Автор Гілка: За що люблять пінгвіна  (Прочитано 11620 раз)

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Re: За що люблять пінгвіна
« Відповідей #15 : 2007-07-13 15:22:29 »
В лінукса чудова підтримка паралельних процесів: нехай той проц хоч на 100% завантажений - вікна нормально будуть перемикатись.
Хочеться ще додати, що дідька ви на щойно встановленій вінді поставите якусь програму з сирців. До речі, за офіс доплачувати теж треба (це якщо в цивілізованій європейській країні, якою ми мусимо стати).
Про відсутність в лінуксі іграшок - чистісінька брехня:
спочатку я повністю перейшов під лінукс (форматнув залишки вінди) щоб позбутися ігроманії (вірус, який нападає не на ОС, а на користувача  ;) ) - через короткий час понатягував купу іграшок, не таких ефектних, але суть та сама - гаяти час, тицяючи на кнопки (prboom з wad-ом від Free Doom - досить затазна дурниця). Зараз перестав займатись цими дурницями, бо просто нема часу...
І як вже згадувалось, величезною перевагою UNIX-like оперативок є консоль  (хоч при згадці про неї в віндузатників мурашки по шкірі починають гасати) - маленькі скрипти з вашими файлами за секунди роблять те, на що йдуть години мишкоклацання.

Єдиний недолік - ваш улюблений бесцелел Чарльза Петзолда доведеться викинути до смітника  ;)
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній nickson

• Дописувач
  • **
  • дописів: 66
« Відповідей #16 : 2007-07-13 18:23:43 »
Єдиний недолік - ваш улюблений бесцелел Чарльза Петзолда доведеться викинути до смітника  ;)

Тобто, мова про С#? Чи взагалі програмування для вінди?
До речі, а як щодо розробки у лінуксі. Я до цього ще не дійшов правда :), але хочеться знати - тут є якісь плюси (у порівняння в оффтоповим аналогом)? Більше всього користуються С++? А, і ще, я так десь бачив.. одним оком, промигнула інфа, що начебто для кожної графічної системи - КДЕ, Гнома - своє програмування. Тобто створена програма для Гнома не буде працювати у КДЕ, і навпаки, чи як?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #17 : 2007-07-13 18:31:48 »
Влаштувати 100% навантаження процесора - це треба вміти=) Хіба що цяцьками, але тоді якось не до перемикання між вікнами. А на роботі в мене таке взагалі реалізувати надзвичайно важко, навіть з тими задачами - хіба що make -j8 ;)
Якось довелось тестувати новий сервер. Зокрема тестували завантаження у велику кількість потоків, мені вдалось створити на своєму ноуті (Celeron M 360) навантаження на проц 100% та LA 45, при якому він продовжував працювати. На сервері у той час було навантаження близько 95% (Dual Xeon Woodcrest 1.8) та LA за 15. За дві години експериментів вдалось досягти повного завантаження обох залізяк на 100% та LA на сервері під 70.
Ноут хоч і повільно але працював.

Але хочу зауважити: KDE та подібні монстри люблять коли багато пам'яті. Коли пам'яті стає замало швидкість роботи процесора вже не рятує

Praporshic

• Гість
« Відповідей #18 : 2007-07-13 18:36:14 »
До речі, а як щодо розробки у лінуксі. Я до цього ще не дійшов правда :), але хочеться знати - тут є якісь плюси (у порівняння в оффтоповим аналогом)? Більше всього користуються С++? А, і ще, я так десь бачив.. одним оком, промигнула інфа, що начебто для кожної графічної системи - КДЕ, Гнома - своє програмування. Тобто створена програма для Гнома не буде працювати у КДЕ, і навпаки, чи як?
Я не розробник, але НМД програмувати набагато зручніше аніж у мастдаї.
Більше за все користуються С. Але обмежень нема - кожен обирає зручний інструмент.
Стосовно програмування під кеди або гнома - вони використовують різні бібліотеки, кожна з яких має свої особливості. Але існує можливість ставити лише бібліотеки а не весь DE або встановити бібліотеки сумісності, окрім того ще є кілька стандартів що дозволяють писати програми які працюють будь-де.

Відсутній nickson

• Дописувач
  • **
« Відповідей #19 : 2007-07-13 18:36:40 »
Але хочу зауважити: KDE та подібні монстри люблять коли багато пам'яті. Коли пам'яті стає замало швидкість роботи процесора вже не рятує
Багато - це скільки? 1 гіг, 2 гіги? Чи 4?  :-?
« Змінено: 2007-07-13 18:36:57 від nickson »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #20 : 2007-07-13 18:38:21 »
256 мегабайт

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #21 : 2007-07-13 19:10:23 »
256 мегабайт
В мене колись KDE2 на 64 крутилось і їсти не просило.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #22 : 2007-07-13 19:38:22 »
Славно розписали, +1...
Спасибі, я старався :)
На домашній машині я здогадуюсь про 100%-ве завантаження процесора лише тоді, коли перемикання між вікнами відбувається повільніше аніж зазвичай
Влаштувати 100% навантаження процесора - це треба вміти=) Хіба що цяцьками, але тоді якось не до перемикання між вікнами.
Маю одну шкідливу звичку - фільми колекціонувати. При тому не подобається мені формат DVD (пригадуєте "флейм на тему" у гілці, здається, про вихід ГПЛ3? ;) ) Так що якщо з оптичного приводу стягується один фільм, в цей час ковертуєтсья інший і все це при запущених Konqueror, Konsole, Krusader, Kopete, AmaroK та деяких інших К* + AntMovieCatalog y wine, тоді й без запуску забавок система незле завантажується :)
З.І. Вінда вже при половинному подібному завантаженні стає у вельми (не?)привабливу позу.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #23 : 2007-07-13 19:55:34 »
Так що якщо з оптичного приводу стягується один фільм, в цей час ковертуєтсья інший і все це при запущених Konqueror, Konsole, Krusader, Kopete, AmaroK та деяких інших К* + AntMovieCatalog y wine, тоді й без запуску забавок система незле завантажується :)
Я подібним рідко займаюсь, але не пам'ятаю, щоб mencoder так сильно навантажував. Сьогодні-завтра знов випробую, треба один концертик поріпати=)

З.І. Вінда вже при половинному подібному завантаженні стає у вельми (не?)привабливу позу.
У випадку вінди - непривабливу. Хоча... Гм-м-м... Піти відпустку, чи що? ;D

Відсутній nickson

• Дописувач
  • **
« Відповідей #24 : 2007-07-13 20:14:24 »
Вирішив трохи потестувати системи для себе, бо раніше цього не робив, і вийшло от що. Архівація у форматі .zip каталогу з mp3 файлами розміром 108 Мб до 103 Мб зайняла:
openSUSE 10.2 Arc - 0:09
WinXP WinRAR 3.42 - 0:13
А архівація у вінді того ж каталогу у форматі .rar зайняла аж 01:33 (а розмір той же самий вийшов - 103 Мб).
« Змінено: 2007-07-13 20:15:18 від nickson »

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #25 : 2007-07-13 20:22:12 »
не думаю, що стискання МП3 та й ще таких розмірів - гарна ідея, хіба що в хаті холодно або яєчню нема на чому смажити :)
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній nickson

• Дописувач
  • **
« Відповідей #26 : 2007-07-13 20:59:35 »
не думаю, що стискання МП3 та й ще таких розмірів - гарна ідея, хіба що в хаті холодно або яєчню нема на чому смажити :)
Ну я ж в якості тесту. А що, треба було більше взяти?

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #27 : 2007-07-13 21:12:34 »
Ну я ж в якості тесту.
це я до того, що немає сенсу порівнювати речі, які в житті не мають практичного ужитку
оскільки стискання МП3 (та й іншої вже стисненої мультимедіа) (за окремих випадків) ніхто (принаймні, в тверезому вигляді) не робить то й робити порівняння на цьому ґрунті не варто

А що, треба було більше взяти?
а це залежить від розміру квартири, яку треба обігріти, або уподобань до типу яєчні: м'якенько чи густенько :)
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #28 : 2007-07-13 22:15:31 »
це я до того, що немає сенсу порівнювати речі, які в житті не мають практичного ужитку
оскільки стискання МП3 (та й іншої вже стисненої мультимедіа) (за окремих випадків) ніхто (принаймні, в тверезому вигляді) не робить то й робити порівняння на цьому ґрунті не варто
Хе... Зразу видно, музику ви з ішака не качали=)

А що, треба було більше взяти?
а це залежить від розміру квартири, яку треба обігріти, або уподобань до типу яєчні: м'якенько чи густенько :)
Та просто поставити генту і не мучитись. І тепло, і процесор зайнятий :)

Відсутній nickson

• Дописувач
  • **
« Відповідей #29 : 2007-07-13 22:30:57 »
Та просто поставити генту і не мучитись. І тепло, і процесор зайнятий :)
:-? Так вантажить комп чи що?