Автор Гілка: Що неможливо в Лінуксі та БСД?  (Прочитано 4095 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Що неможливо в Лінуксі та БСД?
« Відповідей #15 : 2007-05-17 15:47:53 »
Нашо це треба? Наприклад, людям, що вивчають іноземні мови, щоб тренуватися або просто по приколу.
Тьху, змінюєте мову при вході в систему і всі програми почнуть нею говорити - ось вам і тренування, ось вам і прикол. Як бачите проблеми немає  :)
Ви ще скажіть , що неможливо дістати піратського лінукса  ;D для того, щоб нерви полоскотати - то для в становлення неліцензійного софту там є wine  ;) дехто під неї навіть XP намагався заінсталити  ;D
дякую, але тема про те, що неможливо в лінукс? Я написав, що неможливо зробити млинці, а ви кажете, що в лінуксі є оладки. але це не те саме, чи не так? Проблема, описана мною, може і дещо надумана, але мета теми - продемонструвати, що неможливо. І чому. А в систему я входжу раз на місяць максимум - на роботі комп не вимикаю, а вдома роблю hibernate. І здається, змінити локаль без вилогінювання теж не можна. Чи можна?

2 miwa,
згоден, що ліцензійна вінда - лайно ще те, піратська SP2 в рази стабільніша і менш глючна. Не згоден, що описану вами проблему не можна вирішити - там десь в налаштування тре встановити країну - Україна і головну мову - Українську. Втім, у ліцензійної вінди можуть бути найнесподіваніші глюки :)
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #16 : 2007-05-17 15:55:53 »
І здається, змінити локаль без вилогінювання теж не можна. Чи можна?
Повторюю. Щоб запустити програму з китайською локаллю потрібно виконати "env LANG=zh_TW <program>". Або встановити LANG в .bashrc.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #17 : 2007-05-17 16:42:50 »
Цитата
Повторюю. Щоб запустити програму з китайською локаллю потрібно виконати "env LANG=zh_TW <program>". Або встановити LANG в .bashrc.
перепрошую, пропустив ваше повідомлення. Тоді і це можливо. Неможливого мало залишається тоді :)

Е-е-е... Юнікод та env LANG врятує батька російської демократії?  ;) А щодо локалізацій вінди, то я української якось не бачив, та й російська дуже посередня.
дик я не проти. У вінді багато простих речей (наприклад, підключення language pack) чомусь зроблені через задній прохід.
« Змінено: 2007-05-17 16:44:54 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #18 : 2007-05-17 18:19:52 »
програма, написана з використанням локалі win1251 показує на екрані бякозябри. Перевірено на моєму попередньмоу місці роботи - комп'ютерний клуб з півсотнею ліцензійних віндовзі, де я окрім іншого програмував трішки. Так ось програми на половині комп'ютерів були нечитабельні.
<blondie mode on>ПРОГРАМИ?</blondie mode off> Е-е-е.... Я пропустив щось важливе у цьому житті? Чи ви про щось типу http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1167916293 ? =)
Ну гаразд, гаразд, не програми - інтерпика програм ;) та службові повідомлення, що вони (програми) виводили.

Цитата
згоден, що ліцензійна вінда - лайно ще те, піратська SP2 в рази стабільніша і менш глючна. Не згоден, що описану вами проблему не можна вирішити - там десь в налаштування тре встановити країну - Україна і головну мову - Українську.
Не повністю згоден, що вінда сама по собі - лайно за означенням: за бажання її можна причесати й успішно використовувати (ну не всі ж програмісти у майкрософт - ідіоти й імбіцили), проте це не так просто й зручно, як дехто собі думає. Згоден що проблема якось могла вирішитись. Єдине що ця частина проблеми мене не стосувалась - мене стосувалось програмування і сервери. Але по-моєму та локаль (чи як воно там у вінді називалась) всюди стояла однакова.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #19 : 2007-05-17 18:45:52 »
Ну гаразд, гаразд, не програми - інтерпика програм ;) та службові повідомлення, що вони (програми) виводили.
Ви мене втішили, а то уявіть собі  - прокинутись вранці з легким похміллям в голові і таке прочитати :o

Не повністю згоден, що вінда сама по собі - лайно за означенням: за бажання її можна причесати й успішно використовувати
Якщо пам'ятаєте, я тут якось голосно жалівся на вінду, коли мене за неї тимчасово засадили=) Легше стало тільки коли поставив bash, vim ну і ще деякий варєз для віртуалних десктопів. Але в одному моя думка незмінна - віконний менеджер не тягне на преальфу twm-а.

(ну не всі ж програмісти у майкрософт - ідіоти й імбіцили)
s/програмісти/індуси
Якщо серйозно, то імбецили в них як раз менеджери. В майкрософта робота так поставлена - в ms research (а чи й в open source community=() придумують щось корисне, потім то віддають індусам, вони його псують, далі маркетологи загортають в красиву упаковку і впарюють домогосподаркам.

ЗІ П'ятихвилинка ненависті на ЛОУ?=)

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #20 : 2007-05-18 11:50:16 »
Повторюю. Щоб запустити програму з китайською локаллю потрібно виконати "env LANG=zh_TW <program>".
І будете мати прекрасний український інтерфейс  ;D
Дтугий рз повторювати не буду: щоб запустити програму італійською набираєте: "env LANG=it_IT.utf-8 <program>".
А набіса панові Ктулху китайська? Більше не сьорбайте пива наніч за компом  ;)
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
  • дописів: 225
  • Графоман LOU третього (четвертого?) пришестя
« Відповідей #21 : 2007-05-18 15:48:34 »
А набіса панові Ктулху китайська? Більше не сьорбайте пива наніч за компом  ;)
Ктулху пиво не сьорбає. Ктулху сьорбає мізки, а пивом запиває.

Off-topic:
Вчора пив пиво і закушував засушеним родичем Ктулху ;D

M: Вадим, не буяньте.
« Змінено: 2007-05-18 16:23:30 від Cthulhu »
Debian GNU/Linux lenny/sid
MontaVista Linux (Motorola ROKR Z6). Міняю на A1200.

Відсутній root_x

• Кореспондент
  • дописів: 225
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #22 : 2007-05-31 15:00:47 »
... Більше не сьорбайте пива наніч за компом  ;)
Отож, із-зі пива мені miwa двійки ставить, аж забрав одну звєзду - жадіна!
Там іде інтелектуальна розмова про правильну адресацію.
http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1179149734/14#14