Автор Гілка: Що неможливо в Лінуксі та БСД?  (Прочитано 4094 раз)

Відсутній root_x

• Кореспондент
  • дописів: 225
  • I Love YaBB 2!
Дотримуйтесь формату теми.
Пишите що неможливо, і чому.
[size=9]Я скоро навідаюсь і промодерую. Якщо щосвь не сподобаєься то видалю тему![/size]

Відсутній root_x

• Кореспондент
  • I Love YaBB 2!
Re: Що неможливо в Лінуксі та БСД?
« Відповідей #1 : 2007-05-04 19:22:58 »
Пишите що неможливо, і чому.
... в розумних межах

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #2 : 2007-05-04 19:35:54 »
[size=9]Я скоро навідаюсь і промодерую. Якщо щосвь не сподобаєься то видалю тему![/size]
А потім прийде пан miwa чи пан Єгоров і промодерують вас? ;D ;D

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2007-05-04 20:44:47 »
Я вже прийшов   ::)

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #4 : 2007-05-10 13:08:52 »
Та й тема сама собою не видаляється - тільки останній пост і то не завжди ;)
Дурниця говорити що саме не можливо бо коли це щось стане комусь потрібним - обов'язково стане можливим.

Ну зроблю своє припущення : завалити гарно адміністровану систему без прав рута. (мається на увазі систему під лінуксом)
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
  • Графоман LOU третього (четвертого?) пришестя
« Відповідей #5 : 2007-05-11 19:51:48 »
Дурниця говорити що саме не можливо бо коли це щось стане комусь потрібним - обов'язково стане можливим.

Ну зроблю своє припущення : завалити гарно адміністровану систему без прав рута. (мається на увазі систему під лінуксом)
хм... dd if=/dev/zero of=/dev/null?
Завалити - не знаю, але процесор нагріється ;D
Debian GNU/Linux lenny/sid
MontaVista Linux (Motorola ROKR Z6). Міняю на A1200.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2007-05-11 23:13:55 »
Ви б знали яку швидкість дискової підсистеми цей тест демонструє  8-)

• Літератор
« Відповідей #7 : 2007-05-15 17:30:36 »
Максимум проц завантажиться на 100% хе, вже саморозмножувальна рекурсивна функція страшніша за цю команду  :P

Відсутній Sanya

• Дописувач
  • **
  • дописів: 85
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #8 : 2007-05-15 19:14:46 »

тільки що спробував це зробити і на мому AMD Opteron завантажилось на 100% тільки одне ядро:) тому це не всюди діє (Враховуючи, що таких процесорів в сервері два і кожен з них має по два ядра ;D)
« Змінено: 2007-05-15 19:25:41 від Sanya »

• Літератор
« Відповідей #9 : 2007-05-16 11:43:15 »
А я цю команду виконував на старому Селероні і система продовжувала нормально працювати: якщо проц завантажений на 100% - це не означає, що більше ніщо працювати не буде - це ж вам не офтопік - тут політика пріоритетів розумно продумана.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #10 : 2007-05-16 20:29:57 »
що неможливо?
не те, щоб неможливо, але складно: це в системі з англійською локаллю користуватися, наприклад, польським ОепнОфісом, українським ґімпом, французьким krusader-om і т.д. Я так розумію, без компіляції цих програм не розібратися.

тоді як у багатьох віндових програмах існує можливість вибору мови інтерфейсу й часами навіть зміна без перезавантаження. Нашо це треба? Наприклад, людям, що вивчають іноземні мови, щоб тренуватися або просто по приколу.

виправте мене, якщо неправий
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #11 : 2007-05-16 20:33:19 »
Е-е-е... Юнікод та env LANG врятує батька російської демократії?  ;) А щодо локалізацій вінди, то я української якось не бачив, та й російська дуже посередня.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #12 : 2007-05-17 10:34:20 »
що неможливо?
не те, щоб неможливо, але складно: це в системі з англійською локаллю користуватися, наприклад, польським ОепнОфісом, українським ґімпом, французьким krusader-om і т.д. Я так розумію, без компіляції цих програм не розібратися.

тоді як у багатьох віндових програмах існує можливість вибору мови інтерфейсу й часами навіть зміна без перезавантаження. Нашо це треба? Наприклад, людям, що вивчають іноземні мови, щоб тренуватися або просто по приколу.

виправте мене, якщо неправий
Виправляю.
У офіційній англійській системі вінда хр (можливо хоум, не пригадую точно) у кожному другому випадку програма, написана з використанням локалі win1251 показує на екрані бякозябри. Перевірено на моєму попередньмоу місці роботи - комп'ютерний клуб з півсотнею ліцензійних віндовзі, де я окрім іншого програмував трішки. Так ось програми на половині комп'ютерів були нечитабельні. Системи, звісно що, оновлювались однаково і адмініструвались однаково (у всякому випадку я на то щиро надіюсь, бо адмініструванням вінди займався не я).

Вирішилась проблема тотальним зносом тотих ліцензійних віндовзів і установкою піратської XP з інтегрованим SP2.
Читайте документацію - вона кермує.

• Літератор
« Відповідей #13 : 2007-05-17 10:51:59 »
Нашо це треба? Наприклад, людям, що вивчають іноземні мови, щоб тренуватися або просто по приколу.
Тьху, змінюєте мову при вході в систему і всі програми почнуть нею говорити - ось вам і тренування, ось вам і прикол. Як бачите проблеми немає  :)
Ви ще скажіть , що неможливо дістати піратського лінукса  ;D для того, щоб нерви полоскотати - то для в становлення неліцензійного софту там є wine  ;) дехто під неї навіть XP намагався заінсталити  ;D

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #14 : 2007-05-17 11:54:40 »
програма, написана з використанням локалі win1251 показує на екрані бякозябри. Перевірено на моєму попередньмоу місці роботи - комп'ютерний клуб з півсотнею ліцензійних віндовзі, де я окрім іншого програмував трішки. Так ось програми на половині комп'ютерів були нечитабельні.
<blondie mode on>ПРОГРАМИ?</blondie mode off> Е-е-е.... Я пропустив щось важливе у цьому житті? Чи ви про щось типу http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1167916293 ? =)