- vi/vim обов'язково, а то в мене колись очі на лоба полізли, коли довелось з ним працювати вперше- початки мови shell
- щодо програмування, то напевно почати треба с gcc - написання, компіляція й запуск простих прог на С.
Flood:Добре що Вам не потрапити на заочне відділення фізтеху КПІ - буде складно щось пояснити про *nix людям які ними на життя заробляють
Рік назад теж читав на третьому курсі цей курс, то ж, якщо пошукати, можна знайти й лабораторні, й деякі лекції. Якщо потрібно - пиши в особисті повідомлення. До речі - який політех? Часом не ОНПУ?
Є таке діло: мене покликали читати курс "Операційні системи та системне програмування" на третьому курсі політеха. Це третій семестр, перші два вони товкли асемблер у ступі, при тому під ДОС. Хоча я дуже поважаю ДОС і асемблер, у цьому випадку це було досить бессистемно і малокорисно. Практично, мені треба перечитати їм трьохсеместровий курс з нуля і за семестр. Це добре, бо в таких екстремальних умовах у мене більше прав щодо створення робочої програми, отже я можу кілька лекцій та практик відвести *nix системам.
А що, *nix - системи це пуп землі?
Чи ви самі николи специалізованих ОС не писали.
От я писав, воно навіть працювало на MSC51. А DOS це дуже гарна ОС з єкзоядром, коли навіть менеджер пам'яті можна замінинти на свій.
Цитата: Soft від 2007-09-07 14:54:11А що, *nix - системи це пуп землі? Ні. Але *nix-ами користується набагато більше людей, ніж специалізованими ОС. А курс дуже сжатий. Практично один семестр замість трьох, отже час є тільки на найпопулярніше. Хоча, якщо ви можете запропонувати щось цікаве, я буду дуже вдячний.
Набагато корисніше для них було б розказати що таке MSDN, де його брати, та чому программіст під Windows(котрими ім мабудь доведеться працювати) якщо поважає себе повинен користуватися цією документацією, а не клянчити код на тематичних серверах, як роблять усі студенти.
Влаштував би семінар, хай вони б мені щось пояснили :-)