Цитата: noddeat від 2007-05-16 20:29:57 Нашо це треба? Наприклад, людям, що вивчають іноземні мови, щоб тренуватися або просто по приколу.Тьху, змінюєте мову при вході в систему і всі програми почнуть нею говорити - ось вам і тренування, ось вам і прикол. Як бачите проблеми немає Ви ще скажіть , що неможливо дістати піратського лінукса для того, щоб нерви полоскотати - то для в становлення неліцензійного софту там є wine дехто під неї навіть XP намагався заінсталити
Нашо це треба? Наприклад, людям, що вивчають іноземні мови, щоб тренуватися або просто по приколу.
І здається, змінити локаль без вилогінювання теж не можна. Чи можна?
Повторюю. Щоб запустити програму з китайською локаллю потрібно виконати "env LANG=zh_TW <program>". Або встановити LANG в .bashrc.
Е-е-е... Юнікод та env LANG врятує батька російської демократії? А щодо локалізацій вінди, то я української якось не бачив, та й російська дуже посередня.
Цитата: miwa від 2007-05-17 10:34:20програма, написана з використанням локалі win1251 показує на екрані бякозябри. Перевірено на моєму попередньмоу місці роботи - комп'ютерний клуб з півсотнею ліцензійних віндовзі, де я окрім іншого програмував трішки. Так ось програми на половині комп'ютерів були нечитабельні. <blondie mode on>ПРОГРАМИ?</blondie mode off> Е-е-е.... Я пропустив щось важливе у цьому житті? Чи ви про щось типу http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1167916293 ? =)
програма, написана з використанням локалі win1251 показує на екрані бякозябри. Перевірено на моєму попередньмоу місці роботи - комп'ютерний клуб з півсотнею ліцензійних віндовзі, де я окрім іншого програмував трішки. Так ось програми на половині комп'ютерів були нечитабельні.
згоден, що ліцензійна вінда - лайно ще те, піратська SP2 в рази стабільніша і менш глючна. Не згоден, що описану вами проблему не можна вирішити - там десь в налаштування тре встановити країну - Україна і головну мову - Українську.
Ну гаразд, гаразд, не програми - інтерпика програм та службові повідомлення, що вони (програми) виводили.
Не повністю згоден, що вінда сама по собі - лайно за означенням: за бажання її можна причесати й успішно використовувати
(ну не всі ж програмісти у майкрософт - ідіоти й імбіцили)
Повторюю. Щоб запустити програму з китайською локаллю потрібно виконати "env LANG=zh_TW <program>".
А набіса панові Ктулху китайська? Більше не сьорбайте пива наніч за компом
... Більше не сьорбайте пива наніч за компом