЄС.
Мінт, здається, теж випускають у ЄС, відтак все ок.
Зрештою, такого типу "порушення" - то проблеми виробників цих дистрибутивів, які мене як користувача не обходять.
ну що ж, то пана думка
як пан переживає з приводу цих всих ліцензій - то пана проблеми
а більшості людям треба слухати mp3
українці ще не настільки багаті, щоб пачками купувати диски, тому описаними проблемами ніхто не переймається.
RealPlayer 4 Linux базується на опенсорсовому HelixPlayer, що йде під GPL
Цитата: Nickispeaki від 2007-02-21 22:15:01Цитата: Nickispeaki від 2007-02-21 22:15:01 Якщо всьо так судом переслідується і ПРОТИЗАКОННО, то чому тоді ЗАКОННО ручками викачувати і ставити кодеки?! ЧОМУ?! значить РУЧКАМИ МОЖНА? ПІД ту ж убунту і ко....Не бачу логіки!Слова "ліцензія", "право", "юриспруденція" знайомі? Пошукайте в тлумачному словнику.Наведу простий приклад:Я - автор маленької, але дико корисної програмки. В принципі я не жадібний і даю її кожному, хто бажає, витягти її з мого сайта. Але я з певних причин не хочу, щоб цю програмку хтось, наприклад Ви, включав у якісь пакети програмного забезпечення. Скажіть, я маю на це право?цікаво, а чи знайома вам така теорія, як анархізм? бажано, мммм.... погляд із середини, тобто чи читали ви оригінал, ДО прочитання критики? ;-)To: rangel
Цитата: Nickispeaki від 2007-02-21 22:15:01 Якщо всьо так судом переслідується і ПРОТИЗАКОННО, то чому тоді ЗАКОННО ручками викачувати і ставити кодеки?! ЧОМУ?! значить РУЧКАМИ МОЖНА? ПІД ту ж убунту і ко....Не бачу логіки!Слова "ліцензія", "право", "юриспруденція" знайомі? Пошукайте в тлумачному словнику.Наведу простий приклад:Я - автор маленької, але дико корисної програмки. В принципі я не жадібний і даю її кожному, хто бажає, витягти її з мого сайта. Але я з певних причин не хочу, щоб цю програмку хтось, наприклад Ви, включав у якісь пакети програмного забезпечення. Скажіть, я маю на це право?
Якщо всьо так судом переслідується і ПРОТИЗАКОННО, то чому тоді ЗАКОННО ручками викачувати і ставити кодеки?! ЧОМУ?! значить РУЧКАМИ МОЖНА? ПІД ту ж убунту і ко....Не бачу логіки!
Розумієте, є софтпатенти, а є копірайт. Й на відміну від Росії, Україна за допомогою у т.ч. п.Бернатовича вляпалася у міжнародні угоди на кшталт TRIPS, які у т.ч. визначають комп'ютерні програми як об'єкт копірайту.Ви, мабуть, не розрізняєте /правові/ та /лоєрсько-картельні/ держави -- сша наразі ніяк не є зразком першого, але дуже яскравим -- другого.
З вкладанням RP10 в дистрибутив без дозволу Real Networks проблеми є у будь-якій країні, яка визнає копірайт на програмне забезпечення. У тому числі Україні та IIRC усіх країнах ЄС, але принаймні теоретично -- не в Росії.А EULA від RP10 усе ж таки перечитайте, чи захочеться це взагалі потім використовувати...
цікаво, а чи знайома вам така теорія, як анархізм?
добре, тоді поясніть, навіщо, на Вашу думку, Ріал, дозволяє завантажувати свій плеєр із сайту. і не дозволяє включати в дистрибутив?
І чому я можу кодеки завантажувати прям із репозитарію дебіана(убунту) і зась включити їх в дистрибутив? хотілось би таки прояснити собі цей момент.
з цікавістю вислухаю вашу думку про Бернатовича і цю міжнародну угоду. я не знаю нічого про це.
Та й першим-другим у мене теж (поки що!) ніяк. То що воно таке?
цікаво, а чи знайома вам така теорія, як анархізм? бажано, мммм.... погляд із середини, тобто чи читали ви оригінал, ДО прочитання критики? ;-)
А EULA від RP10 усе ж таки перечитайте, чи захочеться це взагалі потім використовувати...
але до чого тут користувач? Мене в Україні оштрафують за те, що я юзаю дистрибутив з вбудованим РП10? Або за те, що я користуюся дистрибутивом, автори якого включили компілятор Інтел з "некомерційною ліцензією"? То хіба виробників такого дистрибутива мають карати,ні?Це звучить фантастично. Тим паче, що от просто так за нашим законодавством перевірити мій комп ніхто не має права.
то вам є сенс читати ці всі угоди і ліцензії, але до чого тут користувач?
Мене в Україні оштрафують за те
То хіба виробників такого дистрибутива мають карати,ні?
Це звучить фантастично.
Тим паче, що от просто так за нашим законодавством перевірити мій комп ніхто не має права.
Ви, вибачте, часом не гуманітарій за освітою та складом ума? (не наїзд, просто логіки не спостерігаю взагалі)