Автор Гілка: Що б ви бажали почути про *nix, на третьому курсi?  (Прочитано 18385 раз)

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
А під Лінуксом мені не хватає якоїсь об'єктної моделі інтерфейсу, як VCL в Delphi, чи WinForms в .Net чи SWING в Java. Є QT, досить пристойна річ, але 6000 евро на розробника це для мене вже забагато.
тобто Ви заплатили $2000 за Delphi, але вам шкода $2000 за Qt?

і це при тому, що Qt - це набагто гнучкіша і мобільна платформа (включно з підтримкою вбудованих платформ), з можливістю мати вільну версію для відкритого коду? гммммммммммм....

Delphi Pro всього 999$ (Enterprise и Architect майже не потрiбнi)

А QT ось, нажахайтесь
http://trolltech.com/products/qt/licenses/pricing
€ 5260

Ви взагалі мої посилання бачите, чи ні? я навів обидві цінники в попередньому повідомленні, а Ви мене жахаєте...  :o
Ви порівнюєте ціну на базовий Delphi і на найпотужніший Qt? Enterprise Delphi Вам не потрібний але потрібний 3-платформовий (!) Qt максимальними можливостями? про яку об'єктивність можна після цього говорити?
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • Чому саме Лінукс?
Glade не об'єктний. А поки я і під вінду значно комфортніше писати буду. Та й 95% моїх потенційних клієнтів також користуються віндою. Під Windows зараз розробляти вігідніше, а потім можна портувати технології чи навіть код.
Під вінду в Україні роботи більше. Під лінуксом працювати цікавіше, але через нестачу спеціалістів знайти таку роботу дуже легко. Платять однаково.

Щодо портування - це ви трохи погарачкували. Unmanaged C/C++ ще можна, якщо нормальний дизайн, а от про .net і Delphi можна забути, воно в принципі нікуди не портується.

.Net 1.1(частково 2.0) - Mono
Delphi  - Lazarus

До того ж я казав про портування технологiй, а не коду. А найняти кодерiв которы перепишут готову бiзнес логiку з Delphi на С++ пiд QT - це копiйки.
« Змінено: 2007-09-08 19:06:15 від Soft »

Відсутній rangel

• Новачок
  • *
  • дописів: 33
  • I hate YaBB 2!
Де? Назвіть хоч одну краіну світу, де менш ніж 70% компьютерів працюють під віндою?
Китай
Roman Suprotkin
Читайте мануали - вони рулять!
Google's power :D

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?
Де? Назвіть хоч одну краіну світу, де менш ніж 70% компьютерів працюють під віндою?
Китай

Там на 99% компьютерiв пiратська Вiнда. Чому ж MS там продає свою Вiнду  за 3$.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
.Net 1.1(частково 2.0) - Mono
Delphi  - Lazarus
Mono - може бути, може бути.... Але багато зараз 1.1? А от Lazarus - це навіть не смішно. Ви самі хоч пробували?

До того ж я казав про портування технологiй, а не коду.
Про код ви теж казали.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Китай

Там на 99% компьютерiв пiратська Вiнда. Чому ж MS там продає свою Вiнду  за 3$.
Hint: red flag. M$ це не від хорошого життя робить...

Відсутній rangel

• Новачок
  • *
  • дописів: 33
  • I hate YaBB 2!
А під Лінуксом мені не хватає якоїсь об'єктної моделі інтерфейсу, як VCL в Delphi, чи WinForms в .Net чи SWING в Java. Є QT, досить пристойна річ, але 6000 евро на розробника це для мене вже забагато.

wxWidgets?
Roman Suprotkin
Читайте мануали - вони рулять!
Google's power :D

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?

wxWidgets?

Так, цiкаво. Можливо, це те що треба.

Таки i в свiтi Лiнукс є щось корисне.  ;)

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Блін, не встигаю всюди зарАз :( А у вас тут така цікава дискусія... Мо, зараз щось понаписую по темі. Але одне хотілось би знати "вже і зараз"

А найняти кодерiв которы перепишут готову бiзнес логiку з Delphi на С++ пiд QT - це копiйки.

Власне ось це. Наскільки "копійки"? Хоча б приблизні цифри (порядки) і (в ідеалі) кілька лінків. Можливо воно буде актуальним для мене за кілька місяців, тому й цікавлюся. Приблизний об'єм чистого коду {pas|dfm|dpr} - 2 мегабайти.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?
Блін, не встигаю всюди зарАз :( А у вас тут така цікава дискусія... Мо, зараз щось понаписую по темі. Але одне хотілось би знати "вже і зараз"

А найняти кодерiв которы перепишут готову бiзнес логiку з Delphi на С++ пiд QT - це копiйки.

Власне ось це. Наскільки "копійки"? Хоча б приблизні цифри (порядки) і (в ідеалі) кілька лінків. Можливо воно буде актуальним для мене за кілька місяців, тому й цікавлюся. Приблизний об'єм чистого коду {pas|dfm|dpr} - 2 мегабайти.

А скiльки тiльки pas?

Хоча приблизно 4-6 мiсяцi з тестуваням на одного програміста котрий знає Delphi та С++ під Linux, та якийсь з обїектних GUI фреймворків. Десь 1800$ в місяць.

1800 * 6 = 10800$ чи 55000 грн.
« Змінено: 2007-09-08 19:49:48 від Soft »

Відсутній miwa

• Літератор
А там що? Невже MacOS?
а що вінда не пускає по посиланню на сайт?  ;D
Якщо у Софта Віста, тоді її не пускають в нет юніксові маршрутизатори :) (ну, за винятком сайтів що мають у назві слово linux).

Всі необхідні проприєтарні бібліотеки мені вигідніше купити за 100-200$ ніж тратити місяць свого часу.
Всі?!?!?
І мені! І мені! 2 комплекти, будь ласка. Куди гроші висилати?

.***
Delphi  - Lazarus
*** А от Lazarus - це навіть не смішно. Ви самі хоч пробували?
Таки гидота, хоча якусь дрібничку написати можна. Але ідея перекомпілювати наново середовище при додаванні нової бібліотеки... це треба було таки моцних грибів об'їстися. З Чорнобиля мабуть прямі поставки йдуть :)

Відсутній miwa

• Літератор

А скiльки тiльки pas?
~500 кБайт
Хоча приблизно 4-6 мiсяцi з тестуваням на одного програміста котрий знає Delphi та С++ під Linux, та якийсь з обїектних GUI фреймворків. Десь 1800$ в місяць.

В цілому не такі вже й копійки (хоча, звісно, у кожного свої мірки :) ). Але якщо врахувати, що воно писалось мною (приблизно) три місяці та десь до року "вичісувалось", то все ж портувати його півроку... такий програміст не вартує $1800. Ну або я вартую більше, аніж собі думаю :)

З.І. Так, окрім іншого я писав на Дельфі - це щоб не розводити балаканину :)
« Змінено: 2007-09-08 20:10:04 від miwa »

Praporshic

• Гість
/me вважав себе флудером....

То якщо різниці в умовах праці між *nix та Win програмістами намає, то навіщо щукати щось інше. Якщо вінда вже зовсім вмре, то буду писати під embeded системи. А під Win розробляти легше, всі бібліотеки що потрібно є, майже нічого самому не потрібно придумувати. Інтегрувати, нашкрябати свою "морду" та продавати.
Я не програмую - я адміністратор. І саме завдяки тому, що 90% людей мають таку саме точку зору що й Ви, я не маю проблем з пошуком роботи. Десь чотири місяці тому мав протилежну думку, але потім спробував роботу пошукати - був вражений.

А іх можливо інтегрувати в своб программу в вигляді бібліотек, а не "викусюючи відкритий код"?
Може мені ще й розповісти як це робити? Чи то інших посилати до RTFM можна, а самому сходити - зась?

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?

В цілому не такі вже й копійки (хоча, звісно, у кожного свої мірки :) ). Але якщо врахувати, що воно писалось мною (приблизно) три місяці та десь до року "вичісувалось", то все ж портувати його півроку... такий програміст не вартує $1800. Ну або я вартую більше, аніж собі думаю :)

Це по максимуму, я ж не бачив ні вашої програми, ні вашого коду.

Хотя простіше було б вам купити IntelliJ IDEA http://www.jetbrains.com/idea/ за 249$ та портувати код на Java, якщо я правильно пам'ятаю, що у вас фінансова програма.

Там програміст за 800$ в міс перепише за 4-6 міс.

Відсутній miwa

• Літератор
Хотя простіше було б вам купити IntelliJ IDEA http://www.jetbrains.com/idea/ за 249$ та портувати код на Java
Спасибі за ідею. Але все ж наразі схиляюсь до QT в різних варіаціях.
якщо я правильно пам'ятаю, що у вас фінансова програма.
Таки правильно. Хороша у вас пам'ять :)