Автор Гілка: Скажемо ні MS Office OpenXML як стандарту ISO !  (Прочитано 7826 раз)

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
Re: Скажемо ні MS Office OpenXML як стандарту ISO
« Відповідей #15 : 2007-06-21 23:59:00 »
Якщо не помиляюся, то офіс в вінді стоїть 2003
Roman Suprotkin

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #16 : 2007-06-22 11:56:10 »
А що, варіант хоча б ООо з наступним експортом у ПДФ/doc не підходив з якихось міркувань? Про ЛаТеХ з тим же експортом вже й не говорю...
А яким чином LaTeX можна експортувати в doc ?(це ж 100% полетять всі формули і графіки) в pdf ще розумію як : pdflatex , а от doclatex ще не зустрічав  :o
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #17 : 2007-06-22 12:11:18 »
За наявності прямих рук дипломну зручно писати і в ворді, ОО та LaTEX-і.
Неправда ваша. Якщо диплом робити чесно, по всіх правилах - цебто щоб програма сама слідкувала за нумерацією розділів і підрозділів, формул, таблиць, списків літератури та використаних джерел - тоді диплом легше зробити у Кейті ніж у ворді. Щодо прямоти рук - повірте на слово що вони достатньо прямі. У всякому разі про існування стилів, "автоматичної" нумерації і тому подібних декларацій у МСОфісі вони здогаються. Щоправда, реалізації декларованих функцій апологетам МСО ще чекати й чекати.
ООо в цьому плані дещо кращий. У всякому разі диплом ми з товаришем робили майже одночасно - він у МСО, я в ООо (ще 1.0) - то товариш з ним набавився значно більше. В тому числі й з уже згадуваним ефектом "розлітання" сторінок на різних машинах.
Про ЛаТеХ нічого сказати не можу - диплом робив лише один :)

Цитата
А яким чином LaTeX можна експортувати в doc ?
Я певно що надто заплутано висловився. У всякому разі я також не знаю чи можна експортувати роботу в ЛаТеХ у формат doc; а мав на увазі лише експорт у ПДФ.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #18 : 2007-06-22 13:53:42 »
За наявності прямих рук дипломну зручно писати і в ворді, ОО та LaTEX-і.
Неправда ваша. Якщо диплом робити чесно, по всіх правилах - цебто щоб програма сама слідкувала за нумерацією розділів і підрозділів, формул, таблиць, списків літератури та використаних джерел - тоді диплом легше зробити у Кейті ніж у ворді.
Є спосіб і у ворді зробити все правильно - використовувати т.з. "коди полів" - старезний апендикс, який для сумісності протягують із версії в версію  [smiley=wacko2.gif]
Цитата
А яким чином LaTeX можна експортувати в doc ?
Я певно що надто заплутано висловився. У всякому разі я також не знаю чи можна експортувати роботу в ЛаТеХ у формат doc; а мав на увазі лише експорт у ПДФ.
Непрямо, але можна (tex4ht):
1) експорт в html+MathML з подальшою конвертацією засобами ворда;
2) експорт в формат OOo з подальшою конвертацією засобами OOo  8-)
« Змінено: 2007-06-22 14:05:51 від cadca »
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #19 : 2007-06-22 14:42:07 »
А що, варіант хоча б ООо з наступним експортом у ПДФ/doc не підходив з якихось міркувань? Про ЛаТеХ з тим же експортом вже й не говорю...
А яким чином LaTeX можна експортувати в doc ?(це ж 100% полетять всі формули і графіки) в pdf ще розумію як : pdflatex , а от doclatex ще не зустрічав  :o
google word2tex i tex2word - щоправда воно під вінду і для цього потрібен ворд.

2 miwa
я не писав, що зручніше, бо це виключно справа звички та інших факторів. якщо ви про Kate, то це часом не оболонка для TEX?
Щодо автоматичної нумерації, то для ворда існує MathType, для опенофіса не знаю як автоматично нумерувати формули, ну а LaTEX підтримує це "з коробки" - в цьому плані він найкращий. Редактор формул ворда значно кращий ніж в ОО, і його формули конвертуються в формат LaTEX при використанні word2tex або MathType. Розробники ж останнього включили туди ледь половину всіх функцій, я не відразу здогадався, наприклад, як там грецькі символи набрати, бо формат не зовсім сумісний з LaTEX
« Змінено: 2007-06-22 14:42:44 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #20 : 2007-06-22 15:13:27 »
2 miwa
я не писав, що зручніше, бо це виключно справа звички та інших факторів.
Ви писали що зручно. Я навів приклади, де воно анітрохи не зручно. На момент написання диплому я вже років 8 працював з різними версіями МСО і практично не мав досвіду серйозної роботи у ООо (серйозна робота підрозуміває документ з складним форматуванням, вкладеними списками, таблицями, малюнками і т.д. загальним об'ємом хоча б на десяток форматів А4 12-14 шрифту та одинарного міжрядкового інтервалу). Так що звичка була цілком і повністю на боці МСО. Просто МСО-шний документ, котрий сьогодні відкрився без проблем і зауважень завтра може відкритись з повністю переплутаною системою нумерації розділів, наприклад (у всякому разі так було років 4-5 назад).

якщо ви про Kate, то це часом не оболонка для TEX?
А біс його знає :) Взагалі-то Kate - один з стандартних простеньких текстових редакторів КДЕ ;)

А взагалі-то, потрохи згортаючи тему, хотілось би сказати, що мої знання можливостей офісів зупинились десь так в районі 2004 року - відтоді нічого серйозного, на щастя, набирати не доводилось. А на документику у 5 листочків з двома таблицями порівняння роботи офісів робити якось несерйозно.

З.І. А формули ООо при друку виглядають ЗНАЧНО краще за МСО не зважаючи на те, що редактор формул там, за вашими словами, гірший  :P
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #21 : 2007-06-22 15:34:41 »
ну про "виглядає"  - теж суб"єктивна річ, тим паче що шрифт і його розмір в обох редакторах можна змінювати. Однак зробити в МСО презентацію PowerPoint з формулами - це пекло. Особливо якщо їх копіювати з ворда - вони вставляються зменшеними і все форматування злітає. В ОО Present з цим все ОК. Однак в ОО-2 півроку тому в мене злетіли всі формули у презентації - просто зникли коли я на ранок її хотів запустити. Та й конфліктів версії ОО теж не позбавлений - можуть бути глюки, коли відкриваєщ документ ОО 2.0 редактором 2.2 і навпаки. А формат начебто ISO і відкритий. Втім в МСО конфлікт версій теж є.
У PowerPoint натомість формули теж можуть злетіти, особливо якщо інша версія, або у ворді самоконвертуватись  в нередагувальні (чи як українською сказати "такі, що не можуть бути відредаговані") малюнки.

Ідеального стабільного WYSIWIG-редактора з підтримкою формул і автоматичною їх нумерацією та нумерацією списку літератури та посилань в тексті поки що не існує. Принаймні я про нього не знаю.

А в TEX набирати є свої приколи - незручно працювати з багатосторінковим документом, немає перевірки орфографії, багато треба мучитись, щоб відформатувати документ відповідно до вимог, зокрема поля виставити - там це через задній прохід робиться.

ЗІ я Kate переплутав з Kyle (чи Kile?), перепрошую.
« Змінено: 2007-06-22 15:36:49 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

• Літератор
« Відповідей #22 : 2007-06-22 17:03:20 »
В ТеХі перевірка орфографії підтримується: її робить сам текстовий редактор. А от з таблицями там повний дзень бу - треба тдесь літературу підшукати, бо доведеться дисертацію в ОО перенести  ;)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183

Відсутній cadca

• Письменник
  • free like beer
« Відповідей #24 : 2007-06-22 18:53:23 »
В ТеХі перевірка орфографії підтримується: її робить сам текстовий редактор. А от з таблицями там повний дзень бу - треба тдесь літературу підшукати, бо доведеться дисертацію в ОО перенести  ;)
LyX, LyX і ще раз LyX  ;D

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • Чому саме Лінукс?
« Відповідей #25 : 2007-06-23 02:14:45 »
P.S.: Просто цікаво - Ваша кафедра до офіційних вимог ВАК'у теж приклала руку?  ;D
Не факт. Хіба в нас мало комп'ютернонеграмотних персон, що можуть плодити інструкції й вимоги?

Всі грамотні компьютерізовані персони повтікали з навчальних та наукових закладів туди де платять гроші. Патрітотизм має рацію тільки тоді коли він підкриплений матеріально.

От наприклад я в нашому наково-дослідницькому інституті намагався перевести хоча б частково розробку программ на відкриті аналоги. Не зміг побороти інерцію мислення, коли на п'ять клієнтів ставлять Oracle тому що безкоштовний - з базару.

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #26 : 2007-06-23 19:33:25 »
нередагувальні (чи як українською сказати "такі, що не можуть бути відредаговані") малюнки.

ЗІ я Kate переплутав з Kyle (чи Kile?), перепрошую.
Нередаговні (неологізм; наголос на "о").

Kile. Texmaker. Мабуть, ще щось є таке ж.

• Літератор
« Відповідей #27 : 2007-06-25 17:14:19 »
LyX, LyX і ще раз LyX  ;D
Документація, документація і ще раз документація  8-)

• Літератор
« Відповідей #28 : 2007-06-26 18:01:14 »
Бе-е-е-е платна холєра - не піде. А як це діло в Ооо конвертувати ?

Відсутній cadca

• Письменник
  • free like beer
« Відповідей #29 : 2007-06-26 19:28:37 »
Бе-е-е-е платна холєра - не піде. А як це діло в Ооо конвертувати ?
Аналог word2tex - відкриваємо *.doc у OOo чи Abiword і конвертуємо у *.tex.
Аналог tex2word - teh4ht (конвертуємо *.tex -> *.sxw).
P.S.: LyX вміє і те, і інше 8-)