PS: думаю моя маленька канторка, яка купує 4-5 контролерів міцубісі в рік зможе вплинути накомпанію міцубіші-електрік приблизно так як муха на слона....
все не так вже й погано, наприклад, колись я працював у маленькій конторі (6 людей) з розробки систем відеонагляду, і ми працювали з декількома постачальниками плат відеозахоплення. Звичайно всі офіційні драйвери були для вінди, і ми мали сподіватись лише на те, що підтримується в bttv, або колупати самим. Але коли ми стали копати постачальників на предмет підтримки Linux, виявилось, що в одній конторі взагалі розробники драйверів пишуть спочатку під Linux і там зневаджуються, а потім вже портують на вінду, у другій - їм лише треба було дещо підкурочити в bttv, а в третій драйвер для Linux був майже готовий, і вони були раді отримати для нього бета-тестерів... тобто трішки попрацювавши ми отримали вибір з трьох варіантів з офіційною підтримкою Linux.
звичайно, драйвери - це не середовище для розробки для мікроконтролерів, але думаю копнути виробника можна було б принаймні с запитанням - по-перше, не думаю, що Ви є єдина контора, яка зацікавлена в Linux (тобто є шанс, що їх вже копають і можливо великі компанії, зайвий голос не пропаде), по-друге може ви отримаєте цікаву інформацію про коли це з'явиться тощо.
Власне, це, як перепрошую, голосувати - один мій голос нічого не змінить, але кожен голос важить...
так що я б спробував бути дещо активнішим в цьому напрямку, також часто не заважає вказати (мимохідь) постачальнику, що у його конкурентів є продукт для Linux