Автор Гілка: Linux-blog  (Прочитано 5984 раз)

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
Linux-blog
« : 2007-05-14 03:47:21 »
Кількість українських сайтів про Лінукс зростає, і це не може не радувати.  Так, невгамовний Сашко Кравчук створив (деякий час тому) ще один: http://www.linux-blog.org.ua/. По-моєму, симпатично.

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
Re: Linux-blog
« Відповідей #1 : 2007-05-14 04:54:25 »
Дякую, мо' хтось дійсно ще не знає...

Мета єдина -- збільшити кількість інформації про лінукс українською, і розвивати українську блоґосферу. Але зважаючи на те, що я, як завжди один, виходить писати не багато, і дуже неформальним тоном (хоча, так і задумувалося). Тому, якби ви підключалися (реєстрація тут) і щось про щось писали було б не зле! І не варто перейматися про стиль, манеру викладу матеріалу і серйозність, усе має бути very simple! ;)
« Змінено: 2007-05-14 04:57:17 від Olexandr_Kravchuk »

Відсутній gontsa

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #2 : 2007-05-14 06:26:56 »
яким чином втратипи в українську блоґосферу? маю, веду також давно україномовний блоґhttp://fedir-gontsa.blogspot.com/про Дебіан, але Ваші чудові пости лише читаю, бо як втрапити в спільноту не знайшов:) чи це закрита організація?:)

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #3 : 2007-05-14 07:28:23 »
яким чином втратипи в українську блоґосферу? маю, веду також давно україномовний блоґ http://fedir-gontsa.blogspot.com/ про Дебіан, але Ваші чудові пости лише читаю, бо як втрапити в спільноту не знайшов:) чи це закрита організація?:)
І де Ви раніше ховалися? Додав фід, будемо читати...

Реєструйтесь тут: http://www.linux-blog.org.ua/wp-login.php?action=register, і вперед!
« Змінено: 2007-05-14 07:31:30 від Olexandr_Kravchuk »

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #4 : 2007-05-14 09:56:47 »
>  І де Ви раніше ховалися?
Там же, де усі приватні особи -- в особистій інфосфері.

Втім, персональний блог -- набагато краще, ніж yet another Great Leenooks Site.  Бо то однієї людини за визначенням.

А от кликати когось писати -- то в тебе весняне загострення.  Чи вже сформулюй, чим недостатньо linux.{org,kiev}.ua.

PS: так, я проти зростання кількості сайтів "про лінукс", коли їхні автори не можуть сказати, що вони вміють робити краще, ніж вже зроблене (наприклад, оригінальний вміст, а не N+1-ша новина про черговий apache).

Навіть якщо ми пропонуємо хостинг та хостимо й таких (втім, blif.net вже офіційно помер, nightfly.asmodeus.com.ua -- також, та що тут казати -- сайтів рівненського, львівського чи одеського LUG майже немає при тому, що люди там нібито є).

Потрібна навіть не кількісна, а якісна інформація про лінукс та вільні програми, й не на ще одному нікому не відомому сайті, а в релевантних місцях.  Наприклад, на вже існуючих статтях та у номерах вже існуючих журналів (наприклад, в ITC шукають компетентних авторів).

Але два українці -- три блога про лінукс, авжеж.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #5 : 2007-05-14 10:10:19 »
Але два українці -- три блога про лінукс, авжеж.
Ніколи не здогадувався, що слово "гетьман" насправді має значення "блог про лінукс"  :o
« Змінено: 2007-05-14 10:10:30 від Praporshic »

Відсутній gontsa

• Новачок
  • *
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #6 : 2007-05-14 10:24:49 »
Певноб булоб добре якби був якийсь каталог, деб хто хотів реєстрував свій ресурс, або rss-канали зібрані до купи, щось таке, а відносно

І де Ви раніше ховалися?
LUG в Черкасах помер мабудь не народженим, а я займаюсь своєю справою, працюю використовуючі у своїй праці лінукс, пишу українською про лінукс, хочь... певно шо пан, що писав про вміст сайтів та блогів має містити унікальну інформацію (авторську) а не передруки новин (у liferea маю штук 50 rss-каналів і не цікаво читати через один ...вийшов новий Blender 2.44) - ПРАВИЙ!
коли матеріал буде унікальний українською, тоді будуть читати-писати, бо такого не буде і всякі technorati та інші це покажуть і буде тоді український "респект", посилання на українські сайти, переклади та інше....
така моя думка
« Змінено: 2007-05-14 10:36:14 від gontsa »

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #7 : 2007-05-14 10:54:02 »
gvy знову, "за замовчуванням", що він -- український лінукс-гуру, і почав наставляти дурного підлітка-западенця, як тре правильно тісно місити, щоб пироги файні вийшли...

Дякую за те, що просвітили. Я -- ще молодий і дурний, а тому багато речей можу робити не так, як іншим хотілося б, бо надто вже якийсь "оригінальний" видався. Але дозвольте мені навчитися самому, і з допомогою інших людей (а в них я, повірте, розбираюся!). Щодо даної вами критики, чи то "порад", як Ви її назвете, то ніц нового не бачу. Ловите думку?

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #8 : 2007-05-14 10:59:09 »
Певноб булоб добре якби був якийсь каталог, деб хто хотів реєстрував свій ресурс, або rss-канали зібрані до купи, щось таке, а відносно
Можна організувати, то геть не складно...

І де Ви раніше ховалися?
LUG в Черкасах помер мабудь не народженим, а я займаюсь своєю справою, працюю використовуючі у своїй праці лінукс, пишу українською про лінукс, хочь...
Українці -- до кісток інтроверти, і їх тре згуртовувати якимось особливим, більш природнім для них чином, який я -- екстраверт і твердий логік поки що зрозуміти не можу, тому часто роблю те, що не подобається українцям, але від чуго у захваті німці (і до біса вони мені?), додаткового через це маю славу гіперактивного підлітка із "шилом у дупі", і не повагою до деяких суспільних норм (гидких мушу зазначини).
« Змінено: 2007-05-14 11:00:43 від Olexandr_Kravchuk »

Відсутній gontsa

• Новачок
  • *
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #9 : 2007-05-14 11:02:57 »
певно, що якщо Ви Сашко образились на мене, то я прошу вибачення, нікого я тут образити не хотів і Вас особисто (хоч не знайомий, але по справах порядних) я поважаю
Бажаю наснаги, і великих здобудків!
а про непорозуміння,....
да "не перерастьоть LOU у LOR" :)

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #10 : 2007-05-14 11:05:38 »
певно, що якщо Ви Сашко образились на мене, то я прошу вибачення, нікого я тут образити не хотів і Вас особисто (хоч не знайомий, але по справах порядних) я поважаю
Бажаю наснаги, і великих здобудків!
а про непорозуміння,....
да "не перерастьоть LOU у LOR" :)
Та ні, не на Вас! Вельми дякую, бо найгірше -- це коли твої роботи нікому не потрібні, най вони дуже маленькі.

Михайло (gvy) має звичку мене "м'ягко" принижувати перед іншими, пробуючи упіймати на вигаданій ним же "фігні" (хоча, у мене дуже чутлива етика, тому я можу перебільшувати, але з наміром не помиляюся!).
« Змінено: 2007-05-14 11:08:02 від Olexandr_Kravchuk »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #11 : 2007-05-14 11:46:54 »
Михайло (gvy) має звичку мене "м'ягко" принижувати перед іншими, пробуючи упіймати на вигаданій ним же "фігні" (хоча, у мене дуже чутлива етика, тому я можу перебільшувати, але з наміром не помиляюся!).
А я полюбляю пройтись плюсометом по тих, хто переходить на особистості. Стосується усіх.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #12 : 2007-05-14 13:17:35 »
А що то за плюсометр такий загадковий?
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #13 : 2007-05-14 14:36:49 »
Плюсомет - то така страшна зброя модераторів, адміністраторів і сисопів, котрою або спршу погрожують (Сергій), або відразу карають (я). Детальніше про покарання гляньте правила (зліва вгорі червоним виділені).

Щодо суперечки, що накльовується. Сашко, повірте мені, що Міша просто не має часу виділяти відношення до вас персонально, не залежно від того, западенець ви чи ні. Але попри те він робить для розвитку лінукс взагалі і в Україні зокрема більше, ніж 98% западенців разом узятих (про всяк випадок нагадаю, що я сам з Коломиї, маже що гуцул і вже точно западенець, так що політику сюди краще не шити) і вже порадити, що краще робити, а чим займатись не варто, таки може. Точно так само як ви можете проігнорувати його пораду, чи обгрунтувати свою позицію.

Але підтверджую слова Сергія - при переході на особистості ми з ним змагатимемось у швидкості витягування вищезгаданих плюсометів як ковбої на американському дикому заході. Лише цілитимемо не один в одного, а кудись в один бік.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #14 : 2007-05-14 15:12:56 »
Ясно, а користувач якось дізнається про свої зірочки, плюси, знаки оклику чи забаненісь ?
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.