Автор Гілка: файлові системи  (Прочитано 6707 раз)

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Re: файлові системи
« Відповідей #15 : 2007-05-17 10:25:27 »
Ой та ну ту Мандріву  ;) В неї міднайта нема (доставити можна, але то не цікаво).
Тобто "нецікаво"? Ви з якихось причин не хочете ставити софт зверх того, котрий поставився при встановленні?  :-?
ну "urpmi mc" - це вам не хухри-мухри, набирати треба :)
Хі-хі, "apt-get install mc" набирати ще довше, але ж я не жаліюсь на важке життя дебіенщика :)
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #16 : 2007-05-17 10:39:38 »
Тобто "нецікаво"? Ви з якихось причин не хочете ставити софт зверх того, котрий поставився при встановленні?  :-?
Мідайт це - принципово, а rpm - ки з ним я в 2007 мандріві не знайшов  :o - плюнув і замовив федору (64 розрядну замовив на свою голову - міднайт там не суперкласний, але звикнути можна).
За мене не переживайте - встановлюю навіть з сирців (іноді вдається встановити навіть з тих, які сам написав  ;) ). Є дине що не вивчив так це yum , але знання як користуватись rpm - цілком вистачає  :)
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

• Літератор
« Відповідей #17 : 2007-05-17 10:42:10 »
Хі-хі, "apt-get install mc" набирати ще довше, але ж я не жаліюсь на важке життя дебіенщика :)

Найлегше набирати rpm -ivh mc...rpm
Я ж казав, що Федора краща  :)

Відсутній Alexasha

• Новачок
  • *
  • дописів: 7
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #18 : 2007-05-17 12:20:54 »
Якщо для вас не критичні "важкі" забавки, тоді так - повне видалення вінди значно збільшує швидкість освоєння лінукса.
Забавок нема взагалі. Критично - сумісність офісів! Тобто я створюю звіт в OpenOffice відсилаю керівництву яке править в MS Excel, і потім знов мені повертає. Чи є гарантія?

• Літератор
« Відповідей #19 : 2007-05-17 12:55:43 »
За умовами GNU гарантії вам ніхто не дасть. Але якщо це звичайнісінький звіт - нема проблем. Помічав колись глюки з розпізнаванням математичних формул вордом в документі згенерованому офісом, але думаю їх можна обійти.

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
« Відповідей #20 : 2007-05-17 13:25:14 »
Помічав колись глюки з розпізнаванням математичних формул вордом в документі згенерованому офісом, але думаю їх можна обійти.
Не пробував у ОО2, але у версії 1.2 формули в ворд вставлялися у вигляді OLE-об'єктів (поправте мене, якщо помилився в термінології), а не генерувалися в форматі M$ Equation. Тому можливі проблеми.

PS Тільки но був дивний глюк з форумом. Мені моє ж повідомлення показали як нове    :o
PPS Знову відповзли від теми... Де офіс, а де файлові системи.
Цитата
Где я, а где завтра...
М.Задорнов
« Змінено: 2007-05-17 13:29:27 від rangel »
Roman Suprotkin

• Літератор
« Відповідей #21 : 2007-05-17 13:39:41 »
PPS Знову відповзли від теми... Де офіс, а де файлові системи.
Як де офіс? Стоїть на файловій системі ext3. До речі, як на мене - вона стабільніша за ntfs - он в знайомих мастдайка майже щодня гупається (дає мені підстави позловтішатись  ;) ) -виникає враження, ніби вінда при вимкненні нормально розмонтуватись не може  ;).

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #22 : 2007-05-17 18:10:25 »
За мене не переживайте - встановлюю навіть з сирців
У мандріві-федорі?! Жах...

Цитата
Забавок нема взагалі. Критично - сумісність офісів! Тобто я створюю звіт в OpenOffice відсилаю керівництву яке править в MS Excel, і потім знов мені повертає. Чи є гарантія?
Залежить від "завернутості" звіту. У переважній більшості випадів все буде тіп-топ, але залишається якийсь дріб'язковий відсоток, у котрий можете потрапити й ви. У екселі-калку клопоти можуть виникнути з зведеними таблицями та графіками-діаграмами.

А взагалі-то опенофіс і під вінду є...

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #23 : 2007-05-17 18:25:02 »
checkinstall рулить=)) А є ще й src.rpm. І, до речі, для нормальної роботи в юнікодному середовищі mc треба дуже сильно патчити.

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #24 : 2007-05-17 18:44:05 »
checkinstall рулить=)) А є ще й src.rpm. І, до речі, для нормальної роботи в юнікодному середовищі mc треба дуже сильно патчити.
Чорт, з цим Дебіеном скоро взагалі відстану від життя :( Я думав, що "apt-get install mc" самодостатній... (хінт: деб тепер повністю юнікодний і МК у ньому - теж).

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #25 : 2007-05-17 18:56:38 »
Чорт, з цим Дебіеном скоро взагалі відстану від життя :( Я думав, що "apt-get install mc" самодостатній... (хінт: деб тепер повністю юнікодний і МК у ньому - теж).
Коли я вчора вночі тестував і фіксив бету зенвока (непомірно потребляючи при цьому пиво), в мене були крамольні думки типу "а чи не поставити мені ксубунту і не паритись"?

О, один патчик прийняли=)

Відсутній rangel

• Графоман
  • Python programmer
« Відповідей #26 : 2007-05-17 23:22:06 »
а в мене
#pacman -S mc-utf8і все  :).
Roman Suprotkin

• Літератор
« Відповідей #27 : 2007-05-18 11:37:08 »

А взагалі-то опенофіс і під вінду є...
Не забудьте доставити віндовські шрифти (погугліть mscorefonts або подивіться в коротеньких порадах - ятам про це писав)  бо 100% ваше начальство використовує таймс нью роман (ну не лінуксові ж шрифти їм використовувати  ;D )- щоб не виникало проблем.

До речі товариш поставив мандріву і лається, що сідюка не бачить точніше - файлів на сідюку конкверором і міднайтом. (його fstab я ще не бачив) Може хто з таким приколом зустрічався?

Відсутній rangel

• Графоман
  • Python programmer
« Відповідей #28 : 2007-05-18 12:02:43 »
До речі товариш поставив мандріву і лається, що сідюка не бачить точніше - файлів на сідюку конкверором і міднайтом. (його fstab я ще не бачив) Може хто з таким приколом зустрічався?
*rangel почухав потилицю й подумав, що тему пора переносити в балачки.
*Ще згадалася фраза "Телепати у відпустці".
*Ще згадав про голодний шлунок.

*rangel зітхнув і пішов робити інспекцію холодильника...
Roman Suprotkin

• Літератор
« Відповідей #29 : 2007-05-18 12:14:31 »
Я запитував чи в кого мандріва випендрювалась, а не про телепатичні здібності.