Автор Гілка: Що б ви бажали почути про *nix, на третьому курсi?  (Прочитано 18376 раз)

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • Чому саме Лінукс?
Набагато корисніше для них було б розказати що таке MSDN, де його брати, та чому программіст під Windows(котрими ім мабудь доведеться працювати) якщо поважає себе повинен користуватися цією документацією, а не клянчити код на тематичних серверах, як роблять усі студенти.
Да-да, слухайте софта уважно, та не забудьте його гарненько попитати лінки на пірацьку вісту, він у нас великий спеціаліст по контрафакту. Якщо він буде в хорошому гуморі, то скаже=))

А людям краще розкажіть, скільки підписка на MSDN коштує, та ще той факт, що unix-програміст в Україні - штука популярна і дуже непогано оплачувана=))

Навіщо, качай та користуйся
M:* згідно п.12 (варєз)

Чи тільки MSDN з сайту Microsoft
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=b8704100-0127-4d88-9b5d-896b9b388313&DisplayLang=en

А Vista на http://infostore.org/ самі знайдете.

Хоча сама Vista нефункціональна в плані інтерфейсу, навіть системне меню там незручне.
Тому раджу користуватися WinXp+SP2 а також встановити Vista Start Menu
http://www.vistastartmenu.com/ru/VistaStartMenu_Setup_2_5_beta_freeware_ru.exe
« Змінено: 2007-09-07 21:30:44 від Cthulhu »

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?
Набагато корисніше для них було б розказати що таке MSDN, де його брати, та чому программіст під Windows(котрими ім мабудь доведеться працювати) якщо поважає себе повинен користуватися цією документацією, а не клянчити код на тематичних серверах, як роблять усі студенти.
А людям краще розкажіть, скільки підписка на MSDN коштує, та ще той факт, що unix-програміст в Україні - штука популярна і дуже непогано оплачувана=))

Та не зовсім, 1С чи C# программіст може в Києві заколочувати навіть 3000$ на місяць.
« Змінено: 2007-09-07 21:07:43 від Soft »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Та не зовсім, 1С чи C# программіст може в Києві заколочувати навіть 3000$ на місяць.
А ну давайте лінки на організації, я вже резюме наготові тримаю=) А то сиджу тут, панимаєш, сиволапий, за лінуксом, і свого щастя не знаю ;D
« Змінено: 2007-09-07 21:37:59 від Cthulhu »

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
А ну давайте лінки на організації, я вже резюме наготові тримаю=) А то сиджу тут, панимаєш, сиволапий, за лінуксом, і свого щастя не знаю ;D

сиволапі, мабуть, на ЛОРі сидять, тут всі репані  ;)
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
Каюсь, неграмотний=)) До речі, в мене у вогнелисі спелчекір слово "сиволапий" знає.

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?

(рос) влом було перекладати

Цитата
З/П: от 4000 у.е.
ОР: от пяти лет
Программист ERP
Продата Консалт Украина ищет специалиста, который имеет опыт написания ERP приложений со стажем работы в IT сфере от 5 лет. Основная задача специалиста - программирование внутренней ERP системы.
Необходимые знания:
- Delphi (expert or very experienced);
- SQL (expert or very experienced);
- Informix (expert or very experienced).

Начало проекта: октябрь
Сроки проекта: от 12 месяцев
Место работы: Киев, Украина
Почасовая оплата : от 25 у.е. (ставка обсуждается)

Если Вы заинтересованы в данном предложении, то ждем Ваших резюме по адресу:
nam@prodataconsult.com.ua
Наталья Махновская
HR Manager
tel.: +380 44 206 83 59
skype NataliyaMakhnovskaya

Цитата
от  3 000  до  3 500 USD
Компания «1С-Рарус», ведущий партнер фирмы «1С», приглашает
Руководителя проекта
для осуществления общего и технического руководства крупным проектом разработки и внедрения системы управления и учета у клиента на основе системы «1С:Предприятие».

Требования:

* высшее техническое или экономическое образование
    * опыт проектирования информационных систем предприятий
    * опыт внедрения программных продуктов фирмы «1С» не менее 2-х лет
    * опыт руководства проектами автоматизации управления и учета на базе программных продуктов фирмы «1С»

Обязанности:

* проведение переговоров
    * подготовка тендерной и проектной документации
    * проектирование комплексных информационных систем на основе системы программ «1С:Предприятие»
    * руководство группой специалистов по внедрению
    * создание, контроль и корректировка бюджетов проектов
    * решение разнообразных проблем, возникающих в ходе выполнения проекта

Условия работы:

* график работы: полная занятость
    * возможность повышения квалификации
    * возможны командировки в Москву
http://headhunter.com.ua/vacancy/883906?query=

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
Каюсь, неграмотний=))
та не ваша провина, у ВТССУМ його теж запхнули, хоча українською "сиво-" має зовсім інше значення, хіба що малось на увазі, що й на лапах волосся посивіло  :-?

До речі, в мене у вогнелисі спелчекір слово "сиволапий" знає.
ну за це він від мене отримає чосу  ;D але вже вибачайте, Вам прийдеться терпіти його таким до наступної версії  ;)
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
Угу. Класні приклади, нічого не скажеш. Другий - це менеджерська посада, тому не в тему.

Перший:
Цитата
ProData Consult - это независимая международная, компания IT консалтинга[...]Компания ProData Consult известна как компания, предоставляющая компетентных, высококвалифицированных консультантов, в сферах анализа, дизайна и архитектуры, разработки программного обеспечения, управления проектом, управления предприятием, тестирования, документации, контроля и обслуживания. Эксперты компании на высоком уровне владеют Microsoft, Oracle и Sun/J2EE и другими новейшими технологиями.
Я, чесно кажучи, не вкурив чим вони займаються, але судячи з усього, це суміш хедхантерів і аутсорсерів - не зовсім ІТ у всякому разі. І ERP, судячи з усього, не для них має писатись. Але не про те мова. По-перше, робота явно тимчасова. А по-друге
Цитата
специалиста, который имеет опыт написания ERP приложений
- мається на увазі мінімум тімлід. Тобто посада, схоже, менеджерська, і зарплата теж.

Щоб уникнути подальших непорозумінь. Знайдіть оголошення в якому буде щось типу "потрібен програміст C# для роботи в ІТ-компанії. Зарплата $3000".

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?
Угу. Класні приклади, нічого не скажеш. Другий - це менеджерська посада, тому не в тему.

Щоб уникнути подальших непорозумінь. Знайдіть оголошення в якому буде щось типу "потрібен програміст C# для роботи в ІТ-компанії. Зарплата $3000".

А прості прогамери і під *nix не будуть більш 1500$ мати. Нівіщо, коли можна по 600$ набрати кодло індусів, котрі тільки вчора з пальми злізли але вже Senior C# Developer.

А от на 1500 в Харькові
Цитата
Компания, работающая на рынке Украины более 6-ти лет открывает офис
в г. Харькове.
Соответственно нам необходима сплоченная, креативная команда гениев!!!
1. Project manager (1500 - 2000 у.е.)
- технологии .Net (ASP.Net, ADO.Net, Web Services и т.д.);
- опыт работы с промышленными СУБД (Oracle или MS SQL Server);
- знания и практический опыт применения одной из современных методологий разработки проектов (RUP, MSF и т.д.)
2. Programmer .NET(C#) (1000 - 1700 у.е.)
- знание OOA&OOD, UML, шаблонов программирования и проектирования;
- использование технологии .Net;
- ОР с технологиями и языками программирования (VC++, Visual Basic, Java, COM);
- ОР с крупными СУБД (Oracle, SQL Server) на уровне разработки и понимания основных концепций;
- Желательно Опыт применения CASE средств моделирования (Rational Rose, MS Visio, Oracle Designer, ErWin, знание и практический опыт работы в соответствии с методологией RUP.
3.Tester ( 400 - 800 у.е.)
- (RUP);
- базовые знания в области ООП, знания основ СУБД;
- знание принципов автоматизированного тестирования и скриптовых языков;
- ОС Windows 9x/Me/NT/2000/XP на уровне опытного пользователя, MS Office (Word, Excel);
- навыки проектирования пользовательского интерфейса
http://www.sql.ru/forum/actualthread.aspx?tid=469906
« Змінено: 2007-09-08 00:39:37 від Soft »

Praporshic

• Гість
Тиждень тому мав пропозицію на Київ на 1500$, але таки на манагерську посаду - тим-лідер адміністраторів. Але то Київ, у Дніпропетровську мені більше 600$ наразі не й збирається пропонувати.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
А прості прогамери і під *nix не будуть більш 1500$ мати. Нівіщо, коли можна по 600$ набрати кодло індусів, котрі тільки вчора з пальми злізли але вже Senior C# Developer.
Індуси за 600? Щось ви переоцінюєте. Видно, розцінки ви таки слабо уявляєте... В середньому по Україні: Індус/початківець (робота на позиції "принеси, подай, пшов к чорту, не заважай") - 100-300, рідко більше. Девелопер середнього рівня (той, хто власне пише код) - 500-1000. Девелопер senior рівня (той, хто розробляє специфікації) - 1000-2000. Це щодо програмістів. І Київ чудово вкладається в цю схему, бо Україна, як сказав один досить відомий політик на почесній пенсії, не Росія, і питання на зразок "єсть лі жизнь за мкадом" не виникає. Останнє ж оголошення про роботу, продемонстроване вами - цілком адекватне і в тему. На відміну від ваших заяв.

Власне не про те мова. Я й не казав, що unix-девелопери отримують більше. Розмову про розцінки почали ви безглуздою заявою про 3000 для C# девелопера (що за означенням - intermediate рівень). Просто останнім часом *nix-девелоперів дуже не вистачає, а проектів багато. Це не означає просто більшу зарплату, це означає лише більшу зарплату за рахунок прискореного підйому в "ієрархії".

Ви сказали, що більшості студентів, що підуть в ІТ, доведеться стати "windows-програмістами", порадили пану akalenuk розказати людям про MSDN та дали лінк на варєзну студію? Не буду казати, що цим ви проявили недалекість, але недалекоглядність - це як мінімум. Тому що Windows - це всього лише одна операційна система, час якої проходить. Так, ще є великий попит на програми і спеціалістів, але він приречений на спадання чи як мінімум стабілізацію. А час *nix-систем, власне, ніколи й не проходив. Просто вони завойовують десктопи, от і все.
« Змінено: 2007-09-08 01:23:52 від Cthulhu »

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?
Ви сказали, що більшості студентів, що підуть в ІТ, доведеться стати "windows-програмістами", порадили пану akalenuk розказати людям про MSDN та дали лінк на варєзну студію? Не буду казати, що цим ви проявили недалекість, але недалекоглядність - це як мінімум. Тому що Windows - це всього лише одна операційна система, час якої проходить. Так, ще є великий попит на програми і спеціалістів, але він приречений на спадання чи як мінімум стабілізацію. А час *nix-систем, власне, ніколи й не проходив. Просто вони завойовують десктопи, от і все.

Назвіть нормальну RAD студію під Лінукс, за функціональність не гірше Visual Studio(C#, Vb.Net)/Delphi. От поки неможливо будет просто розробляти безнес-логику в Лінукс середовищі до тих пір серьозних розробок під Лінукс не буде.

Хоча зараз Лінукс витягує Java. Але Java програмісту знання ОС зовсім не потрібно.
« Змінено: 2007-09-08 01:50:46 від Soft »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
Назвіть нормальну RAD студію під Лінукс, за функціональність не гірше Visual Studio(C#, Vb.Net)/Delphi.
Дурниці, знов ви починаєте цю пісню. Ми вже про це колись говорили. Засвойте нарешті одну істину - всякі ці "засоби швидкої розробки" не потрібні. Не дають вони виграшу ні в часі розробки, ні в якості. А про делфі взагалі краще промовчати, там як не почнуть щось робити, так відразу бізнес-логіка зав'язана на UI, а воно нікуди не портується, і підтримувати його - проблема.

От поки неможливо будет просто розробляти безнес-логику в Лінукс середовищі до тих пір серьозних розробок під Лінукс не буде. Хоча зараз Лінукс витягує Java. Але Java програмісту знання ОС зовсім не потрібно.
Знаєте, Софт, щось мені підказує, що ви просто боїтесь освоювати щось нове, міцно тримаєтесь за свої наявні навики, страшно боїтесь в перспективі лишитись без роботи, а тому й закриваєте очі на очевидні речі. На якій системі робляться прогнози погоди (до речі, я в такому проекті працюю), виконується управління польотами, керування атомними станціями, рендеряться найновіші голівудські мультики і графіка для телебачення etc etc etc? На unix, в тому числі і linux, за допомогою дуже дорогого ПЗ спеціального призначення. Яка десктопна системна найпопулярніша серед всяких видавців, редакторів, культурної інтелігенції, одним словом? Mac OS, яка є unix. Які системи є найпоширенішими на серверах? *BSD, linux, solaris. Це все "несерйозний" софт, я так розумію. Розроблений без всяких студій і інших непотрібних наворотів.
« Змінено: 2007-09-08 02:15:58 від Cthulhu »

Відсутній rangel

• Новачок
  • *
  • дописів: 33
  • I hate YaBB 2!
Delphi
[smiley=dash2.gif]

Я дуууже мало свого часу присвятив Visual Studio, але чомусь у мене враження, що воно не зовсім те саме, що Delphi. Як за принципами роботи, так і за філософією.

А чи бачили Ви, пане Soft, таке собі середовище Eclipse (фу! гидота! java - зло!)?
Якщо опустити той факт, що це гидоття вимагає 512 оперативи на машині, маємо цілком пристойне середовише, що за допомогою плагінів чудово інтегрується з svn, trac, підтримує розробку на Java, C, Python (це те з чим я стикався, є підозра, що підтримується трошки більше мов програмування).
Roman Suprotkin
Читайте мануали - вони рулять!
Google's power :D

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?
Delphi
[smiley=dash2.gif]

А чи бачили Ви, пане Soft, таке собі середовище Eclipse (фу! гидота! java - зло!)?
Якщо опустити той факт, що це гидоття вимагає 512 оперативи на машині, маємо цілком пристойне середовише, що за допомогою плагінів чудово інтегрується з svn, trac, підтримує розробку на Java, C, Python (це те з чим я стикався, є підозра, що підтримується трошки більше мов програмування).

Eclipse гидота
а от Netbeans для Java саме те!!!
http://www.netbeans.org/